Εκδρομές να πας , Guide

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να πας στη Σωτήρα αυτό το καλοκαίρι

Ταυτισμένη με το παραδοσιακό της προϊόν, το Κολοκάσι, τα μοναδικά της εξωκκλήσια αλλά και τις δημοφιλείς ταβέρνες της, η Σωτήρα αποτελεί έναν εναλλακτικό προορισμό στην επαρχία Αμμοχώστου

Δημοσιεύτηκε στις 07 Ιουνίου 2018

Τα τελευταία χρόνια η Σωτήρα πήρε τα πάνω της. Το γράψαμε και το είπαμε αρκετές φορές. Κι αν η εγγραφή του τοπικού προϊόντος, του Κολοκασιού, ως «Προϊόν με Ονομασία Προέλευσης» τον Αύγουστο του 2016 αλλά και η βράβευσή του κατά τα περσινά Check In Eating Awards ως Καλύτερο Κυπριακό Προϊόν δεν σας λέει κάτι ιδιαίτερο, παρ’ όλα αυτά η συμπερίληψή του στα μενού των φημισμένων ταβερνών της Σωτήρας, σίγουρα σας ικανοποιεί ευχάριστα.

Οι σχεδιασμοί του Δήμου τα τελευταία χρόνια τείνουν να μετατρέψουν την πάλαι ποτέ αγροτική κοινότητα της επαρχίας Αμμοχώστου σε ένα κρυμμένο εναλλακτικό αυθεντικό προορισμό γεμάτο γευστικές και πολιτισμικές ανακαλύψεις.

Αφενός οι πολυβραβευμένες και αναλλοίωτα παραδοσιακές ταβέρνες της (Μουσικός, Πλουμί, Πανέρι και Old Simos) την καθιστούν ως ένα προορισμό γαστρονομικού ενδιαφέροντος. Από την άλλη τα δεκάδες βυζαντινά εξωκλήσια, δίκαια έχουν προσδώσει στη Σωτήρα τον χαρακτηρισμό της Βυζαντινής κωμόπολης. Επιπρόσθετα, οι παρθένες παραλίες της Αγίας Θέκλας (Αγία Θέκλα, Ποσειδώνας, Κάτερκο, Σειρήνες) σε καλούν να τις ανακαλύψεις και να αφεθείς στην ηρεμία του καλοκαιριού.

Βέβαια, αφού μιλάμε για Σωτήρα, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το πλούσιο πρόγραμμα των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων για κάθε γούστο. Εμείς, βέβαια, αναμένουμε με ανυπομονησία τα μεγάλα φεστιβάλ της Σωτήρας, το 7ο Παραδοσιακό Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στις 3 Ιουλίου με Αρετή Κετιμέ και Βασιλική Χατζηαδάμου και την 3η Βραδιά Γευσιγνωσίας Κολοκασιού τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην παραλία της Αγίας Θέκλας!

Πού θα την βρεις: Στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας-Αγίας Νάπας (Α3), στην έξοδο πριν από Αγία Νάπα, μόλις 50 λεπτά από Λευκωσία.

Πού να φας: Σε μία από τις φημισμένες ταβέρνες (Μουσικός, Πλουμί, Πανέρι και Old Simos) ή στο παραλιακό εστιατόριο του Δήμου “Nissaki Ayia Thekla Beach Bar & Restaurant”

Τι να δεις: Να περιηγηθείς σε ένα από τα δεκάδες βυζαντινά εξωκλήσια (παλαιός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, Άγιος Μάμας, Παναγία Χορτακίων, Άγιος Γεώργιος Χορτακίων και Άγιος Θεόδωρος Χορτακίων καθώς και το μοναδικό εξωκλήσι της Αγίας Θέκλας)

Πού να κολυμπήσεις: Σε μία από τις παραλίες του παραλιακού μετώπου της Αγίας Θέκλας (Αγία Θέκλα, Ποσειδώνας, Κάτερκο, Σειρήνες)

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close