Guide , Ξενοδοχεία να μείνεις

10 πανέμορφα αγροτουριστικά για διαμονή στο χωριό το φθινόπωρο

Φθινοπωρινές αποδράσεις σε πανέμορφα καταλύματα της κυπριακής υπαίθρου

Δημοσιεύτηκε στις 05 Σεπτεμβρίου 2019

Δέκα καινούργια αγροτουριστικά καταλύματα σε ορεινές αλλά και πεδινές περιοχές της Κύπρου γίνονται η αφορμή για εξορμήσεις και εκδρομές σε όλη την Κύπρο.

Το Απόκεντρο
Χωριό Άλωνα, επαρχία Λευκωσίας

Στο γραφικό καταπράσινο χωριό της Άλωνας, που είναι χτισμένο μέσα στο φουντουκοδάσος, βρίσκεται το καινούργιο συγκρότημα αναπαλαιωμένων παραδοσιακών κατοικιών "Το Απόκεντρο". Το νέο αγροτουριστικό κατάλυμα συνδυάζει την γνήσια κυπριακή φιλοξενία με ένα πλήθος φυσιολατρικών δραστηριοτήτων. Το συγκρότημα αποτελείται από δύο παραδοσιακές κατοικίες, κάθε μια με ξεχωριστή προσωπικότητα. Οι οικείες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του χωριού, συνδυάζοντας την παραδοσιακή αισθητική με τις ανέσεις του σήμερα. Κάθε σπίτι έχει το δικό της όνομα και χαρακτήρα. Η πρώτη οικεία λέγεται "Μελανόπετρα" και διαθέτει 3 υπνοδωμάτια, ενώ η δεύτερη οικία είναι το "Κερασόδενδρο" που διαθέτει δύο υπνοδωμάτια. Το καθένα, όμως, μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 5 άτομα.
Πληροφορίες/Κρατήσεις: 99757234.

Shongas Inn
Δερύνεια, επαρχία ελευθερης Αμμοχώστου
Το Shongas Inn (23828292) είναι ένα παλιό κυπριακό αρχοντικό παραδοσιακής αρχιτεκτονικής στη Δερύνεια, σε απόσταση 9χλμ. από τον Πρωταρά και την Αγία Νάπα. Το κτίσμα έχει αναπαλαιωθεί και ανακαινιστεί και λειτουργεί πλέον ως ένα μικρό ξενοδοχείο με κήπο και ηλιόλουστη βεράντα για να περάσεις ευχάριστες χαλαρές στιγμές.  Όλα τα δωμάτια του Shongas Inn διαθέτουν κλιματισμό και τηλεόραση επίπεδης οθόνης με καλωδιακά κανάλια. Τα περισσότερα από αυτά περιλαμβάνουν καθιστικό. Το Shongas Inn διαθέτει 5 υπνοδωμάτια τα οποία μπορούν να φιλοξενήσουν 3 και 4 άτομα.
Πληροφορίες/Κρατήσεις: 23828292.

Riverside Suite
Χωριό Καλοπαναγιώτης, επαρχία Λευκωσίας
Ο Καλοπαναγιώτης είναι ένα από τα πιο όμορφα χωριά, διαθέτοντας μάλιστα ιαματικές πηγές, παραδοσιακή αρχιτεκτονική και πανοραμική θέα στην κοιλάδα. Και φυσικά είναι ένα χωριό ιδανικό για αγροτουρισμό, αφού βρίσκεται σε ένα γαλήνιο φυσικό τοπίο, παρέχοντάς σου ωστόσο και πολλές επιλογές για διαμονή και διασκέδαση! Όπως είναι για παράδειγμα το Riverside Suite, ένα κατάλυμα με την πιο όμορφη θέα στο πράσινο τοπίο της περιοχής. Θα το βρεις μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον, στις όχθες του ποταμού Σέτραχου, έτοιμο να σας ταξιδέψει μακριά από την καθημερινότητα. Πρόκειται για μία σουίτα, με δυνατότητα φιλοξενίας τεσσάρων ατόμων. Είναι εξολοκλήρου εξοπλισμένη με όλες τις σύγχρονες ανέσεις που επιζήτα ένας επισκέπτης και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από μεγάλες οργανωμένες ξενοδοχειακές μονάδες. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα σου λείψει τίποτα! Αντιθέτως η αίσθηση της απομόνωσης, της ηρεμίας και της μαγευτικής θέας συνθέτουν το καταλληλότερο σκηνικό για χαλαρωτικές ολοήμερες ή μακροπρόθεσμες αποδράσεις.
Πληροφορίες/Κρατήσεις: 96342525.

