Guide , Ξενοδοχεία να μείνεις

Ανακαλύψαμε 3 σπιτάκια προς ενοικίαση βγαλμένα από παραμύθι

Ένας ονειρικός οικισμός που δεν πιστεύαμε ότι βρίσκεται στην Κύπρο

Δημοσιεύτηκε στις 14 Μαΐου 2018

Κατά καιρούς ανακαλύπτουμε διάφορα καταλύματα για διαμονή είτε στο βουνό είτε κοντά στη θάλασσα, σπιτάκια μοντέρνα, παραδοσιακά, μίνιμαλ και εντυπωσιακά. Κάποιες φορές οικονομικά, άλλες πιο ακριβά και ούτω καθεξής.

Αυτή τη φορά όμως η νέα μας ανακάλυψη διαφέρει από τη γη ως τον ουρανό με όλα όσα είχαμε δει μέχρι σήμερα. Αυτή τη φορά ανακαλύψαμε το όνειρο. Ένας παραμυθένιος οικισμός ο οποίος βρίσκεται κοντά στον Πύργο της Λεμεσού σε μία περιοχή που έχει αναδιαμορφωθεί με τεχνητές λίμνες με νούφαρα, περιβαλλοντικά διαμορφωμένη δημιουργώντας ένα τοπίο βγαλμένο από τον κόσμο των παραμυθιών.

Πρόκειται για ένα πολύ πρωτότυπο για την Κύπρο πρότζεκτ το Euphoria Art Land το οποίο περιλαμβάνει 3 παραμυθένια σπιτάκια που το καθένα διαθέτει τη δική του ξεχωριστή φιλοσοφία και τεχνοτροπία. Βλέποντας τις πρώτες φωτογραφίες ο χώρος θύμισε παραμύθι, έπειτα εντοπίσαμε εθνικ στοιχεία, αφρικανικά, ινδικά αλλά και επιδράσεις από την τέχνη του διάσημου Ισπανού αρχιτέκτονα Αντόνι Γκαουντί.

The Earth House
Το πρώτο σπιτάκι του Euphoria Art Land είναι το "The Earth House" το οποίο διαθέτει ένα υπνοδωμάτιο, με ατομικό κρεβάτι και μπάνιο. Το σπίτι αυτό διαθέτει αφρικανικά χαρακτηριστικά κυρίως από την Αιθιοποία. Τα φυσικά υλικά και οι οργανικές μορφές με τις χειροποίητες διακοσμητικές λεπτομέρειες φέρνουν μια γλυκιά νοσταλγία από το παρελθόν. Φλοιός δέντρου, φυσικό ξύλο, έγχρωμες γυάλινες φιάλες που άφηνουν το φως να μπει στον χώρο, πέτρες ποταμών, κεραμικά, άλλα ανακυκλωμένα υλικά μαζί με υφαντά υφάσματα και εξαιρετικές χειροποίητες ξύλινες πόρτες με αφρικανικά μοτίβα χρησιμοποιήθηκαν για την ολοκλήρωση του κτιρίου. Ένα πραγματικό έργο τέχνης.
Τιμή: 100 ευρώ.

The Color House
Το Χρωματιστό Σπίτι προσφέρεται για διαμονή 4 ατόμων αφού διαθέτει 2 διπλά κρεβάτια και μπάνιο. Τα ανοιχτά γυάλινα ανοίγματα σε ένα σύνολο οργανικών μορφών, με λεπτομέρειες από το Μεξικό και την Κολομβία, δίνουν σε αυτό το πολύχρωμο σπίτι μια ξεχωριστή, μαγευτική μοναδικότητα. Το εσωτερικό του σπιτιού συνδυάζει λεπτομέρεια διακόσμησης λατινοαμερικάνων χωρών σε ένα φωτεινό πολύχρωμο περιβάλλον. Όλα τα έπιπλα είναι χειροποίητα με φυσικά και ανακυκλωμένα υλικά. Ταυτόχρονα, πολύχρωμες ρίζες αγκαλιάζουν ολόκληρο το σπίτι δημιουργώντας ένα μαγευτικό τοπίο.
Τιμή: 220 ευρώ.


The Blue House
Το Μπλε Σπίτι προσφέρεται για διαμονή 2 ατόμων και περιλαμβάνει διπλό κρεβάτι και μπάνιο. Πρόκειται για ένα μεγαλοπρεπές σπίτι που καλύπτεται με εντυπωσιακά πολύχρωμα ψηφιδωτά που μας φέρνουν σε επαφή με τον εξωτικό κόσμο του Μαρόκο και της Ινδίας. Αυτός ο νέος κόσμος του «Μπλε Σπιτιού», εμπνευσμένος από τα τυρκουάζ χρώματα του παγώνιου, ταξιδεύει τον επισκέπτη σε ένα αρμονικό ταξίδι. Χειροποίητα οικιακά και διακοσμητικά αντικείμενα, μαζί με τα ντόπια έργα τέχνης βρίσκονται πάνω στο ισόγειο με την κουζίνα, μπάνιο, μπαλκόνι και καθιστικό. Τιμή: 230 ευρώ.


Τα σπιτάκια αυτά θα διατίθενται προς ενοικίαση από την 1η Ιουνίου 2018 από το AirBnb.

Πληροφορίες: 97743042.

Σύντομα θα λειτουργήσει το site στο οποίο μπορείτε να κάνετε κρατήσεις ΕΔΩ

To συγκεκριμένο πρότζεκτ, όπως πληροφορηθήκαμε, είναι ακόμη ημιτελές αφού προγραμματίζονται να φτιαχτούν στο μέλλον και άλλα τέτοια σπιτάκια ώστε αυτός ο πανέμορφος οικοσμός να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο.


Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close