"Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν" ταξιδεύουν από την Αθήνα στην Κύπρο

Η παράσταση με θέμα τη Γενοκτονία των Αρμενίων (1915) και τη Μικρασιατική Καταστροφή (1922), βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Ανζέλ Κουρτιάν, όπου καταγράφει τα γεγονότα όπως τα βίωσε η ίδια ως αυτόπτης μάρτυρας.

Η παράσταση έχει ιδιαίτερης ιστορικής σημασίας θεματολογία, που αγγίζει όλους όσους έχουν ακούσει από διηγήσεις οικείων ή έχουν βιώσει οι ίδιοι τον ξεριζωμό από τις πατρογονικές τους εστίες ή έχουν υπάρξει θύματα γενοκτονίας (Αρμένιοι, Πόντιοι, Μικρασιάτες). Πρόκειται για μια παράσταση διατήρησης της ιστορικής μνήμης.

1915. Γενοκτονία των Αρμενίων. Χρόνια μετά, η Ανζέλ Κουρτιάν, ζώντας πια στην Ελλάδα, αφηγείται το οδοιπορικό του διωγμού της οικογένειάς της και ολόκληρου του έθνους της. Η μάνα-μοδίστρα. Οι δυο της αδελφές. Τα πρώτα ευτυχισμένα χρόνια. Και ύστερα βιώνουν τις συνέπειες της διαταγής εξολόθρευσης των Αρμενίων. Γίνονται αυτόπτες μάρτυρες της Μικρασιατικής Καταστροφής. Ένα οδοιπορικό από την Προύσα ως τη Σμύρνη... Και από εκεί στην Κρήτη και την Κοκκινιά. Ο πόλεμος και η προσφυγιά καταγράφονται μέσα από τα μάτια ενός παιδιού, της μικρής Ανζέλ. Με τον φόβο και τον θάνατο... Με τα γέλια και τις χαρές... Με τις μουσικές και τα τραγούδια που σημάδεψαν τη ζωή της. Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν. Μια αληθινή ιστορία. Μια συγκλονιστική μαρτυρία. Η Ανζέλ Κουρτιάν θυμάται τα γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή της... Όπως τα έζησε η ίδια... Όπως τα βίωσε ένα μικρό παιδί. Όπως τα έγραψε αργότερα, στα μαθητικά τετράδια των εγγονιών της...

Η παράσταση τελεί υπό την Αιγίδα της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Αρμενίας στην Ελλάδα και έχει συμπεριληφθεί στον προγραμματισμό του Théâtre Municipal Berthelot στο Montreuil της Γαλλίας, για να παρουσιαστεί ανήμερα της επετείου για την Γενοκτονία των Αρμενίων, στις 24.04.2019.

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου, Κινηματοθέατρο Παλλάς, Λευκωσία, 20.30.
Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com/

Κινηματοθέατρο Παλλάς
Gmap: 
ΠΕΜ15 ΝΟΕ
Ρηγαίνης και Αρσινόης Πύλη Πάφου, Παλαιά Λευκωσία

EVENTS ανά ημέρα

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31