13 September 2018
Μουσική , Συναυλίες & Events

"Χαιρετισμούς από τη Βιέννη" με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου

Με τρεις βραδινές συναυλίεςυποδέχεται το φθινόπωρο η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, σε Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο

Δημοσιεύτηκε στις 06 Σεπτεμβρίου 2018

Με τρεις βραδινές συναυλίες με τίτλο: «Χαιρετισμούς από τη Βιέννη» υποδέχεται το φθινόπωρο η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, σε Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο, στις 12, 13 και 14 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα.

1823, κι ο Schubert γράφει τη μουσική για το θεατρικό έργο Ροζαμούνδη, η Πριγκίπισσα της Κύπρου, το οποίο σταμάτησε μετά από δύο μόνο παραστάσεις. Δεν ήταν μέχρι το 1868, όταν οι Grove και Sullivan ανακάλυψαν τις λησμονημένες παρτιτούρες του Schubert στη Βιέννη όπου ξανακούστηκε η μουσική με μεγάλη επιτυχία! Στα 1767 ο Mozart γράφει από το Mannheim στον πατέρα του σχετικά με μια παραγγελία τριών κοντσέρτων και τεσσάρων κουαρτέτων για φλάουτο που του είχε ανατεθεί: «Δεν αποτελεί έκπληξη το ότι δεν μπόρεσα να τα τελειώσω, μια και γνωρίζεις πολύ καλά ότι καθίσταμαι ανίκανος όταν αναγκάζομαι να γράψω για ένα όργανο το οποίο δεν αντέχω». Τελικά, όχι μόνο τα τελείωσε αλλά δεν υπάρχει κανένα ίχνος σε αυτά ότι αντιπαθούσε το φλάουτο! Στα 17 του μόλις χρόνια ο Schubert γράφει τη Δεύτερη τoυ Συμφωνία η οποία αποτελεί μια εντυπωσιακή προσπάθεια ενώ είναι αναμφίβολα μεγαλύτερη σε κλίμακα και ευρύτερη σε σύλληψη από την Πρώτη του Συμφωνία.

Schubert: Αποσπάσματα από τη σκηνική μουσική Ροζαμούνδη, η Πριγκίπισσα της Κύπρου, D. 797
A. Mozart: Κοντσέρτο για φλάουτο αρ. 1 σε Σολ μείζονα, K. 313
Schubert: Συμφωνία αρ. 2 σε Σι ύφεση μείζονα, D. 125
Σολίστ: Philipp Jundt (φλάουτο) Μαέστρος: Jens Georg Bachmann

PHILIPP JUNDT, Φλάουτο
Τα πολυσχιδή προγράμματα του Ελβετού φλαουτίστα Philipp Jundt προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία στον ακροατή αφού περιλαμβάνουν πρεμιέρες αλλά και ειδικές διασκευές από το ρεπερτόριο του τραγουδιού και του βιολιού. Ο ζεστός του ήχος και η τεράστια, δυναμική του εκφραστικότητα γοητεύουν τους ακροατές ανα τον κόσμο. Την τελευταία δεκαετία, η καριέρα του Philipp Jundt τον ταξιδεύει σε Ασία, Ευρώπη και Αμερική. Πέραν της δραστηριότητάς του ως ερμηνευτής και εκπαιδευτής, ασχολείται επίσης με πάθος με τη διασκευή. Ανάμεσα σε άλλα, έχει διασκευάσει επιλεγμένα τραγούδια του Johannes Brahms για φλάουτο και πιάνο, τα οποία ηχογράφησε με τον Βρετανό πιανίστα Freddy Kempf για τη Sony Classical Korea.

Ως σολίστ, ο Philipp Jundt συνεργάστηκε με τις Ορχήστρες Tonhalle και Camerata Ζυρίχης, τις Ορχήστρες Δωματίου Βέρνης, Βασιλείας και Ζυρίχης, την Camerata Μονάχου, τη Σλοβακική Sinfonietta, τις Ορχήστρες Δωματίου των Φεστιβάλ Μουσικής Schleswig-Holstein και Davos, τη Συμφωνική Ορχήστρα Κορέας και την Ορχήστρα Δωματίου Κορέας και τη Φιλαρμονική Gyonggi-Do της Σεούλ.

Έχει συμπράξει με σπουδαίους μαέστρους όπως οι Christoph Eschenbach, Valery Gergiev, Alexander Lazarev, Fabio Luisi, Zubin Mehta, Krzysztof Penderecki, Helmut Rilling και Jukka-Pekka Saraste. Έχει επίσης συνεργαστεί μουσικά με τους Sir Colin Davis, Lorin Maazel και Jeffrey Tate. Παράλληλα, ο Philipp Jundt παρουσιάζεται με επιτυχία σε διεθνή μουσικά φεστιβάλ.

Από το 2008, ο Philipp Jundt κατέχει τη θέση του καθηγητή φλάουτου στη Γερμανική Σχολή Μουσικής της Βαïμάρης, ένα τμήμα πανεπιστημιακού επιπέδου της Σχολής Μουσικής Λιστ της Βαïμάρης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Kangnam της Κορέας. Από το 2017 είναι καθηγητής στο Conservatoire de Neuchatel της Ελβετίας.

Ο Philipp Jundt είναι ο συνιδρυτής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Μουσικής Gonijam.

Το φλάουτό του είναι κατασκευής Albert Cooper.

