Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Πάμε για βουτιές σε 10 χρυσές παραλίες της Κύπρου

Ό,τι τύπος κι αν είσαι δύσκολα θα διαλέξεις μόνο μία από τις παραλίες της ‘χρυσής ακτής’, όπως είναι γνωστή όλη η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου

Δημοσιεύτηκε στις 06 Ιουλίου 2018

Φέτος σού προτείνουμε τις 10 αγαπημένες μας παραλίες στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, που ικανοποιούν όλα τα γούστα, για να επιλέξεις ανάλογα με τις προτιμήσεις σου. 

Μάλαμα (Σκουταρόσπηλοι) η εξωτική
Η παραλία Σκουταρόσπηλοι ή Σκούταροι στον Κάππαρη, είναι περισσότερο γνωστή ως Μάλαμα, λόγω του ομώνυμου ξενοδοχείου, που βρίσκεται εκεί. Κι όμως πήρε την πρώτη της ονομασία, Σκουταρόσπηλοι, λόγω των πανέμορφων σπηλιών που έχει, οι οποίες μάλιστα λέγεται ότι παλιά ήταν καταφύγιο κουρσάρων ή πολεμιστών.
Info: Έχει μήκος 70 μέτρα και πλάτος μόλις 12. Υπάρχουν κρεβατάκια, ομπρέλες και θαλάσσια σπορ. Η κάθοδος στην παραλία Μάλαμα απαιτεί σνακ, παγωνιέρα με μπίρες και αναψυκτικά, αλλά και γυαλιά θαλάσσης για να θαυμάσεις τον πανέμορφο βυθό.

 

Sirena Bay η όμορφη
Αδιαμφισβήτητα η παραλία Sirena Bay, όπου βρίσκεται και το ομώνυμο γνωστό beach bar είναι μια από τις πιο όμορφες, όχι μόνο της περιοχής, αλλά ολόκληρου του νησιού. Έχει τους φανατικούς θαμώνες της, αλλά και αυτούς που θα την επισκεφτούν, για να μάθουν γιατί όλοι μιλάνε γι’ αυτήν. Αν δεν σου αρέσουν τα βράχια, τότε ίσως να μην κάνει για εσένα. Μάλιστα, η πραγματική ονομασία της είναι Minas Bay και πιθανότατα να πήρε το όνομά της επί Βυζαντίου.
Info: Η παραλία είναι μικρή με μήκος 50 μέτρα, ενώ το πλάτος της φτάνει μόλις τα 5 μέτρα. Ο Δήμος προχώρησε πρόσφατα σε καθαρισμό και αξιοποίηση της παραλίας με αποτέλεσμα να αναδειχθούν περισσότερο οι φυσικές της ομορφιές και να γίνει προσβάσιμη στο κοινό.

Αγία Τριάδα η ρομαντική
Θα τη βρεις δίπλα από το ομώνυμο εκκλησάκι, από το οποίο πήρε το όνομά της, ενώ υπάρχει και αλιευτικό καταφύγιο. Αν επιλέξεις να πας εδώ για μακροβούτια θυμήσου να πάρεις και τα γυαλιά θαλάσσης ή τη μάσκα σου, καθώς η περιοχή είναι καταφύγιο θαλάσσιων χελωνών, καβουριών και όλων των ειδών ψάρια, κάνοντας τον βυθό της ένα πανέμορφο αξιοθέατο.
Info: Προσφέρονται κρεβατάκια, ομπρέλες, τουαλέτες, υπάρχει ναυαγοσώστης και η πρόσβαση είναι διαθέσιμη για άτομα με αναπηρίες, ενώ έχει μήκος 120 μέτρα και πλάτος 40.

Fig Tree Bay η βραβευμένη
Η παραλία που έχει βάλει την Κύπρο στους παγκόσμιους χάρτες με τις καλύτερες παραλίες, δεν είναι άλλη από το Fig Tree Bay. Η ξανθιά άμμος, τα κρυστάλλινα νερά και οι πολύ καλές υπηρεσίες που προσφέρει, την κάνουν έναν από τους πιο φημισμένους, καλοκαιρινούς προορισμούς του νησιού. Ταυτόχρονα είσαι και στο κέντρο του Πρωταρά, για καφέ, ποτό, φαγητό ή έξοδο μετά. Μάλιστα, παλαιότερα, έφερε το όνομα παραλία του Πρωταρά, ενώ αργότερα ονομάστηκε Fig Tree Bay χάρη στην περίφημη, μεγάλη συκιά, που βρίσκεται δίπλα στην παραλία.
Info: Έχει μήκος 270 μέτρα μήκος και 45 πλάτος. Η παραλία έχει δύο φυσικούς κόλπους και μια μικρή βραχονησίδα, η οποία βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την ακτή και είναι προσιτή κολυμπώντας. Διαθέτει κρεβατάκια, ομπρέλες, τουαλέτες, ναυαγοσώστη, θαλάσσια σπορ και πρόσβαση για άτομα με αναπηρίες.

