Μη χάσετε , Μουσική

Οι 20+1 καλύτερες συναυλίες του Σεπτέμβρη

Το Check In επιλέγει τις καλύτερες συναυλίες του επόμενου μήνα, που αξίζει να απολαύσεις

Δημοσιεύτηκε στις 28 Αυγούστου 2018

Ο Σεπτέμβριος πλησιάζει και μπορεί ημερολογιακά τουλάχιστον να υποδεχόμαστε το φθινόπωρο, στην Κύπρο όμως συνεχίζουμε να ζούμε το καλοκαίρι. Ένα καλοκαίρι που μαζί του κουβαλά, μεταξύ άλλων, και πολλές συναυλίες με αγαπημένους καλλιτέχνες σε ανοιχτά θέατρο, υπαίθριους χώρους, πλατείες και όχι μόνο.

Διάβασε παρακάτω ποιους θα υποδεχθούμε στην Κύπρο τον Σεπτέμβριο, και βάλε υποσημείωση 'να μην ξεχάσω να πάω'.

 

Σάκης Ρουβάς
Ο Σάκης Ρουβάς θα βρεθεί για μία και μοναδική συναυλία τον Σεπτέμβριο στην Κύπρο. Συγκεκριμένα ο κορυφαίος Έλληνας σταρ θα βρεθεί την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου στην Πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Κύπρου καλεσμένος της φοιτιτικής παράταξης Πρωτοπορία για το μεγάλο welcome party για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά. Ο Σάκης Ρουβάς θα χαρίσει ένα αξέχαστο live με όλες του τις μεγάλες επιτυχίες.
INFO: Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου, Πανεπιστήμιο Κύπρου, Λευκωσία, 22.00. Προπώληση: €15 με ποτό & Είσοδος: €20 με ποτό (Το εισιτήριο καλύπτει €5 στην αγορά φιάλης). Πληρ. 99813162.

 

Άννα Βίσση
Το καλοκαίρι θέλει τραγούδι και χορό, θέλει περιπέτεια, και ανεμελιά, θέλει έρωτα με πάθος, θέλει παλμό, θέλει ρυθμό, θέλει… Ξανά μανά… θέλει… Άννα Βίσση. Η απόλυτη Ελληνίδα σταρ μαζί με την "χρυσή" 13μελή μπάντα της δίνει συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και παρουσιάζει ένα πρόγραμμα γεμάτο ενέργεια και έρωτα με όλες της τις παλιές και νέες επιτυχίες. Τραγούδια διαχρονικά που αγαπήσαμε όλοι, παιγμένα με φρέσκιες ενορχηστρώσεις και διάθεση. Ήχοι Latin, Pop, Rock, μπαλάντες αθάνατες και κλασσικά λαϊκά τραγούδια που έγραψαν στο χρόνο τη δική τους ιστορία θα ακουστούν με την εξαίρετη φωνή της, τις καθηλωτικές ερμηνείες της και με το γνωστό ταπεραμέντο της σε ένα show "Εμπειρία". Η Άννα αυτό το καλοκαίρι θα απογειώσει για άλλη μια φορά το κοινό που την αγαπά και την τιμά πάντα! Την συνοδεύουν 11μελής ορχήστρα και οι τραγουδιστές Νικόλας Ραπτάκης και Νατάσα Μηνδρινού.
INFO: Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, Λεμεσός, 21:00. Προπώληση εισιτηρίων: https://shop.tickethour.com/. Πληρ. 77777040.

