1 October 2018
Things to Do , Προσεχώς

Η Αλαμινός φιλοξενεί φέτος το 15ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας

Ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας διοργανώνει το ετήσιο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας για 15η συνεχή χρονιά

Δημοσιεύτηκε στις 28 Αυγούστου 2018

Η φετινή διοργάνωση γίνεται σε συνεργασία με το  Κοινοτικό Συμβούλιο Αλαμινού . Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την 1η Οκτωβρίου 2018. Σκοπός του Φεστιβάλ είναι να διατηρήσει, να προβάλει και να προωθήσει την Παραδοσιακή Κουλτούρα του τόπου μας, στηρίζοντας έτσι τις γυναίκες της υπαίθρου μας στην προσπάθεια τους για επαγγελματική δραστηριότητα.

Είναι μια εκδήλωση Παγκύπριας εμβέλειας και πραγματοποιείται με απόλυτη επιτυχία εδώ και 14 χρόνια, ενώ προσελκύει  πέραν των 10.000 ατόμων και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες γιορτές που είναι αφιερωμένη εξ’ ολοκλήρου στην Παράδοση, τον πολιτισμό και κατ επέκταση τη γαστρονομία του τόπου μας. Στο Φεστιβάλ φιλοξενούνται πολλά εργαστήρια παραδοσιακών προϊόντων έτσι ώστε οι επισκέπτες να γνωρίσουν την παράδοση και την κουλτούρα του τόπου μας με βιωματικό τρόπο.

Το Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας είναι καινοτόμο μιας και  κάθε χρόνο έχει διαφορετικό ύφος και θεματική, πάντα όμως βασισμένο στην παράδοση! Η καινοτομία του εστιάζεται στο ότι έχει σταθερή ημερομηνία και κάθε χρόνο φιλοξενείται από διαφορετική κοινότητα και αυτό του δίνει άλλο χαρακτήρα. Μέσω του φεστιβάλ γίνεται προσπάθεια ανάδειξης του παραδοσιακού χαρακτήρα της κοινότητας που το φιλοξενεί.

Η φετινή διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στην κοινότητα Αλαμινού, μια  καθαρά αγροτική κοινότητα. Κατά πλειοψηφία οι κάτοικοι ασχολούνται με τη γεωργία και ιδιαίτερα την παραγωγή λαχανικών.

Το 15ο Φεστιβάλ παραδοσιακής Κουλτούρας έχει θέμα τα σιροπιαστά εδέσματα του τόπου μας. Στα περίπτερα επίδειξης και γευσιγνωσίας το καττιμέρι, τα δάκτυλα των κυριών, οι πισίες με το μέλι θα έχουν την τιμητική τους.

Παράλληλα ο αγαπημένος Σεφ Χρίστος Χριστοδούλου θα παρουσιάσει δημιουργικές συνταγές με τοπικά  προϊόντα. Στο φεστιβάλ πέραν της συμμετοχής των Μελών του Συλλόγου παραχωρούνται και περίπτερα σε άλλα οργανωμένα σύνολα άλλων περιοχών για να προβάλουν τα δικά τους προϊόντα.

1η Οκτωβρίου πάμε Αλαμινό κερνάμε παραδοσιακά και σας περιμένουμε.

Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας
Ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας απαριθμεί πέραν των 500 μελών  και δραστηριοποιείται σε 22 διαφορετικές κοινότητες της Επαρχίας Λάρνακας ενώ,  μέσα από την πολυετή του δράση  στον τομέα της παραδοσιακής κουλτούρας έχει ως στόχο να προωθήσει, να αναδείξει και να προβάλει την Πολιτιστική Κληρονομιά του τόπου μας. .

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close