Το σπίτι της Στασούς
Χωριό Πεδουλάς, επαρχία Λευκωσίας
Αυτός ο αγροτουριστικός ξενώνας που ανακαλύψαμε σήμερα, αυτό μας υπόσχεται! Ο λόγος για «Το σπίτι της Στασούς», όπως ονομάζεται το κουκλίστικο αγροτουριστικό που εντοπίσαμε σε ένα από τα ομορφότερα χωριά της Μαραθάσας, τον Πεδουλά. Ένα σπίτι κτισμένο από το 1933 από πέτρα και ξύλο, αλλά και πολλή αγάπη, στο οποίο κατοικούσαν οι γονείς της σημερινής ιδιοκτήτριας (εξ ου και το Στασού στην ονομασία), η οποία φρόντισε να το ανακαινίσει, με ιδιαίτερη φροντίδα, για να φιλοξενήσει όποιον επιζητά ηρεμία μέσα στη φύση. Ένα αναπαλαιωμένο σπίτι λοιπόν που προσφέρει ένα άνετο δωμάτιο (με διπλό κρεβάτι κι ένα ντιβάνι), ιδανικό να φιλοξενήσει εσένα και το ταίρι σου, με ξύλινα διακοσμητικά και ατμοσφαιρικό φωτισμό, εξοπλισμένη κουζίνα, καθιστικό και τζάκι για τις κρύες χειμωνιάτικες νύχτες. Στη βεράντα θα απολαύσεις το πρωινό σου, το απογευματινό καφεδάκι και τα φρούτα σου, που μπορείς να μαζέψεις από το περιβόλι των ιδιοκτητών που βρίσκεται λίγο παρακάτω. Για παράδειγμα αυτήν την εποχή μπορείς να βρεις λαχταριστά σύκα! Κλείσε άμεσα λοιπόν τη διαμονή σου και απόλαυσε το σκηνικό!
Πληροφορίες / Κρατήσεις: 99804012.

Το σπίτι της Χλόης
Χωριό Πάνω Ακουρδάλια, επαρχία Πάφου
Το Chloe's House βρίσκεται σε μια ήσυχη τοποθεσία στο χωριό Πάνω Ακουρδάλια της Πάφου. Όλες οι μονάδες στο Chloe's είναι απλά διακοσμημένες με ξύλινα έπιπλα σε ζεστές αποχρώσεις. Περιλαμβάνουν όλες άρτια εξοπλισμένη κουζίνα με ψυγείο, ηλεκτρική κουζίνα και ηλεκτρικό βραστήρα. Παρέχουν επίσης καθιστικό και τηλεόραση με DVD player. Ορισμένες μονάδες είναι εξοπλισμένες σιδερένια κρεβάτια με ουρανό. Το καλύτερο ωστόσο σημείο για να απολαύσεις τις διακοπές σου είναι δίπλα στην εξωτερική της πισίνα!
Πληροφορίες/Κρατήσεις: 26952268.

Το Κονάτζιη της Μαρίκας τζιαι του Γιάννη
Χωριό Κάτω Δρυς, επαρχία Λάρνακας
Ο Κάτω Δρυς είναι ένα πολύ γραφικό χωριό, το οποίο αξίζει να επισκεφθείς για πολλούς λόγους και κυρίως επειδή θα δεις, θα θαυμάσεις και θα κάνεις πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα. Ωστόσο, πλέον έχουμε ακόμα έναν πολύ ελκυστικό λόγο για να πάμε εκεί. Κι αυτός είναι το νέο αγροτουριστικό που απέκτησε "Το Κονάτζιη της Μαρίκας τζιαι του Γιάννη" είναι ένα παλιό αρχοντικό το οποίο βρίσκεται στο πεζοδρομημένο κέντρο του χωριού και κτίστηκε το 1865 από τα μέλη της οικογένειας. Το σπίτι αναπαλαιώθηκε το 2016 με την βοήθεια της οικογένειας και μετονομάστηκε σε "Κονάτζιη της Μαρίκας τζιαι του Γιάννη" προς τιμήν των προκατόχων του. Θεωρείται ως μία από τις μεγαλύτερες οικίες του Κάτω Δρυ αφού μπορεί να φιλοξενήσει έως και 20 άτομα. Αποτελείται από 5 αυτοεξυπηρετούμενα υπνοδωμάτια τα οποία φέρουν τα ονόματα των παιδιών της οικογένειας καθώς και από μία υπέροχη εσωτερική αυλή με ψησταριά και παραδοσιακό φουρνί, ένα κοινό σαλόνι όπως επίσης και μια βεράντα στο ανώι με θέα το χωριό. Επίλεξε το όνομα που σου αρέσει και κλείσε διαμονή! Το οικογενειακό Gogos Studio Apartment, το Demetra Suite, το Kate Studio Apartment, το Michalakis Studio Apartment και το Chloe Studio Apartment. Οι τιμές για τη σουίτα είναι €75 με τζάκι, €45 το μικρό και €60 το μεγάλο δωμάτιο! Μπες στο site http://www.tokonatzi-katodrys.com και δες αναλυτικά όλες τις υπηρεσίες που προσφέρουν!

