Guide , Ξενοδοχεία να μείνεις

22 ξενοδοχεία στην Αγία Νάπα και 1 στον Πρωταρά ανοικτά φέτος το χειμώνα

Ποια κλείνουν και ποια παραμένουν ανοικτά;

Δημοσιεύτηκε στις 02 Νοεμβρίου 2017

Ο στόχος της μερικής επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου έως έναν βαθμό επετεύχθη φέτος.

Κι αυτό μίας και τις προηγούμενες χρονιές τα πρώτα ξενοδοχεία στις επαρχίες Αμμοχώστου και Λάρνακας έκλειναν μέσα ή τέλη Οκτωβρίου. Φέτος θα κλείσουν περί τα μέσα Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον φετινό χειμώνα θα κλείσουν για ανακαινίσεις τρία πολυτελή (τετράστερα) ξενοδοχεία στον δρόμο Λάρνακας-Δεκέλειας, το Palm Beach, το Lordos και το Sandy Beach, καθώς και μικρότερα τουριστικά καταλύματα της περιοχής Ορόκλινης-Πύλας.

Στις 26 Νοεμβρίου θα κλείσει για ανακαινίσεις και το ξενοδοχείο Aldiana στην Αλαμινό, το οποίο είναι το μεγαλύτερο, σε αριθμό κλινών, ξενοδοχείο σ’ ολόκληρη την επαρχία Λάρνακας. Θα επαναλειτουργήσει αρχές Μαρτίου.

Είναι αξιοσημείωτο, πάντως, ότι κανένα από τα μεγάλα ξενοδοχεία εντός της πόλης της Λάρνακας δεν θα κλείσει αυτό τον χειμώνα, συμπεριλαμβανομένων και των μονάδων στην περιοχή Μακένζι.

Η φετινή χρονιά ήταν, ίσως, η καλύτερη τουριστική χρονιά για την επαρχία Λάρνακας τα τελευταία δέκα χρόνια, αφού μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου οι πλείστες μονάδες είχαν ικανοποιητικές πληρότητες.

Ο φετινός χειμώνας αναμένεται ότι θα κινηθεί περίπου στα ίδια επίπεδα με τα περσινά, με ενδεχόμενη μικρή αύξηση στις διανυκτερεύσεις.

Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2017 τα ξενοδοχεία της Λάρνακας παρουσίασαν αύξηση στις διανυκτερεύσεις από 3%-8% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016.

22 ξενοδοχεία παραμένουν ανοικτά στην Αγία Νάπα
Μάλιστα, κάποια ξενοδοχεία παρουσίασαν αύξηση μέχρι και 10%. Στην ελεύθερη Αμμόχωστο, μετά το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου αναμένεται να κλείσουν τα περισσότερα ξενοδοχεία, είτε για ανακαινίσεις, είτε για επεκτάσεις, είτε λόγω έλλειψης κρατήσεων.

Τον χειμώνα θα παραμείνουν ανοικτά 20-22 ξενοδοχεία στην Αγία Νάπα και μόλις ένα στον Πρωταρά. Κάποια ξενοδοχεία στην Αγία Νάπα, ωστόσο, θα επαναλειτουργήσουν τον ερχόμενο Ιανουάριο, για να φιλοξενήσουν τις αποστολές των ποδοσφαιρικών ομάδων από διάφορες χώρες της Ευρώπης που θα έλθουν για προετοιμασία.

Αυτές τις μέρες αρχίζουν στις δύο επαρχίες τα προγράμματα χειμερινών δραστηριοτήτων για τους χειμερινούς τουρίστες που διαμένουν σε αδειούχα ξενοδοχειακά καταλύματα.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close