Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Γιατί όλοι μιλούν για το φαγητό της κυρίας Ελένης στο Τρόοδος

Ένα πετρόκτιστο σπιτάκι μέσα στο δάσος του Τροόδους σερβίρει μοναδικά σπιτικά, μαμαδίστικα πιάτα της κυπριακής κουζίνας

Δημοσιεύτηκε στις 22 Αυγούστου 2018

Ανηφορίζοντας τις βουνοπλαγιές του Τροόδους, λίγο μετά το στρατόπεδο της αεροπορίας στα δεξιά θα συναντήσεις τον εκδρομικό χώρο του Τροόδους. Εκεί, εδώ και 30 χρόνια, η κυρία Ελένη από την Κυπερούντα διατηρεί το δικό της μικρό εστιατόριο, 'Το εστιατόριο της Ελένης' φτιάχνοντας μαμαδίστικα πιάτα όπως ακριβώς θα τα έφτιαχνε η μητέρα και η γιαγιά σου ένα κυριακάτικο μεσημέρι στο πατρικό σου σπίτι.

Επειδή πέρασαν ήδη 30 χρόνια και επειδή η φήμη της μαστοριάς στην κουζίνα της κυρίας Ελένης έφτασε εδώ και καιρό στα αυτιά μου, αποφάσισα να ανηφορίσω προς το Τρόοδος και να λύσω αυτή την απορία: Γιατί όλοι μιλούν για το φαγητό της κυρίας Ελένης στο Τρόοδος;

Φτάνοντας εκεί, θα βρεθείς στην καρδιά τους δάσους του Τροόδους. Ένα σκηνικό από παραμύθι, με το μικρό πετρόκτιστο εστιατόριο της κυρίας Ελένης περιτριγυρισμένο από πεύκα και ζουμπούλια. Η μικρή βεράντα του χώρου έχει θέα το δάσος, τα αιωνόβια περήφανα πεύκα και τις σκηνές των παραθεριστών του Αυγούστου. Καθίσαμε εκεί στη δροσιά με το κινητό μας να χάνει αμέσως το σήμα. Ένδειξη για να απολαύσεις με ηρεμία το περιβάλλον αφήνοντας κάτω το κινητό. Εδώ μην περιμένεις μενού, πολυτέλειες και οτιδήποτε άλλο έχεις συναντήσεις σε άλλες ταβέρνες και εστιατόρια του νησιού.

Εδώ η κυρία Ελένη θα σε πλησιάσει και θα σου απαριθμήσει τα πιάτα της ημέρα. Κυριακές και γιορτές η σούβλα είναι απαραίτητη. Ιδιαίτερα γνωστά είναι τα κουπέπια αλλά και οι κολοκυθοανθοί γεμιστοί με ρύζι όταν είναι η εποχή τους.

Η δική μου παρέα προτίμησε την χοιρινή από την αρνίσια σούβλα, τα μαμαδίστικα μακαρόνια του φούρνου, μερικούς κολοκυθοανθούς που περίσσεψαν όπως μας είπε, αφράτους κεφτέδες, φρεσκοτηγανισμένες και φρεσκοκομμένες πατάτες, πρόβειο γιαούρτι και ολόφρεσκη σαλάτα.

Τρώγοντας και συνομιλώντας με την κυρία Ελένη καταλάβαμε γιατί όλοι μιλούν για αυτή. Μόλις καθίσεις εκεί νιώθεις εκείνη τη σπιτική θαλπωρή της γιαγιάς που σου βάζει το μαγειρευτό της στο πιάτο και στο σερβίρει με αγάπη ρωτώντας σε με αγωνία αν σου άρεσε, αν χόρτασες αν θέλεις και άλλο. Το ίδιο και εδώ. Κάθε μπουκιά μας θύμισε μαμαδίστικες γεύσεις. Λες και μας κάλεσε η μάνα την Κυριακή για ψητό και μακαρόνια του φούρνου στο πατρικό.

Όσο για τα φαγητά της κυρίας Ελένης ήταν ένα και ένα. Οι κολοκυθοανθοί πεντανόστιμοι, με πολύ γεμάτη γεύση, οι κεφτέδες αφράτοι με σωστή δοσολογία πατάτας και κιμά, η σούβλα καλοψημένη, μαλακή και κυρίως σωστά αλατισμένη ενώ τα μακαρόνια του φούρνου ήταν φτιαγμένα με κόκκινη σάλτσα, γευστικά με πλούσια κρέμα τόσο όσο πρέπει. Φάγαμε όπως θα τρώγαμε στης μάνας μας και πληρώσαμε σε λογικές τιμές.

Το πέτρινο ταβερνάκι της κυρίας Ελένης και τα φαγητά της ήταν μία από τις ωραιότερες και νοστιμότερες στιγμές του φετινού καλοκαιριού. Ανυπομονώ να ξαναπάω και να δοκιμάσω ξανά εκείνους τους φρεσκοτηγανισμένους κεφτέδες με το πρόβειο γιαούρτι και το χωριάτικο σουσαμένιο ψωμί.

Πληροφορίες: 99349782

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close