 

Παντελής Θαλασσινός
Μετά την επιτυχημένη συναυλία του στο περσινό Πολιτιστικό Φεστιβάλ του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο Παντελής Θαλασσινός επιστρέφει στην Αξιοθέα για να μοιραστεί και πάλι μαζί μας το ιδιαίτερο χρώμα της φωνής του και τα τρυφερά τραγούδια του, τα οποία εδώ και 20 χρόνια χαρίζει απλόχερα στο κοινό του. Μαζί του, στη μοναδική αυτή συναυλία, εμφανίζονται και δύο νέοι ερμηνευτές από την Κύπρο -η Μαρία Θεοδότου και ο Δημήτρης Μεσημέρης- οι οποίοι ήδη έχουν αναδειχθεί για το ταλέντο τους. Τους τραγουδιστές συνοδεύει εξαμελής ορχήστρα με μαέστρο τον Αχιλλέα Τσαγγαρίδη.
INFO: Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου, Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Κύπρου, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 22894531-2.

 

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Τα "Ιεροκήπια", με ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα αναμένεται πως θα κεντρίσουν για ακόμα μια χρονιά το ενδιαφέρον των επισκεπτών.Επίκεντρο των εκδηλώσεων η μεγάλη συναυλία του καταξιωμένου καλλιτέχνη Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στις 7 Σεπτεμβρίου, στην Πλατεία Γεροσκήπου, που θα αποτελέσει και την έναρξη του Φεστιβάλ. Μαζί του η Μιρέλλα Πάχου, ο Νικόλας Φιλήτας (Prospectus) και ο Steve Tesser.
INFO: Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, Πλατεία Γεροσκήπου, Πάφος, 20.00. Πληρ. 26960857.

 

Νίκος Μακρόπουλος
Η καθιερωμένη πλέον μεγάλη συναυλία, που πραγματοποείται με τη διαχρονική στήριξη της κορυφαίας κυπριακής βιομηχανίας τροφίμων ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ, έχει προγραμματιστεί και φέτος, προσκαλώντας ένα ιδιαίτερα δημοφιλή καλλιτέχνη να ανέβει στη σκηνή για να μας ταξιδέψει και να διασκεδάσει. Έτσι την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018 στο γήπεδο "Δημήτρης Χάματσος" στο Δάλι, στο πλαίσιο του 26ου Παγκύπριου Φεστιβάλ Γάλακτος, ο Νίκος Μακρόπουλος θα μας ανεβάσει σε μια μοναδική συναυλία.
INFO: Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, γήπεδο "Δημήτρης Χάματσος", Δάλι, Λευκωσία, 21.00.

 

Νατάσσα Μποφίλιου
Η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος επιστρέφουν στην Κύπρο και παρουσιάζουν το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου στη Λεμεσό, το «Όμορφο Όνειρό» τους. Μία νέα παράσταση-πρόταση που κλείνει το μάτι στο «Μπελ Ρεβ», την παράσταση που εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς με την πρωτοτυπία, την τόλμη και την μελωδικότητα της το χειμώνα που μας πέρασε και τώρα, ο βασικός της πυρήνας παίρνει κάτι από το ελληνικό καλοκαίρι, προσαρμόζεται αναλόγως, αποκτά ένα πιο εξωστρεφές και φωτεινό πρόσωπο και φέρνει την αγαπημένη ερμηνεύτρια Νατάσσα Μποφίλιου, καθώς και τα τραγούδια των Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμου Ευαγγελάτου, ακόμα μια φορά κοντά στους φίλους τους στην Κύπρο.
INFO: Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, Λεμεσός, 20.00 (ανοίγουν οι πόρτες), €25, €20 (παιδικό). Πληρ. www.SoldoutTickets.com.cy.

 

Mέλιsses
Ένα από τα πιο επιτυχημένα ελληνικά συγκροτήματα, οι Μέλισσες, πρόκειται να βρεθούν στο Ammos στην παραλία Μακένζι το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου. Μετά την τεράστια επιτυχία που πραγματοποίησαν την περσινή χειμερινή σεζόν στο Box Athens μαζί με τους Otherview και την Josephine, ετοίμασαν ένα καλοκαίρι φωτιά και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει απο αυτό, η Κύπρος, όπου μάλιστα επιστρέφουν ξανά το Σεπτέμβριο. Αξίζει να σημειωθεί και η τεράστια επιτυχία που σημείωσαν με το τραγούδι "Το Κύμα". Το τραγούδι που αγαπήθηκε φέτος όσο κανένα, βρίσκεται για περισσότερο από ένα μήνα στο Νο1 του Official IFPI Airplay Chart by MediaInspector, σε όλα τα ραδιόφωνα της χώρας και με περισσότερα από 10+ εκατομμύρια προβολές στον YouTube, σε λιγότερο από 5 μήνες, είναι η απόλυτη επιτυχία των τελευταίων χρόνων!
INFO: Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, Ammos, παραλία Μακένζι, Λάρνακα, 23.00.