JENS GEORG BACHMANN, Καλλιτεχνικός Διευθυντής και Μαέστρος Σ.Ο.Κ.
O Jens Georg Bachmann γεννήθηκε στο Βερολίνο όπου σπούδασε διεύθυνση ορχήστρας και βιολί στην Ανώτατη Σχολή Μουσικής "Hanns Eisler" του Βερολίνου και στο Julliard School της Νέας Υόρκης. Έχει μελετήσει εκτεταμένα με διάφορους καθηγητές - μέντορες. Για επτά χρόνια εργάστηκε ως καλλιτεχνικός βοηθός του James Levine στη Φιλαρμονική του Μονάχου, στο Φεστιβάλ και Ακαδημία του Verbier και τη Συμφωνική Ορχήστρα της Βοστώνης και στην Όπερα Metropolitan της Νέας Υόρκης. Εργάστηκε επίσης για δύο χρόνια ως βοηθός μαέστρος του Christoph von Dohnányi στην NDR Φιλαρμονική του Έλβα στο Αμβούργο, διευθύνοντας διάφορες σειρές συναυλιών και ηχογραφήσεις για το ραδιόφωνο. Στην ηλικία των 24 ο Bachmann έκανε το ντεμπούτο του ως μαέστρος τόσο στην Komische Oper όσο και στη Staatsoper του Βερολίνου. Υπήρξε Συνεργάτης Μαέστρος στη Συμφωνική Ορχήστρα Forth Worth, μαέστρος στην Ορχήστρα Δωματίου του Τέξας και Μουσικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Crested Butte Music στο Κολοράντο.

Εξίσου εξοικειωμένος στο οπερατικό και συμφωνικό ρεπερτόριο, ο Bachmann έχει επίσης διευθύνει την Ορχήστρα της Φλόριδα, τις Συμφωνικές New Haven και Princeton (Η.Π.Α.), τη Συμφωνική Ορχήστρα Gävle και Βασιλική Φιλαρμονική της Στοκχόλμης, την Εθνική Ορχήστρα της Λυών, τη Συμφωνική του Αμβούργου στην πρώτη της περιοδεία των Η.Π.Α. (2005), τη Συμφωνική και Konzerthaus Βερολίνου, τη NDR Φιλαρμονική της Ραδιοφωνίας του Αννόβερου, καθώς και τις Κρατικές Όπερες της Νυρεμβέργης και της Στουτγκάρδης, τη Γερμανική Όπερα του Ρήνου στο Ντίσελντορφ και τη Βασιλική Όπερα της Σουηδίας.

Ο Bachmann έχει συνεργαστεί με μερικούς από τους πιο διακεκριμένους μουσικούς στον κόσμο, όπως οι βιολινίστες Pinchas Zukerman και Daniel Hope, οι πιανίστες Yefim Bronfman, Marc-André Hamelin και Andreas Haefliger, οι λυρικοί τραγουδιστές Renée Fleming, Susan Graham, Natalie Dessay, Christine Brewer, Marcello Giordani, Jonas Kaufmann, Mariusz Kwiecien και Albert Dohmen και το κωμικό ντουέτο Igudesman & JΟ.

Ως ένθερμος υποστηρικτής της σύγχρονης μουσικής, ο Bachmann έχει παρουσιάσει έργα, συχνά σε πρώτη εκτέλεση, συνθετών όπως οι Elliot Carter, Charles Wourinen, Krzysztof Penderecki, Sofia Gubaidulina, Michael Gandolfi, Yehudi Wyner, Daniel Schnyder, Victoria Borisova-Ollas, Peter Michael Hamel, Ulrich Leyendecker και Elmar Lampson.

H καλλιτεχνική ποικιλομορφία του Bachmann εκφράζεται και μέσα από την εκτεταμένη του εκπαιδευτική συνεισφορά σε ανώτατα ιδρύματα όπως: Μουσική Σχολή του Μανχάταν, Πανεπιστήμιο Νέας Υόρκης, Κρατικό Πανεπιστήμιο Νέας Υόρκης στο Stony Brook, Κονσερβατόριο Νέας Αγγλίας, Πανεπιστήμιο Πρίνστον, Κονσερβατόριο Βιέννης, Ανώτατη Μουσική Σχολή του Λίμπεκ και Πανεπιστήμιο Δυτικών Πολιτειών του Κολοράντο. Επιπλέον, έχει διαμορφώσει και διευθύνει εκπαιδευτικές συναυλίες με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Βοστόνης, την Όπερα Metropolitan, τη NDR Φιλαρμονική του Έλβα και τη NDR Φιλαρμονική της Ραδιοφωνίας. Έχει ηχογραφήσει για τις εταιρίες DaCapo και Naxos.

Παραστάσεις:
Λευκωσία: Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018, Θέατρο Παλλάς, Πύλη Πάφου, 20:30
Λεμεσός: Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018, Θέατρο Ριάλτο, 20:30
Πάφος: Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018, Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο, 20:30

Τιμές εισιτηρίων: €12, €7 (18-26 ετών, συνταξιούχοι), €5 (κάτω των 18)
Εισιτήρια διατίθενται:
Θέατρο Παλλάς (Γωνία Ρηγαίνης και Αρσινόης, Λευκωσία 1010, 22 410181)
Aπό την ιστοσελίδα cyso.org.cy
Ταμείο Θεάτρου, Τετ 16:00-19:00 και 2 ώρες πριν την έναρξη

Θέατρο Ριάλτο (Ανδρέα Δρουσιώτη 19, Λεμεσός 3040, 77777745)
Aπό την ιστοσελίδα www.rialto.com.cy
Ταμείο Θεάτρου, 4 βδομάδες πριν τη συναυλία (Δευ-Παρ 10:00-13:00, 17:00-19:00 και Σαβ 10:00-13:00) και 1,5 ώρα πριν την έναρξη

Μαρκίδειο Θέατρο (Ανδρέα Γερούδη 27, Πάφος 8010, 26 222286): 2 ώρες πριν την έναρξη
Πληροφορίες: 22 463144, www.cyso.org.cy

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close