Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Γευτήκαμε μεσογειακά πιάτα σε μία όαση δροσιάς λίγο έξω από τη Λευκωσία

Ένας χώρος που μπορεί να παινεύεται ανάμεσα σ' άλλα για την εκλεπτυσμένη, γαστρονομική του ταυτότητα

Δημοσιεύτηκε στις 24 Απριλίου 2018

Είχα ακούσει τα καλύτερα για το Aelia Wellness Retreat! Φίλοι ψαγμένοι, απαιτητικοί και πρωτίστως bon viveur το περιέγραψαν, μετά την επίσκεψή τους, ως το απόλυτο κέντρο ευεξίας και χαλάρωσης, που ήρθε για να αναζωογονήσει το πνεύμα και το σώμα. Ένα boutique ξενοδοχειακό κατάλυμα, μόλις 20 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, που από τα θυρανοίξιά του παινεύεται και για την εκλεπτυσμένη, γαστρονομική του ταυτότητα.

Με υψηλές προσδοκίες, αποφασίζω ένα φεγγαρόλουστο Σαββατόβραδο να δώσω κι εγώ το παρών μου, επιβεβαιώνοντας από την πρώτη στιγμή της άφιξής μου τη μοναδικότητα του τοπίου, την άριστη τοπιοτέχνηση με πρωταγωνιστές τις ελιές, τους βοτανικούς κήπους και τις ποικιλόχρωμες, ποταμίσιες πέτρες. Η εντός του καταλύματος σκηνική εικόνα, ακόμη πιο ειδυλλιακή, σε περιβάλλει ευθύς με την παντοκρατορία του λευκού και της ξανθόχρωμης ξυλείας, ενώ ο ήχος του νερού και η χαλαρωτική μουσική, γίνονται ένα και πετυχαίνουν ασυναίσθητα την ηρεμία και την ψυχική χαλάρωση.

Ένα όμορφα στρωμένο τραπέζι με θέα το πετρόχτιστο ποτάμι, που διασχίζει τους κήπους του Aelia, έγραφε το όνομά μας, το οποίο και δεν άργησε να γεμίσει με τα πρώτα δωρήματα του γνωστού σεφ, Αλέξη Χαραλάμπους, όπως η αλοιφή από κοκκινογούλια, ο σπιτικός ταραμάς και οι ελιές, συνοδευμένα όλα με ζεστά ψωμάκια. Η ευγενέστατη μετρ του εστιατορίου, Γιάννα Χρίστου, φρόντισε δίνοντάς μας τους καταλόγους φαγητών, κρασιών και ποτών ευεξίας να μας ενημερώσει για τη φιλοσοφία του εστιατορίου, η οποία δεν είναι άλλη από τη χρήση φρέσκων, ντόπιων προϊόντων, αλλά και φρεσκοκομμένων βοτάνων από τους κήπους του καταλύματος.

Πάντως, ο ερυθρός οίνος Παράγκα του Κυρ Γιάννη δεν καθυστέρησε διόλου να χαϊδέψει με τα φρουτώδη του αρώματα και τις στρογγυλές τανίνες του όλους τους γευστικούς μας κάλυκες. Κάτι που πέτυχαν φυσικά και οι εξαίρετοι, με κάθε σημασία της λέξης, ορεκτικοί τραχανοκεφτέδες με χαλούμι και φρέσκα βότανα, σε στρώμα από πικάντικη σάλτσα ντομάτας.

Το value for money, απίστευτα al dente ριζότο με κρέμα από κοκκινογούλια και νότες σκόρδου, γράφτηκε με θετικό πρόσημο στον ουρανίσκο μας, προετοιμάζοντάς μας έτσι για το επικαλυμμένο με τυρί scamorza και μελιτζάνα, τρυφερότατο στήθος κοτόπουλο, το οποίο περιτριγυρίστηκε από ορθότατα ψημένα, κρεμώδη νιόκι. Συγχαίρουμε την ομάδα εξυπηρέτησης για τη φιλική μα ταυτόχρονα επαγγελματική της προσέγγιση και επανασηκώνουμε τα πιρούνια μας, για να τσιμπήσουμε λίγο από το μελωμένο, αγγιγμένο με ντομάτα και παρμεζάνα κριθαρώτο του σεφ, που έκρυβε από κάτω του φιλετάκια από ψαχνό μοσχαρίσιο κρέας.

Το σερβιρισμένο σε εντυπωσιακό φλιτζάνι εσπρεσάκι, αλλά και το μεθυσμένο με κονιάκ, υπερμέγεθες τιραμισού, το απολαύσαμε στο άκρως εντυπωσιακό αίθριο, που σίγουρα θα κερδίσει και τα δικά σου διθυραμβικά σχόλια, τόσο για τη δυναμική των περικυκλωμένων από πέτρες και χαμηλά σιντριβάνια, υπερυψωμένα deck, όσο και για την εντυπωσιακή επίπλωση, μα και τις ανοιγόμενες οροφές, που τους καλοκαιρινούς μήνες αποσύρονται, για να μετράς κι εσύ μαζί με τους αγαπημένους σου συνδαιτυμόνες τα άστρα του ουρανού.

(22015590), Γρηγόρη Αυξεντίου 150, Τσέρι - Αναλυόντας, Λευκωσία (εντός Aelia Wellness Retreat). Δ-Παρ 12.00-16.00 & 19.00-23.00, Σ-K 10.30-13.00 (Brunch), 13.00-16.30 & 17.00-23.00 (a la carte).

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close