3 October 2018
Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

"Γράφοντας τον χρόνο" από το Βιβλιοτρόπιο

Το Βιβλιοτρόπιο διοργανώνει συναντήσεις συγγραφέων και αυτή τη φορά φιλοξενεί τους Κάλλια Παπαδάκη, Λουίζα Παπαλοίζου και ΓιώργοΠαναγή

Δημοσιεύτηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2018

Αν η γλώσσα είναι το σημείο μηδέν της λογοτεχνίας - το σημείο από όπου ξεκινά και καταλήγει η λογοτεχνία - τότε ο χρόνος είναι ο λόγος της ύπαρξης της. Χωρίς τον χρόνο δεν υπάρχει γέννηση ούτε θάνατος. Ο χρόνος είναι το ποιητικό αίτιο της λογοτεχνίας. Η κύρια αιτία που ποιεί τη λογοτεχνία.

Την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου το Βιβλιοτρόπιο προσκαλεί την Κάλλια Παπαδάκη από την Αθήνα, την Λουίζα Παπαλοίζου και τον Γιώργο Παναγή που θα έρθει από το Βερολίνο για μια κουβέντα για το χρόνο στη λογοτεχνία.

Λίγα λόγια για τους συντελεστές

Κάλλια Παπαδάκη (Ελλάδα) - Συγγραφέας
Η Κάλλια Παπαδάκη γεννήθηκε το 1978 στο Διδυμότειχο και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε οικονομικά στις ΗΠΑ, στο Bard College και το Πανεπιστήμιο Brandeis. Το πρώτο της βιβλίο, η συλλογή διηγημάτων Ο ήχος του ακάλυπτου, Εκδόσεις Πόλις διακρίθηκε με το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα του περιοδικού Διαβάζω, το 2010. Έχει συμμετάσχει σε συλλογές διηγημάτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό και ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά Νέα Εστία και Ποιητική. Ασχολείται επαγγελματικά με τη συγγραφή σεναρίων για ταινίες μεγάλου μήκους. Το πρώτο της σενάριο ήταν για την ταινία της Πέννυς Παναγιωτοπούλου, September. Το μυθιστόρημά της Δενδρίτες (2015), τιμήθηκε με το βραβείο European Union Prize for Literature το 2017 και πρόκειται να μεταφραστεί σε 9 γλώσσες.

Λουίζα Παπαλοΐζου (Κύπρος) - Συγγραφέας
Η Λουίζα Παπαλοΐζου γεννήθηκε στη Μόρφου το 1972, μεγάλωσε στη Λεμεσό, σπούδασε στην Αγγλία και στη συνέχεια στη Νέα Υόρκη όπου έζησε για 11 χρόνια. Αποφοίτησε από τη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστήμιου του Kent στο Ηνωμένο Βασίλειο με πτυχίο στις Εργασιακές Σχέσεις και στη συνέχεια από τη Σχολή Διοίκησης του Πανεπιστημίου LongIsland της Νέας Υόρκης με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Παράλληλα σπούδασε Φιλοσοφία στο ίδιο πανεπιστήμιο, ενώ στη συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα Αγγλικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης. Για το βιβλίο της «Απειλούμενα Είδη» (Εκδόσεις Αφή) τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας Πρωτοεμφανιζόμενου Λογοτέχνη το 2010. Εδώ και μερικά χρόνια εργάζεται πάνω στη συγγραφή του δεύτερού της βιβλίου, μυθιστόρημα, το οποίο ευελπιστεί ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2018.

Γιώργος Παναγή (Κύπρος) - Συγγραφέας
Ο Γιώργος Παναγή γεννήθηκε το 1987. Σπούδασε Κλασική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ενώ τώρα συνεχίζει τις σπουδές του στις Κλασικές Σπουδές σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Βερολίνο. Το βιβλίο του «Οι μύθοι» απέσπασε το Κρατικό Βραβείο για νέους λογοτέχνες το 2015 και μεταφράστηκε πρόσφατα στα σερβικά. Τον Μάιο του 2017 συμμετείχε στη 18η Μπιενάλε νέων καλλιτεχνών Μεσογείου που πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα της Αλβανίας.

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου στις 19:30, Κέντρο Λόγου και Τεχνών ΤΕΧΝΟΔΡΟΜΙΟ, Μουσείο «Το Πλουμιστό Ψωμί», Λεμεσός.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close