 

Onirama
Το πιο δυναμικό συγκρότημα που αγαπήθηκε και έχει αγαπηθεί τα τελευταία χρόνια, οι ONIRAMA, έρχονται για μία μοναδική εμφάνιση στην Κύπρο, με σκοπό να διασκεδάσουν τους φοιτητές, μιας και διοργανωτής είναι η Προοδευτική Κίνηση Φοιτητών. Έχοντας μαζί τους τραγούδια από όλη τη δισκογραφία τους, αλλά και διασκευές ελληνικών και ξένων τραγουδιών όπως μόνο αυτοί ξέρουν.
INFO: Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου, Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αγλαντζιάς, Λευκωσία, 20.30. Η τιμή προπώλησης των εισιτηρίων είναι 12 ευρώ και στην είσοδο 15 (πρώτο ποτό δωρεάν!). Πληρ.: 22377315.

 

Ελευθερία Αρβανιτάκη & ΤΑΚΙΜ
Η συνάντηση της Ελευθερίας Αρβανιτάκη και των ΤΑΚΙΜ είναι αδιαμφισβήτητα ένα μουσικό γεγονός! Μετά το τραγούδι «Την ίδια στιγμή να ζούμε», το οποίο ενορχηστρώνουν με το δικό τους ιδιαίτερο τρόπο οι ΤΑΚΙΜ και το οποίο έχει ήδη κερδίσει το κοινό σε Ελλάδα και Κύπρο, η Ελευθερία Αρβανιτάκη και οι ΤΑΚΙΜ έρχονται στην Κύπρο "Την ίδια στιγμή" για δυο μοναδικές συναυλίες. Τα σημαντικά της τραγούδια, από τα ρεμπέτικα και τους αρμένικους λυγμούς του Ara Dinkjian που ερμήνευσε μοναδικά η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ως και τις jazz και pop στιγμές της μουσικής της διαδρομής, θα διασκευαστούν από τους ΤΑΚΙΜ.
INFO: Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, Λεμεσός, 21.00, €25, €30. Πληρ. www.tickethour.com.cy/ 7777 7040.
Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου, Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ΄ (Αμφιθέατρο Σχολής Τυφλών), Λευκωσία, 21.00, €25, €30. Πληρ. www.tickethour.com.cy/ 7777 7040.

 

Κώστας Χατζής
Σπουδαίος καλλιτέχνης με ευρεία απήχηση, λαϊκός τροβαδούρος με όλη τη σημασία του όρου, ο Κώστας Χατζής σφράγισε μια ολόκληρη εποχή υπηρετώντας πιστά το κοινωνικό τραγούδι για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες. Με εκείνη την ιδιαίτερη «βραχνάδα» στην ξεχωριστή φωνή του καταφέρνει να επικοινωνεί μ' έναν μοναδικό τρόπο με το κοινό του. Ο κορυφαίος τραγουδοποιός έρχεται την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018, προς όφελος του ΠΑΣΥΚΑΦ, στη Μικρή Σαλαμίνα στη Φασούλα Λεμεσού, για να μας ταξιδέψει με την κιθάρα του, με την εκφραστική φωνή του μέχρι εκεί όπου «Σύνορα η Αγάπη δε Γνωρίζει», μέσα από τα δικά του εμβληματικά τραγούδια που άφησαν εποχή. Ο Κώστας Χατζής είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού. Με την κιθάρα και την ιδιότυπη φωνή του ήταν ουσιαστικά ο πρώτος που τραγούδησε μπαλάντες με κοινωνικό περιεχόμενο. Πολλά τραγούδια του έχουν μείνει κλασικά: «Απ' το Αεροπλάνο», «Σύνορα η αγάπη δε γνωρίζει», «Δε βαριέσαι αδελφέ», «Κι ύστερα», «Η αγάπη όλα τα υπομένει» και τόσα άλλα! Θα παρουσιάσει ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι μέσα από τη λυρικότητα και την ευαισθησία των στίχων και της μουσικής των διαχρονικών τραγουδιών του.
INFO: Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου, Μικρή Σαλαμίνα, Φασούλα, Λεμεσός, 20.30. Πληρ.: 25747750.

