Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

8 ειδυλλιακά μέρη της Κύπρου για να βγάλεις τη selfie του καλοκαιριού

8 μέρη στην Κύπρο για να δροσιστείς φέτος τον Αύγουστο μακριά από τη θάλασσα και να απαθανατίσεις τη στιγμή για πάντα με ένα κλικ

Δημοσιεύτηκε στις 13 Αυγούστου 2018

Η Κύπρος κρύβει απίστευτα όμορφα, σχεδόν εξωτικά αλλά και χώρους δροσιάς ιδιαίτερα στα ορεινά. Κράτησε για πάντα τις πιο όμορφες στιγμές του καλοκαιριού μέσα από μια φωτογραφία σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της Κύπρου. 

Ξεκίνα, λοιπόν, από τα Λουτρά του Άδωνη στην Κοίλη της Πάφου. Λίγο μετά το Λατσί, στο Νέο Χωριό, θα συναντήσεις τα θρυλικά Λουτρά της Αφροδίτης.

Φτάσε μέχρι το χωριό Άγιος Νικόλαος της Πάφου και απόλαυσε τη δροσιά και τη φυσική ομορφιά του τοπίου, όπου θα δεις το μεγαλύτερο μεσαιωνικό γεφύρι της Κύπρου, το Γεφύρι του Τζιελεφού και θα δροσιστείς στο νερό του ποταμού. Ένας από τους πιο ψηλούς καταρράκτες του νησιού βρίσκεται δύο χιλιόμετρα περίπου βόρεια των Πάνω Πλατρών και είναι γνωστός ως Ο καταρράκτης των Καληδονιών.

Στη νοτιοανατολική περιοχή των Πλατρών, υπάρχει ο καταρράκτης Μιλλομέρης με το νερό του να πέφτει από ύψος 15 μέτρων. Ένα εξαίσιο δημιούργημα της φύσης είναι ο καταρράκτης του Φοινιού. Ονομάζεται Χαντάρας και η πρόσβαση σε αυτόν γίνεται από το χωριό μέσω ενός χωματόδρομου. Ο καταρράκτης της Τριμίκλινης, ή αλλιώς Green Valley, είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος στο νησί και βρίσκεται μέσα σε ιδιωτική έκταση γης. Σχηματίστηκε από φυσικές πηγές που αναβλύζουν στο συγκεκριμένο σημείο και θα τον βρεις στο χωριό Τριμίκλινη, στον δρόμο Λεμεσού-Πλατρών.

Για το τέλος κρατήσαμε το καλύτερο. Ο ειδυλλιακός και σχεδόν εξωτικός καταρράκτης της Κρήτου Τέρρα, ο Κρεμμιώτης αποκαλύπτεται μετά από πεζοπορία 1.5 χιλιομέτρου σε ένα ομολογουμένως δύσβατο μονοπάτι που επαναχαράκτηκε. Βγάλε εκεί την αγαπημένη σου selfie του φετινού καλοκαιριού.

 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close