Eating News , Εστιατόρια

Λιβανέζικη-συριακή κουζίνα, νύχτες γαστονομίας και χαλάρωσης στην Αγία Νάπα

Μετά απότηνάκρως επιτυχημένηπαρουσία τουστην Λευκωσία,το απόλυτο αραβικό εστιατόριοΖαάταρ έχειαπό τον Ιούνιοκάνει την επανέναρξη του στην Αγία Νάπα

Δημοσιεύτηκε στις 09 Αυγούστου 2018

Αύγουστος! Και μετά από την άκρως επιτυχημένη παρουσία του στην Λευκωσία, το απόλυτο αραβικό εστιατόριο Ζαάταρ έχει από τον Ιούνιο κάνει την επανέναρξη του στην Αγία Νάπα για την καλοκαιρινή σεζόν. Είναι ήδη γνωστό πως η κουζίνα του, μεσογειακή και ελαφριά, είναι βασισμένη σε άριστες πρώτες ύλες και φυσικά υλικά, ενώ η περιεκτικότητά τους σε θρεπτικά συστατικά είναι μεγάλη. Πολλοί οι τακτικοί πελάτες και κάποιοι συνηθίζουν την επίσκεψή τους περισσότερες από μια φορά τη βδομάδα. Οι συνταγές, οι οποίες έχουν περάσει από γενιά σε γενιά μέσα στην οικογένειά του ιδιοκτήτη και σεφ Ομάρ, έχουν προσαρμοστεί σύμφωνα με την εμπειρία του και κατόπι των συμβουλών των βετεράνων εστιατόρων και σεφ της οικογένειάς του, ενώ ο ίδιος με ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα επιμελείται το κάθε πιάτο.

Μπορείτε να παραγγείλετε συνδυάζοντας πιάτα της αρέσκειας σας ή κατευθείαν το σετ του μεζέ. Ξακουστά και λατρεμένα παραμένουν το παραδοσιακό σουβλάκι κοτόπουλο, το αρνίσιο κεμπάπ, τα ειδικά μαριναρισμένα φιλετάκια από γάμπες κοτοπούλου και από τις χορτοφαγικές επιλογές, τα φαλάφελ, οι πατατούλες σωταρισμένες σε σως από πάπρικα, τα πουρεκάκια και οι χεοιροποίητες παραδοσιακές κούπες με αρνίσιο κιμά. Οι σαλάτες δροσερές και πάντα φρέσκες, το χούμους (αφράτο και δροσερό), το μπαμπαγκανούτζ (ψιλοκομένη καπνιστή μελιντζάνα), το σιαουάνταρ (ντιπ σαν μους από παντζάρι) και τα άλλα μπωλ και πιατάκια ετοιμάζονται φρέσκα και καθημερινά. Για τους πιο τολμηρούς τα πικάντικα αρνίσια σπιτικά λουκανικάκια, τα συκωτάκια κοτοπούλου σωταρισμένα με χυμό ροδιού, το λιβανέζικο στέικ ταρτάρ - κέμπι νάγια - που είναι πάντα το πρώτο κόψιμο της ημέρας. Για τους εναλλακτικούς, το μάτσια (πράσινο τσάι) χούμους, το τζίντζερ χούμους, το μουχάμμαρα στην πικάντική του εκδοχή (σπασμένα καρύδια, χυμό ρόδι, πιπεριά) και φυσικά το ζαάταρ (μείγμα από πράσινο θυμάρι, σουσάμι και ελαιόλαδο).

Μετά από το γεύμα ή το δείπνο σας ή και για μια μόνο απλή σας επίσκεψη χαλαρώστε στους καναπέδες του και απολαύσετε αγαπημένα κοκτέηλ του οίκου και επιλογές από τη λίστα κρασιών που συνεχώς ανανεώνονται. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα σπιτικά λιβανέζικα μπακλαβαδάκια, το λιβανέζικο μαχαλεπί και τα παγωτά χτυπημένα στο χέρι, συνδυάζοντας τα με αραβικό καφέ αρωματισμένο με κάρδαμο ή και ναργιλέ. Η εξυπηρέτηση στο Ζαάταρ είναι πάντα πρόσχαρη, όπως προστάζει η ανατολίτικη παράδοση και οι τιμές πάντα ελκυστικές. Οι νύχτες στο Ζαάταρ παραμένουν μοναδικές, ιδιαίτερα στις βραδιές αραβικού χορού που όλα μοιάζουν σαν ένα πραγματικό αραβικό ταξίδι.

Επισκεφθήτε το στην Αγία Νάπα μέχρι τα τέλη του Σεπτεμβρίου (και μετα από μέσα Οκτωβρίου να επανεκκινά στη Λευκωσία στην Παλιά Πόλη). Ιδιαίτερα βολικό είναι να το επισκεφθήτε είτε ερχόμενος, είτε αφήνοντας την περιοχή της Ελεύθερης Αμμοχώστου. Θα το βρείτε ακριβώς στα φώτα τροχαίας της λεωφόρου Νησί πριν την έξοδο για τον αυτοκινητόδρομο, κοντά στην παραλία Νησί (υπάρχει χώρος στάθμευσης πίσω από το εστιατόριο).

(77776600, 22100785) Σώτου Χ''Προκοπίου 2 και Λεωφόρος Νησί.

Facebook, Instagram: Zaatar Food Arts

web.: www.zaatarfoodarts.com

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close