14 November 2018
Μουσική , Συναυλίες & Events

Η Αλίκη Καγιαλόγλου σε μία μουσικοθεατρική παράσταση στο Ριάλτο

Η ποιητική σύνθεση του μεγάλου Πορτογάλου ποιητή, Φερνάντο Πεσσόα, συναντά τα μελαγχολικά φάντος της Λισαβόνας

Δημοσιεύτηκε στις 29 Οκτωβρίου 2018

Μια μουσικοθεατρική παράσταση στην οποία η ποιητική σύνθεση του μεγάλου Πορτογάλου ποιητή, Φερνάντο Πεσσόα, συναντά τα μελαγχολικά φάντος της Λισαβόνας, τραγούδια έντονα νοσταλγικά. Μέσα από την ευρηματική καλλιτεχνική προσέγγιση της Αλίκης Καγιαλόγλου, ένα κείμενο μετουσιώνεται σε ένα μεγάλο τραγούδι. Ένα τραγούδι απέραντο όπως η θάλασσα, που γεννά σκέψεις, ξυπνά τις αισθήσεις και επαναφέρει στη μνήμη την ξεχασμένη τρυφεράδα που νιώθει κανείς όταν ακούει παραμύθια και τραγούδια της παιδικής ηλικίας. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Δήμος Αβδελιώδης, ο οποίος οδηγεί τον λόγο σε πρώτο πλάνο. Στο πιάνο συνοδεύει ο Αλέξανδρος Αβδελιώδης.

Η Αλικη Καγιαλογλου σημειώνει για την παράσταση:
«Αγία εφηβεία όπως θα έλεγε και η φίλη μου Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ… Όλοι ακούν Beatles. Εγώ ανακαλύπτω μια γυναικεία φωνή που τραγουδάει κάτι υπέροχα τραγούδια. Τη φωνάζουν Amalia. Δεν καταλαβαίνω τι λέει, όμως με συγκινεί βαθύτατα η εξαίσια φωνή της. Προσπαθώ να τραγουδήσω μαζί της, αλλά δεν μου φτάνει. Θέλω να μοιραστώ αυτή την ανακάλυψη… Πολλά, πάρα πολλά χρόνια μετά, μου στέλνει ο Γιάννης Δουβίτσας την Ποίηση, το περιοδικό που εκδίδει η Νεφέλη του. Πρώτο πρώτο το ποίημα «Θαλασσινή ωδή» του Φερνάντο Πεσσόα. Το διαβάζω όλο μεμιάς. Και λέω είναι δικό μου, δεν το συζητώ. Θάλασσα, βαπόρια, θέλω να φύγω, πειρατές, πάρτε με μαζί σας, ταξίδια! Ναι, είναι δικό μου. Ένα τιμόνι μέσα μου αρχίζει να γυρνάει αργά..

Θέλω να το διαβάσω δυνατά. Μα δε μου φτάνει. Θέλω και να το μοιραστώ. Πρέπει να κάνω κάτι γι’ αυτό… Αρχίζω να πηγαίνω ξανά στη Λισαβόνα της αγαπημένης Amalia, να περπατώ στους δρόμους της Μοραρίας, να βλέπω την Αρτζεντίνα Σάντος να πλένει πιάτα και μετά να βγάζει την ποδιά και να τραγουδά φάντος. Και αρχίζω το ταξίδι απ’ την αρχή…»

Θέατρο Ριάλτο, Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, Ώρα 20:30 
Εισιτήρια: € 15 /10
Πληροφορίες: 77777745, E-tickets: www.rialto.com.cy 

 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close