 

Μαρινέλλα & Κώστας Μακεδόνας
Η Μαρινέλλα & Κώστας Μακεδόνας, μέχρι στιγμής "συναντήθηκαν" μόνο σε δισκογραφικό επίπεδο και σε κάποιες αφιερωματικές συναυλίες, όπου συμμετείχαν και οι δυο τους. Φαίνεται ωστόσο, ότι μάλλον ήρθε η ώρα να συναντηθούν και στη σκηνή, σε σταθερότερη βάση, αφού σκοπεύουν να συνεργαστούν τον φετινό χειμώνα στη Θεσσαλονίκη. Λίγες μέρες νωρίτερα, σκοπεύουν να συναντηθούν και στην Κύπρο σε δύο κοινές συναυλίες σε Λεμεσός και Λευκωσία. Η Μαρινέλλα, λοιπόν, η μεγάλη κυρία του Ελληνικού τραγουδιού, παρέα με τον αγαπημένο ερμηνευτή Κώστα Μακεδόνα έρχονται στην Κύπρο.
INFO: Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου, Κηποθέατρο Λεμεσού, 21.00, €30 / €35 / €40.
Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, Σχολή Τυφλών, Λευκωσία, 21.00, €30 / €35 / €40.
Προπώληση εισιτηρίων www.tickethour.com.cy & πληροφορίες: 70000087.

 

Ο Σταύρος Ξαρχάκος... για μία ευχή
Μία συναυλία με τους Άλκηστη Πρωτοψάλτη, Μίλτο Πασχαλίδη, Ζαχαρία Καρούνη και την Ηρώ Σαΐα. Μεγάλη φιλανθρωπική συναυλία με τον συνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο και τους τραγουδιστές Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Ηρώ Σαΐα, Μίλτο Πασχαλίδη, Ζαχαρία Καρούνη και το Φωνητικό Σύνολο Διάστασις.Η εκδήλωση διοργανώνετε για τον φιλανθρωπικό οργανισμό για παιδιά "Ένα Όνειρο, Μια Ευχή" και τελεί υπό την αιγίδα του Πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη.
INFO: Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, Κηποθέατρο Λεμεσού «Μάριος Τόκας», Λεμεσός, 20.30. Εισιτήρια: www.tickethour.com.cy & 77777040

 

Αντώνης Ρέμος
Από ό,τι φαίνεται, ο Αντώνης Ρέμος, παραμένει πιστός στο κοινό της Κύπρου, που φροντίζει να τον υποδέχεται θερμά σε κάθε του εμφάνιση εδώ στο νησί μας. Έτσι τον Σεπτέμβριο, ο δημοφιλής Έλληνας τραγουδιστής, ο Αντώνης Ρέμος, θα βρεθεί για μία μοναδική εμφάνιση στο Lush beach bar στην παραλία Μακένζι για να μας χαρίσει μία αξέχαστη βραδιά. Τα ερωτικά του τραγούδια θα μας ταξιδέψουν σε μία live μουσική βραδιά. Την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Μακένζι για μια υπέροχη μοναδική συναυλία, ένα τεράστιο πάρτι γεμάτο υπέροχα τραγούδια, μεγάλες επιτυχίες, αξεπέραστες ερμηνείες.
INFO: Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, Lush beach bar, παραλία Μακένζι, Λάρνακα. Πληρ. 7000 80 89.

