Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ανακάλυψε την πλατεία της γεύσης στην καρδιά της Αγίας Νάπας

Ένα παιχνίδι γεύσεων που θα σε εντυπωσιάσει, στην καρδιά της Αγίας Νάπας

Δημοσιεύτηκε στις 25 Μαΐου 2018

Το εντυπωσιακά ανακαινισμένο φέτος Napa Plaza Hotel στην Αγία Νάπα, τελικά μας επιφυλάσσει κι άλλες εκπλήξεις.

Μια εξ αυτών και η ανανεωμένη ταβέρνα του, "Πλατεία" meze restaurant.

Οι λευκές και γαλάζιες τόνενές του καρέκλες, τα άσπρα και με νησιώτικο DNA, τραπέζια κάτω από τον έναστρο αμμοχωστιανό ουρανό και τα καπελωμένα με συστάδες από καλάμια, κιόσκια του, θα αποτελέσουν τη βάση σου για ένα big fat ελληνικό μεζεδοπαιχνίδι που σίγουρα θα θυμάσαι για καιρό.

Ένα παιχνίδι γεύσεων που σε θέλει να κουνάς καταφατικά το κεφάλι σε όσα πιάτα επιθυμείς από την πλούσια λίστα με σαλάτες, σπιτικές αλοιφές, ορεκτικά, ψαρικά, αλλά και πουλερικά, κρεατικά και παραδοσιακά φαγητά. Το plan B, που εμένα με χαροποίησε μεγαλειωδώς, είναι να αναφωνήσεις "κρεατομεζέ" (€19) ή "ψαρομεζέ" (€23), δίνοντας εν λευκώ στην executive chef Μαρία Κουλλαπή, το δικαίωμα να σε ταξιδέψει σε ελληνικά και κυπριακά γευστικά μονοπάτια.


Εμείς ψηφίζουμε "κρεατομεζέ" και βουτάμε αμέσως το ζεστό μας ψωμάκι στις μοναδικές αλοιφές της Πλατείας, από τις οποίες πρέπει απαραίτητα να πεις "ναι" στη φάβα και το χούμους.

Η περιποιημένη σαλάτα με την τριμμένη φέτα, τα κρουτόνια και την εντυπωσιακή, γεμιστή με ξύδι, μοριακή ελιά, θα κλέψει την παράσταση, αλλά και θα ανοίξει την όρεξή σου για το χαλούμι, τη λούντζα και το λουκάνικο σχάρας. Δώσε σημασία στα ρολάκια με γέμιση σπανάκι και φέτα, στα τηγανιτά κολοκυθάκια με αυγά και σπανάκι και σίγουρα στα τρυφερά χοιρινά πανσετάκια, στα μανιτάρια σχάρας και αναμφίβολα στο κοντοσούβλι, το σουβλάκι κοτόπουλο και τα αρνίσια παϊδάκια.

Κράτα γερά γιατί η κουζίνα, ετοιμάζει για σένα και τους φίλους σου, αρωματικό γύρο κοτόπουλο, αφέλια από τον τόπο σου και μοσχομυριστό στιφάδο βοδινό. Σίγουρα πριν φύγεις θα γλυκάνεις το στόμα σου με μαχαλεπί, ενισχυμένο με κανταΐφι.

(23816555/ www.napaplaza.com) Μακαρίου 12, Αγία Νάπα.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close