Το Σπίτι στο Χωρκό
Χωριό Λυθροδόντας, επαρχία Λευκωσίας
Ένα παραδοσιακό σπίτι στον Λυθροδόντα της επαρχίας Λευκωσίας μετράει πάνω από ένα αιώνα ζωής. Το παλιό σπίτι με την εσωτερική αυλή ανακαινίστηκε και διαχωρίστηκε σε 5 ξεχωριστά δωμάτια προς ενοικίαση. "Το Σπίτι στο Χωρκό", είναι μία καλή αφορμή για να βρεθείς εκτός πόλης και να ξεφύγεις από την ένταση της καθημερινότητας ζώντας μία διαφορετική εμπειρία σε ένα σπίτι ενός αιώνα.
Πληροφορίες: 99784771.

Μαρμαράς
Χωριό Λυσός, επαρχία Πάφου
Το γραφικό χωριουδάκι Λυσός βρίσκεται περίπου 36 χιλιόμετρα βορειανατολικά της πόλης της Πάφου και είναι κτισμένο σε υψόμετρο 560 μέτρων. Κοντά στο χωριό Λυσό βρίσκεται η Πόλη Χρυσοχούς μέσω του δρόμου Μελάδια-Περιστερώνα-Στενή ενώ στα βορειοδυτικά συνδέεται με το χωριό Πελαθούσα και από εκεί με τη Πόλη Χρυσοχούς. Στα βορειοανατολικά συνδέεται με τον Σταυρό της Ψώκας, το Μοναστήρι του Κύκκου και από εκεί με τα ορεινά θέρετρα του Τροόδους. Πρόσφατα λειτούργησε για πρώτη φορά στο χωριό ένα νέο αγροτουριστικό κατάλυμμα, ο 'Μαρμαράς'. Πρόκειται για ένα πανέμορφο κατάλυμα το οποίο υπήρξε οικία τον περασμένο αιώνα. Ένα ερειπωμένο και σχεδόν γκρεμισμένο κυπριακό πέτρινο σπίτι που αναστηλώθηκε και σήμερα έγινε ένα πραγματικό στολίδι. Το κατάλυμα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει μέχρι και δέκα άτομα στα τρία διαφορετικά στούντιό του τα οποία διαθέτουν κλιματισμό, τζάκι, κουζίνα, ντους, τηλεόραση και wifi. To κάθε ένα από αυτά φέρει το δικό του όνομα και τα δικά του ξεχωριστά χαρακτηριστικά. Πρόκειται για το 'Ανώι' που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι τέσσερα άτομα, το 'Μακρυνάρυ' πάλι μέχρι τέσσερα άτομα που είναι κατάλληλο για άτομα ΑΜΕΑ και το μικρό 'Παλατάκι' για δύο άτομα. Το κατάλυμα διαθέτει και ένα πανέμορφο, μεγάλο και μοντέρνο χώρο που προσφέρεται για συνέδρια ενώ η θέα και το ηλιοβασίλεμα είναι ένας από τους λόγους για να κλείσεις εδώ μονοήμερη ή τριήμερη διαμονή και να το συνδυάσεις με εξορμήσεις στα γύρω χωριά.
Τιμές από €60 το βράδυ.
Πληροφορίες / κρατήσεις: 26221216 / www.marmaras-lysos.com
Facebook page: Μαρμαράς - Λυσός

Farmakas Living
Χωριό Φαρμακάς, επαρχία Λευκωσίας
Η κοινότητα του Φαρμακά βρίσκεται στην περιοχή της ορεινής Λευκωσίας περίπου 40 λεπτά από την πρωτεύουσα. Ένα πανέμορφο συγκρότημα αγροτουριστικών καταλυμάτων το 'Farmakaw Living' λειτούργησε πρόσφατα στο χωριό προσφέροντας άνετη διαμονή σε πολύ όμορφα και προσεγμένα δωμάτια που παντρεύουν το χθες με το σήμερα. Οι επιλογές στο 'Farmakas Living' είναι πολλές με πολύ προσιτές τιμές. Μπορείς να επιλέξεις για διαμονή το Agrotourism Turismo Holiday Units το οποίο διαθέτει δύο υπνοδωμάτια με διπλά κρεβάτια, κλιματισμό, ξυλόσομπα, ιδιωτικό μπαλκόνι, καθιστικό με τηλεόραση, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και ντους με τζακούζι. Οι τιμές κυμαίνονται για τους μήνες με χαμηλή ζήτηση €60 ενώ για τους μήνες με μεγάλη ζήτηση sτα €90. Επίσης, υπάρχει το Traditional Garden Room το οποίο διαθέτει διπλό κρεβάτι και καναπέ που γίνεται κρεβάτι, μικρό καθιστικό, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, ιδιωτικό μπαλκόνι και τζακούζι (ντους). Τιμές: €50 με €70.