 

Ελεωνόρα Ζουγανέλη
Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη και φέτος το καλοκαίρι σε μια μεγάλη περιοδεία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Στις αποσκευές της και τα νέα τραγούδια του δίσκου της «Που με φτάσανε οι έρωτες». Η συναυλία της στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα και διοργανώνεται από τον Φιλανθρωπικό Σύνδεσμο Στήριξη Ατόμων με Άνοια «Ιθάκη» με αφορμή την την Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάϊμερ.
Υπεύθυνος για τις ενορχηστρώσεις των τραγουδιών είναι ο Δημήτρης Μπαρμπαγάλας. Μαζί της επί σκηνής σε αυτές τις εμφανίσεις, οι εξαιρετικοί συνεργάτες μουσικοί: Μιχάλης Καπηλίδης - Ντραμς, Δημήτρης Μπαρμπαγάλας - ακουστική και ηλεκτρική Κιθάρα, Γιάννης Οικονομίδης - Τρομπέτα, πιάνο, Νίκος Πασσαλίδης - Μπουζούκι, λαούτο, μαντολίνο, ακουστική κιθάρα, Βασίλης Νησόπουλος - Μπάσο και Ντίνος Χατζηιορδάνου - Ακορντεόν. Υπεύθυνοι ήχου είναι οι: Brian Coon και Δημήτρης Σαμαράς.Φωτισμοί: Περικλής Μαθιέλλης, Φίλιππος Τρέπας
INFO: Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, Λεμεσός.
Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λάρνακας, 20.30. Εισιτήρια: www.tickethour.com.cy.

 

Θανάσης Παπακωνσταντίνου & Σωκράτης Μάλαμας
Η πιο επιτυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία που ξεκίνησε τον Ιούνιο κλείνει πανηγυρικά τον Σεπτέμβριο, με μια μεγάλη συναυλία στην Κύπρο η οποία μάλιστα θα στηθεί σε έναν ιδιαίτερο χώρο, που τα τελευταία χρόνια μας ανοίγει τις πόορτες του τα Χριστούγεννα. Ο λόγος για τη δυναυλία των Θανάση Παπακωνσταντίνου και Σωκράτη Μάλαμα, που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της Παραμυθούπολης στον Στρόβολο, την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου. Ο νέος δίσκος του Θανάση με ερμηνευτή τον Σωκράτη, που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο, στάθηκε αφορμή για να αποφασίσουν, σαν έτοιμοι από καιρό, τη σύμπραξη για το φετινό συναυλιακό καλοκαίρι. Ο Θανάσης έχει να εμφανιστεί στη σκηνή κοντά στα δύο χρόνια, τον δε Σωκράτη, όσο και να τον ακούς, δεν χορταίνεις το απαράμιλλο χαλκιδικιώτικο ντουέντε.
INFO: Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου, Παραμυθούπολη Λευκωσίας, 20.00, €20 & €15. Πληρ. www.soldoutticketbox.com/.

 

