15 October 2018
Μουσική

Ο Ψαραντώνης τον Οκτώβριο στην Αξιοθέα

Ο Ψαραντώνης, πιστός στη φθινοπωρινή συνάντησή του με τον Κόσμο της Αξιοθέας, έρχεται ξανά στην Κύπρο.

Δημοσιεύτηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2018

"Ήθελα και να κάτεχα την ε-μορφή του κόσμου"... Με μιαν επιλογή από τις καλύτερες στιγμές της μουσικής του πορείας, με γνωστές και λιγότερο γνωστές επιτυχίες του, αλλά και με πολλά νέα κομμάτια, ο Ψαραντώνης, πιστός στη φθινοπωρινή συνάντησή του με τον Κόσμο της Αξιοθέας, έρχεται ξανά στην Κύπρο.

Μαζί του κι αυτή τη φορά, τα παιδιά του Νίκη και Λάμπης Ξυλούρης, καθώς και ο δεξιοτέχνης στο λαούτο, Γιάννης Παξιμαδάκης.

Mια συναυλία στην οποία θα προβληθούν εκείνα τα τραγούδια του Ψαραντώνη που αναδεικνύουν το βασικότερο στοιχείο της ποιητικής του τέχνης.

Τη στόχευση στις αρχέγονες δυνάμεις της φύσης ως πηγής και έμπνευσης μεγαλείου, στην κατανόηση της ομορφιάς του κόσμου και στην περιδεή προσέγγισή της μέσα από την αποδοχή των ορίων της τέχνης του ανθρώπου μπροστά στο απροσμέτρητο ύψος και το σκοτεινό βάθος της φυσικής ομορφιάς.

Αναφερόμαστε σε μιαν άλλου τύπου καλλιτεχνική ταπείνωση του δημιουργού μπροστά στις δυνάμεις της φύσεως, εκείνης που σέβεται τους νόμους της και συνομιλεί έτσι μέσα από μιαν πρωτόφαντη οικείωση με τους ήχους και τη βουή που εκλύουν τα ημερωμένα αγρίμια, τα ποτάμια και οι αγέρηδες, οι γκρεμμοί και τα σπήλαιά της... 

ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ
Ψαραντώνης: λύρες, μπουλγαρί, τζουράς, φωνή
Νίκη Ξυλούρη: κρουστά, φωνή 
Λάμπης Ξυλούρης: ούτι 
Γιάννης Παξιμαδάκης: λαούτο

Ώρα: 20.30.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close