Το Farmakas Village Covo Retreat unit - DA Chalamantoura agrotourism είναι ένας ξενώνας ιδανικός για να αποκτήσει κανείς την εμπειρία του Φαρμακά και των βουνών της Κύπρου. Προσφέρεται για ζευγάρια, άτομα που ταξιδεύουν μόνα και μικρές ομάδες και χαρίζει άνεση με ένα άγγιγμα παραδοσιακής αίσθησης. Είναι ενός υπνοδωματίου με διπλό κρεβάτι και ξεχωριστό χώρο για άλλο ένα διπλό κρεβάτι. Έχει κλιματισμό, μεγάλο καθιστικό, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και ντους με τζακούζι. Τιμές: €50 με €60.

Το Farmakas Living διαθέτει και άλλες επιλογές καταλυμάτων όπως το Laxia Mountain View Suite. Αυτή η σουίτα προσφέρεται για να βιώσετε την εμπειρία του Φαρμακά και των βουνών της Κύπρου που το περιβάλλουν. Ιδανική για οικογένειες και μικρές ομάδες ατόμων, ισορροπεί ανάμεσα στην πολυτέλεια και την άνεση, πάντα με το άγγιγμα της παράδοσης. Η σουίτα, 2 υπνοδωματίων, διαθέτει 2 κρεβάτια 6 ποδών, πρόσβαση στην αυλή, ιδιωτικό μπαλκόνι με θέα το βουνό Λαξιά, καθιστικό, πλήρης κουζίνα, τζακούζι, ξυλόσομπα και κλιματισμό. Τιμές: €70 με €100.

Ακόμη μπορείς να επιλέξεις το Garden Room Deluxe. Αυτό το δωμάτιο διαθέτει διπλό κρεβάτι και καναπέ που γίνεται κρεβάτι, μικρό καθιστικό, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, ιδιωτικό μπαλκόνι και τζακούζι (ντους). Ιδανικό για ζευγάρια και μόνους ταξιδιώτες σε αποστολή αγροτουριστικής απόδρασης!
Τιμές: €50 με €70.
Πληροφορίες / κρατήσεις: 22498150, 99991099 / www.farmakasliving.com
Facebook page: Farmakas Living

Escape Hotel Απόδραση
Χωριό Παλαιχώρι, επαρχία Λευκωσίας
Το Παλαιχώρι αποτελεί συγκοινωνιακό κόμβο μεταξύ Λευκωσίας-Λεμεσού καθώς βρίσκεται στα σύνορα των δύο πόλεων, (στη γεωγραφική περιφέρεια της Πιτσιλιάς, 46 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα 10 χιλιόμετρα πριν την κορυφή της Παπούτσας και 45 χιλιόμετρα μακριά από την Λεμεσό), αλλά διοικητικά ανήκει στην επαρχία Λευκωσίας. Είναι κτισμένο αμφιθεατρικά ανάμεσα σε ψηλά βουνά σε υψόμετρο 930 μέτρων. Ο ποταμός Σερράχης, ξεκινώντας από την κορυφή της Παπούτσας, χωρίζει το χωριό στα δύο. Έχει γύρω στους 1200 κατοίκους και είναι από τα πιο ενδιαφέροντα ορεινά χωριά της Κύπρου, διατηρώντας τον παραδοσιακό του χαρακτήρα, χωμένο σε ένα καταπράσινο περιβάλλον, πλημμυρίζοντας από Ιστορία. Πολύ πρόσφατα, ακριβώς πάνω από τον ποταμό που διασχίζει το χωριό λειτούργησε ένα πολύ περιποιημένο ξενοδοχείο που ονομάζεται 'Escape Hotel'. Το ξενοδοχείο διαθέτει οκτώ άνετα δωμάτια και συνολικά 16 κλίνες. Προσφέρει πρόγευμα ενώ σύντομα θα λειτουργήσει στον χώρο καφετέρια και εστιατόριο το οποίο θα σερβίρει κυρίως μαγειρευτά.
Τιμή €65 το βράδυ με πρόγευμα.
Πληροφορίες / κρατήσεις: 22642300
Facebook page: Escape Hotel Απόδραση

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close