Κάτω από τ' αστέρια με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη
Η αγαπημένη ερμηνεύτρια Άλκηστη Πρωτοψάλτη, για ακόμα μια φορά, δίνει μία συναυλία προς όφελος των παιδιών που στηρίζει το Σοφία για τα Παιδιά. Η συναυλία με το τίτλο "Κάτω από τ΄αστέρια" περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα που εκτός από τα αγαπημένα μας τραγούδια που ερμηνεύει η σπουδαία Άλκηστη Πρωτοψάλτη θα ακούσουμε αυτή την φορά τραγούδια που αγαπάει η ίδια, από το διεθνές και Ελληνικό Ρεπερτόριο. Τραγούδια μελωδικά, τραγούδια που θα γεμίσουν την ψυχή μας και θα μας κάνουν να σιγοτραγουδήσουμε μαζί της κάτω από τα αστέρια. Η διαχρονική ερμηνεύτρια για περισσότερες από 4 δεκαετίες κρατά τα σκήπτρα με την ξεχωριστή έκφρασή της και την μοναδική σκηνική της παρουσία. Την συνοδεύουν 6 εξαιρετικοί σολίστες μουσικοί που την ακολουθούν εντός και εκτός συνόρων, σε κάθε γωνιά που ταξιδεύει την Ελληνική μουσική και τα τραγούδια της. Στη συναυλία θα συμμετέχει και ο Κύπριος συνθέτης Κώστας Κακογιάννης, ο οποίος θα παρουσιάσει για πρώτη φορά ζωντανά τα τραγούδια που έγραψε για την σειρά «Χάλκινα Χρόνια» που ερμηνεύει η Άλκηστη Πρωτοψάλτη. Η συναυλία πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της Ελληνικής Τράπεζας και όλα τα έσοδα θα δοθούν στο Σοφία για τα Παιδιά.
INFO: Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου, Αμφιθέατρο της Σχολής Τυφλών, Λευκωσία, 21.00. Πληροφορίες - Εισιτήρια: www.tickethour.com.cy/ 7777 7040.

 

Ρίτα Αντωνοπούλου
Τραγουδά Άλκη Αλκαίο και Μάνο Ελευθερίου. Μια ερμηνευτική προσέγγιση των δύο σημαντικών στιχουργών του νεότερου Ελληνικού τραγουδιού, σε συνθέσεις Θ. Μικρούτσικου, Δ. Μούτση, Μ. Τόκα, Σ. Κουγιουμτζή, Μ. Θεοδωράκη, Γ. Μαρκόπουλου, Γ. Σπανού κ.ά.
INFO: Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου, Παττίχειο Θέατρο, Λεμεσός, 20.30, €15. Πληρ. 25377277, www.soldoutticketbox.com.

 

Δήμητρα Γαλάνη
H σπουδαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια Δήμητρα Γαλάνη παρουσιάζει ένα 2ωρο απολαυστικό πρόγραμμα γεμάτο από τα τραγούδια που την ανέδειξαν είτε τραγουδώντας τα, είτε γράφοντας την μουσική τους και που συνθέτουν το soundtrack μιας ξεχωριστής ζωής και πορείας. Με την μαγική φωνή της να χρωματίζει κάθε στίχο και να αφηγείται τις πιο μεγάλες μας επιθυμίες, τα πιο μεγάλα μας όνειρα. Καλεσμένος της στις παραστάσεις αυτές ο νεαρός συνθέτης και ερμηνευτής Ευστάθιος Δράκος που γνωρίσαμε μέσα από τους Minor Project και με τον οποίο παρουσίασαν το 2017 το άλμπουμ "Το Βαλς των χαμένων μετά" σε στίχους Νίκου Μωραίτη. Δύο διαφορετικές φωνές "παντρεύονται" ιδανικά, ανεξάρτητα από τις χροιές τους, καθώς τις συνδέουν κοινά σημεία αναφοράς και μουσική παιδεία. Οι δυο τους ακούγονται σα να είναι "ένα" και κάπως έτσι θα ενωθούν και στην σκηνή παρουσιάζοντας ορισμένα από τα πιο ωραία τραγούδια τους αλλά και άλλα αγαπημένα και των δύο.. Ανάμεσα σ'αυτά, η «Εκδρομή» και το «Νερό», που έχουν ήδη αγαπηθεί και φιλοξενηθεί στα ραδιόφωνα της χώρας. Στη συναυλία συμμετέχουν οι μουσικοί με τους οποίους συνεργάζεται η Δήμητρα Γαλάνη τα τελευταία χρόνια. Ο Σεραφείμ Γιαννακόπουλος (τύμπανα), ο Μηνάς Λιάκος (ηλεκτρική κιθάρα), ο Θωμάς Κωνσταντίνου (λαούτο, μαντολίνο, λάφτα, κιθάρα), ο Σπύρος Μάνεσης (πιάνο), ο Στέλιος Προβής (μπάσο).
INFO: Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου, Σκαλί Αγλαντζιάς, Λευκωσία, 20.30, €20. Πληρ. 99059257 και 96245929/ www.tickethour.com.cy (on line) και σε όλα τα καταστήματα ACS courier (77777040) σε όλες τις πόλεις.

