11 July 2018
Θέατρο , Νέες Παραστάσεις

Μία θεατρική παράσταση με θέα τη θάλασσα

Τη θεατρική παράσταση του Ανδρέα Αραούζου "Γιος της Αμαζόνας"θα φιλοξενήσει στην εσωτερική πισίνα Ouranos, στον τρίτο όροφό του, το ξενοδοχείο Annabelle, στις 11 Ιουλίου.

Δημοσιεύτηκε στις 21 Ιουνίου 2018

Με θέα τη θάλασσα και το αρχαίο κάστρο της Πάφου θα παρακολουθήσουμε τέσσερεις ηθοποιούς και έναν κιθαρίστα να μας παρουσιάζουν τον μύθο του Ιππόλυτου του Ευριπίδη, με μια σημερινή θεατρική συμπεριφορά και μια σύγχρονη επικοινωνιακή εικόνα.

Ο Ιππόλυτος (γιος της Αμαζόνας Ιππολύτης) είναι αθλητής και ταγμένος στην αγνότητα του σώματος και του πνεύματος, και ενάντια στον έρωτα και την πράξη του έρωτα. Η νεαρή και όμορφη γυναίκα του πατέρα του, Φαίδρα, είναι ερωτευμένη μαζί του. Για το απαγορευμένο του πόθου της, αλλά και την αντίδραση του Ιππόλυτου στο άκουσμα της «φήμης», αυτοκτονεί. Θα κατηγορήσει όμως, ψευδώς, τον νεαρό. Οργισμένος ο πατέρας του Ιππόλυτου και βασιλιάς της Αθήνας, Θησέας, επιθυμεί την εξορία, ακόμα και το θάνατο του γιου του. Οι δύο άντρες λογομαχούν, ο καθένας με τη δική του ηθική και πεποίθηση, δύναμη ή αδυναμία, λογική ή παραλογισμό, γνώση ή άγνοια. Η θεά του Έρωτα, Αφροδίτη, θα ξεκινήσει όλη αυτή την πλεκτάνη ενώ η θεά των βουνών και των δασών, Άρτεμις, θα δώσει τη λύση μεταξύ πατέρα και γιού, χωρίς βέβαια την αποφυγή των τραγικών συνεπειών.

Σε αυτή την διακριτικά λιτή διασκευή του Ανδρέα Αραούζου, η Στέλα Φυρογένη υποδύεται την Φαίδρα, ο Φώτης Αποστολίδης τον Θησέα και ο Δημήτρης Χειμώνας τον ομώνυμο τραγικό ήρωα. Το θεϊκό στοιχείο του μύθου ενσαρκώνει ο Φώτης Καράλης ενώ την πρωτότυπη σύνθεση υπογράφει, και προσφέρει ζωντανά με ηλεκτρική κιθάρα, ο Σταύρος Μακρής. Κίνηση και χορογραφία σχεδιάζει ο Φώτης Νικολάου και φωτισμούς ο Κώστας Χαραλάμπους. 

Στην Πάφο θα πραγματοποιηθεί μία μόνο παράσταση, την Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018, στις 8:00 μ.μ. Στο roof-bar OURANOS, 3ος όροφος, ξενοδοχείο Annabelle.

Εισιτήρια: €15 και €12. Κρατήσεις στο 26885000.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close