23 May 2018
Θέατρο , Νέες Παραστάσεις

H παράσταση "Ιωάννης Γαβριήλ Μπόρκμαν" ταξιδεύει στην Κύπρο από Θεσσαλονίκη

Ο Ιωάννης Γαβριήλ Μπόρκμαν, που ο Ίψεν έγραψε το 1896, είναι ένα σπαρακτικό εξομολογητικό χειμωνιάτικο παραμύθι

Δημοσιεύτηκε στις 11 Μαΐου 2018

H ΝΕΔΗΣΥ Πάφου στα πλαίσια της κοινωνικής της δράσης διοργανώνει την φιλανθρωπική θεατρική παράσταση "Ιωάννης Γαβριήλ Μπόρκμαν" του Ερρίκου Ίψεν την οποία ανεβάζει ο θίασος Συνθήκη. Η παράσταση ξεκίνησε τον Ιανουάριο από την Θεσσαλονίκη και μέχρι και το Πάσχα παιζόταν στο στούντιο Μαυρομιχάλη στην Αθήνα. Τώρα ταξιδεύει στην Πάφο για μια μόνο Παράσταση.

Ο Ιωάννης Γαβριήλ Μπόρκμαν, που ο Ίψεν έγραψε το 1896, είναι ένα σπαρακτικό εξομολογητικό χειμωνιάτικο παραμύθι. Ο ήρωάς του, ένας τύπος υπερανθρώπου, συνέλαβε στα νιάτα του μια μεγαλόπνοη ιδέα: να υποτάξει στην εξουσία του τις κρυμμένες δυνάμεις της γης, μεταλλεία, νερά, θάλασσες, για να εξασφαλίσει την ευημερία στους συνανθρώπους του.

Ένα έργο συμβολικό και παράλληλα τόσο πραγματικό και σημερινό, που υψώνει έναν καθρέφτη στη σύγχρονη κοινωνία μας. Συμβολίζει τα δεινά που προέρχονται από την τρέλα της εξουσίας, το πάθος του κέρδους, την απαξίωση των νόμων, την προδοσία των αισθημάτων, την αλόγιστη εκμετάλλευση του περιβάλλοντος. Ο Μπόρκμαν είναι ένας τραγικός ήρωας, γιατί μάχεται με δυνάμεις ανώτερές του. Γνωρίζει ότι θα ηττηθεί, αλλά δεν παραδίδεται. Τραβώντας τον μοναχικό του δρόμο και προσπαθώντας να πραγματώσει το όραμά του, ξεπερνάει το μέτρο, φθάνει στην Ύβρη, προκαλεί τη Νέμεση καταλήγει στη Δίκη και τελικά συντρίβεται.

Συντελεστές 
Μετάφραση από τα Νορβηγικά: Ερατώ Τριανταφυλλίδη

Σκηνοθεσία - Φωτισμοί: Κωστής Καπελώνης

Σκηνικά - Κοστούμια: Ανδρέας Σαραντόπουλος

Μουσική - Σύνθεση: Αγγελική Δέλλα

Βοηθός σκηνοθέτη: Κλεοπάτρα Ροντήρη

Παίζουν:Γιώργος Κροντήρης, Δέσποινα Πόγκα, Μαρία Μακρή, Χρήστος Συριώτης, Φίλια Δενδρινού, Πέτρος Πέτρου, Αγγελική Δέλλα.

Στο πιάνο: Αγγελική Δέλλα.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο Μαρκίδειο Θέατρο την Τετάρτη 23 Μαΐου στις 20:30 και όλα τα έσοδα θα δοθούν για τον μικρό Μάρκο

Τιμή Εισόδου: 10 ευρώ

Επικοινωνία: Έλενα 97775056

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close