 

Διονύσης Σαββόπουλος
Μια παράσταση που πραγματοποιείται μαζί με το Φωνητικό Σύνολο 'Διάσταση', 30 μουσικούς από Κύπρο και Ελλάδα -σε 2 βασικούς κορμούς: το Ακουστικό Σχήμα και Κλιμάκιο Πνευστών Συμφωνικής Ορχήστρας- και με ενορχηστρώσεις των σπουδαίων Γιώτη Κιουρτσόγλου και του Κύπριου συνθέτη Βάσου Αργυρίδη. Το πρόγραμμά του θα διανθίζεται από τις αφηγήσεις του πάνω στη γνωριμία, τις αναμνήσεις και τις σκέψεις του γι' αυτούς τους αξιαγάπητους δημιουργούς και τα τραγούδια τους. Είναι η πρώτη φορά που ο Διονύσης Σαββόπουλος παρουσιάζει ένα πρόγραμμα που δεν στηρίζεται στα δικά του τραγούδια αλλά -κυρίως- στα τραγούδια των άλλων, τα οποία αγάπησε και ζήλεψε. Η ομορφιά τους τον βοήθησε να εμβαθύνει και στη δική του τέχνη, όπως λέει ο ίδιος. Όλοι οι συντελεστές τραγουδούν και παίζουν 24 τραγούδια-διαμάντια, σαν μια μεγάλη μουσική τοιχογραφία που καλύπτει 100 χρόνια ελληνικής τραγουδοποιοίας.
INFO: Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, Κεντρική Πλατεία, Αγία Νάπα, είσοδος ελεύθερη. Πληρ. 23816307.

 

Γιώργος Μαζωνάκης
Ο Γιώργος Μαζωνάκης έρχεται στην Κύπρο για ένα ακόμα διαφορετικό μουσικό ταξίδι κάτω από τα αστέρια της Λεμεσού, που δίνει τη δυνατότητα στον ανατρεπτικό καλλιτέχνη να παρουσιάσει όλο το ρεπερτόριό του και να ξεδιπλώσει το αστείρευτο ταλέντο του μέσα από τη σκηνική του παρουσία και την ασυναγώνιστη επαφή του με το κοινό.
INFO: Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, Breeze Summer Club, Λεμεσός.

 

Συναυλίες και στα φεστιβάλ...

Flying Away Art and Music Festival 2018
Σε ένα γήπεδο, 74 art stalls, 150 καλλιτέχνες, live μουσική με επιλογές από reggae, dub, funk, pop, rock, υπηρεσίες μπαρ, street food, παιχνιδότοπο, lounge area και άλλες δραστηριότητες. Φέτος, με το 'THE GAME', το Flying Away Art and Music Festival κλείνει τον κύκλο των 12 φεστιβάλ. Σε ό,τι αφορά το καλλιτεχνικό μέρος, την Παρασκευή (7/9) θα εμφανιστούν με τη σειρά οι the Vinyl Mafia (Dj Set), C:REAL και Μιχάλης Χατζηγιάννης, το Σάββατο (8/9) περιλαμβάνει Dj Set, Λεωνίδα Μπαλάφα και MPLE και τέλος, η Κυριακή (9/9) προτείνει Dj Set, Portaris (Dj Set) και Locomondo.
INFO: Παρασκευή 7-Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, Γήπεδο Ορφέα, Λευκωσία, 18.00-24.00, €10 (για κάθε βράδυ, δωρεάν για παιδιά κάτω των 15). Πληρ. 70087171.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close