Κόννος η ονειρεμένη
Να κολυμπάς και να βλέπεις από πάνω σου να απλώνει ατελείωτο πράσινο! Για πολλά χρόνια ο Κόννος αποτελούσε καλά κρυμμένο μυστικό των ντόπιων και όσων αναζητούσαν πιο ήσυχες παραλίες. Τα τελευταία χρόνια, όμως, έχει πάρει τα πάνω του και για να βρεις χώρο πρέπει να πας από νωρίς, ενώ πολλοί είναι αυτοί που τον επιλέγουν και για τα θαλάσσια σπορ που προσφέρει.
Info: Εκτείνεται σε μήκος 120 μέτρα και πλάτος 40 και παρέχει κρεβατάκια, ομπρέλες, τουαλέτες, ναυαγοσώστη και πρόσβαση σε ανάπηρους. Η παραλία έλαβε την τιμητική 12η θέση ανάμεσα στις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης.

 



Vrysoudia Beach
Θα τη βρεις στο ύψος του Αιγιαλού και θα ερωτευτείς το πανέμορφο σκηνικό, που θα ανακαλύψεις. Πήρε το όνομά της από τις μικρές πηγές, που υπάρχουν στην περιοχή, οι οποίες καταλήγουν στον μικρό κολπίσκο. Ο Δήμος Παραλιμνίου φρόντισε για τον καθαρισμό της και πλέον διαθέτει πανέμορφη, χρυσή άμμο, αναδεικνύοντάς την ανάμεσα στις καλύτερες της περιοχής.
Info: Έχει μήκος 120 μέτρα και πλάτος 25 και προσφέρονται κρεβατάκια και ομπρέλες, ενώ μπορείς να προμηθευτείς ό,τι θες από το beach bar του Αιγιαλού.

 

Πανταχού η ‘όλοι οι καλοί χωράνε’
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη παραλία της περιοχής και εκτείνεται από το λιμανάκι της Αγίας Νάπας προς τα αριστερά. Διαθέτει κατά μήκος της πολλά beach bar, το καθένα με το δικό του στυλ και αμέτρητα κρεβατάκια. Η χρυσή αμμουδιά της και τα καταγάλανα νερά είναι χαρακτηριστικά της παραλίας, ενώ εδώ μπορείς να έρθεις οικογενειακά, με φίλους ή ακόμη και για μια μοναχική βουτιά. Το καλύτερο είναι ότι το μόνο που χρειάζεσαι είναι το μαγιό σου και την πετσέτα σου, καθώς όλη η περιοχή διαθέτει υπηρεσίες.
Info: Με μήκος 1.2 χιλιόμετρα και αρκετό πλάτος στα περισσότερα σημεία της, είναι γεμάτη με ομπρέλες και κρεβατάκια, αλλά υπάρχει χώρος να βάλεις και τα δικά σου, αν προτιμάς. Διαθέτει τουαλέτες, αποδυτήρια, ναυαγοσώστες και θαλάσσια σπορ.

Νησί η κοσμοπολίτικη
Nissi Beach! Μπορεί να είναι η πιο δημοφιλής παραλία ανάμεσα στους τουρίστες, που επισκέπτονται την Αγία Νάπα κάθε χρόνο, δεν παύει, όμως, να είναι και μια από τις πιο αγαπημένες μας, καθώς η ομορφιά της δεν συγκρίνεται με καμιά άλλη. Αν δεν έχεις διάθεση για κοσμοσυρροή, δυνατή μουσική και χορό, τότε σκέψου το δύο φορές πριν την επισκεφτείς ή πήγαινε πολύ νωρίς το πρωί, πριν ξυπνήσουν όλοι, για να απολαύσεις τη χρυσή αμμουδιά και τα κρυστάλλινα νερά της.
Info: Έχει μήκος 600 μέτρα και διαθέτει τουαλέτες, αποδυτήρια, ομπρέλες, κρεβατάκια, θαλάσσια σπορ και beach bar.

Αγία Θέκλα η ήσυχη
Αν είσαι ο τύπος που του αρέσει να αράζει στην παραλία με τις ώρες, με ένα φραπέ στο χέρι απολαμβάνοντας την ηρεμία, τότε αυτή η παραλία είναι για σένα. Είναι, όμως, και για όσους θέλουν να πάνε για ένα ήρεμο, γρήγορο μακροβούτι και να επιστρέψουν σπιτάκι τους ή να πάνε λίγο πιο κάτω για φαγητό! Αν αποζητάς χαλάρωση και ησυχία, αυτή η παραλία είναι για σένα! Σημείωσε, επίσης, ότι βρίσκεται εντός της προστατευμένης ζώνης Natura 2000.
Info: Εκτείνεται από το εκκλησάκι της Αγίας Θέκλας μέχρι την παραλία Σειρήνες του Δήμου Σωτήρας και έχει μήκος 300 μέτρα. Θα βρεις τουαλέτα, κρεβατάκια, ομπρέλες και θαλάσσια σπορ, ενώ το μικρό μπαράκι θα σε εξυπηρετήσει για δροσερά ποτά. Υπάρχουν, επίσης, εστιατόρια για να φας το μεσημεράκι.

Γλυκύ Νερό Α’ για woof!
Εδώ μπορείς να δοκιμάσεις τα κρυστάλλινα νερά παρέα με τον τετράποδό σου φίλο! Το Παραλίμνι απέκτησε μια από τις καλύτερες παραλίες για κολύμπι με τον σκύλο σου και, μάλιστα, κάθε εβδομάδα το καλοκαίρι δέχεται πολλούς επισκέπτες, γι’ αυτό ο σκύλος σου πρέπει να είναι φιλικός με τα άλλα τετράποδα. Μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου παγωνιέρα και κάτι να τσιμπήσεις, καθώς η συγκεκριμένη παραλία δεν είναι οργανωμένη.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close