Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

5+1 φεστιβάλ για το σαββατοκύριακο

6 φεστιβάλ που θα σου δώσουν μεγάλη χαρά εντός και εκτός αστικού κέντρου το weekend μαζί με την παρέα σου

Δημοσιεύτηκε στις 08 Ιουνίου 2017

Αυτό το σαββατοκύριακο με αφορμή τα 4 παραδοσιακά φεστιβάλ που πραγματοποιούνται τόσο στην ορεινή όσο και στην παραθαλάσσια Κύπρο πάμε Πεδουλά, Πλατανιστάσα, Αυγόρου και Ζύγι. Αν θα μείνεις στην πόλη κάνει αρχή το 20ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού σε Λευκωσία και Λεμεσό και παράλληλα το Κυπρο-Ρωσικό Φεστιβάλ στο Δημοτικό Κήπο της Λεμεσού θα έχει πολλές ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.

20ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού
Φτάνοντας αισίως στην 20η διοργάνωση του, το Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου που αρχίζει την Κυριακή προσφέρει για μια ακόμη χρονιά στους φίλους του σύγχρονου χορού την ευκαιρία να απολαύσουν ενδιαφέρουσες παραστάσεις από διάφορες χώρες. Την αυλαία σηκώνει η Κύπρος με δύο ομάδες που ξεχώρισαν στη φετινή διοργάνωση της Πλατφόρμας Σύγχρονου Χορού. Πρόκειται για τις χορογραφικές δουλειές της Αλεξάνδρας Βαγιερστάλ και της Ελεάνας Αλεξάνδρου που θα παρουσιαστούν την Κυριακή 11 Ιουνίου στο Θέατρο Παλλάς στη Λευκωσία. Ακολουθούν τέσσερεις παραστάσεις στο Θέατρο Ριάλτο που αποτελεί και τη βάση του Φεστιβάλ. Θα εμφανιστούν σε δύο συνεχόμενα Σαββατοκύριακα οι ομάδες της Γαλλίας και του Ισραήλ, 17 και 18 Ιουνίου, και της Αυστρίας και Ελβετίας το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Ιουνίου αντίστοιχα. Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με τις παραστάσεις της Ιαπωνίας και της Ισπανίας που θα πραγματοποιηθούν στις 26 και 27 Ιουνίου αντίστοιχα, στο Θερινό Αττικό στην Πάφο. Όλο το πρόγραμμα εδώ.

12ο Κυπρο-Ρωσικό Φεστιβάλ
Φέτος, στο Κυπρο-ρωσικό φεστιβάλ της Λεμεσού, εκτός από τις εκδηλώσεις, τα εργαστήρια, τις εκθέσεις, τα διάφορα δρώμενα και καλλιτεχνικά θα είναι μαζί, οι Vegas και ο Hovig. Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Ιουνίου, στο Δημοτικό Κήπο Λεμεσού σας προσκαλούμε σε ένα πολυπολιτισμικό γιορτινό διήμερο αφιερωμένο στην φιλία των δύο λαών... Cyprus Russian Festival 2017.
> Σ 10-Κ 11, Δημοτικός Κήπος Λεμεσού, 15.00-23.00. Είσοδος ελεύθερη.

Τα παραδοσιακά

6ο Φεστιβάλ Λεβάντας
Στο Βοτανικό Πάρκο Cyherbia στο Αυγόρου τον Ιούνιο θα απολαύσεις το χρώμα και το άρωμα στους κήπους λεβάντας, θα παρακολουθήσεις απόσταξη αιθέριου ελαίου λεβάντας, θα λάβεις μέρος σε βιωματικά εργαστήρια χειροτεχνίας με λεβάντα, καθώς και στην αρωματική επεξεργασία λεβάντας. Ακόμα θα δοκιμάσεις μπισκότα, γρανίτα, λικέρ και παγωμένο τσάι λεβάντας κ.ά. και θα ζήσεις μια αξέχαστη εμπειρία μαζί με την οικογένειά σου.
> Σ 10-Κ 25 Ιουν, CyHerbia Botanical Park & Labyrinth, Αυγόρου, ελ. επ. Αμμοχώστου. Πληρ. 99401503.

Γιορτή Κερασιού στην Πλατανιστάσα
Η κοινότητα της Πλατανιστάσας διοργανώνει και φέτος τη δική της γιορτή του κερασιού που φέτος συμπληρώνει 38 χρόνια ζωής και αποτελεί ίσως την μακροβιότερη γιορτή φρούτου στην Κύπρο. Η μεγάλη γιορτή θα ξεκινήσει στην πλατεία του χωριού στις 20.30. Τη γιορτή διοργανώνει το σωματείο Αχιλλέας Πλατανιστάσας και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν φρεσκοκομμένα κεράσια, πάστες και διάφορα άλλα γλυκά κ.ά.
> Σ 10 Ιουν, Πλατανιστάσα, επ. Λευκωσίας, 12.30.

1ο Φεστιβάλ Κερασιού στον Πεδουλά
Μία από τις πιο φημισμένες κοινότητες για τα κεράσια της, ο Πεδουλάς, διοργανώνει φέτος τον Ιούνιο το πρώτο της φεστιβάλ αφιερωμένο στο απόλυτο φρούτο του Ιούνη, το κεράσι. Το 1ο Φεστιβάλ Κερασιού, θα πραγματοποιηθεί το σαββατοκύριακο 10-11 Ιουνίου, και σ' αυτό πέρα από τα ζουμερά κεράσια του χωριού, θα διοργανωθεί και έκθεση παραδοσιακών προϊόντων. Το φεστιβάλ διοργανώνουν το Κοινοτικό Συμβούλιο Πεδουλά και ο Σύνδεσμος Αποδήμων και Φίλων Πεδουλά. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
> Σ 10-Κ 11 Ιουν, Πεδουλά, επ. Λευκωσίας, 18.00.

Παραδοσιακός Περίπλους στο Ζύγι
Πρόκειται για ένα πλούσιο σε εκδηλώσεις διήμερο -αυτό είναι γεγονός-, κατά τη διάρκεια του οποίου η Μαρίνα Ζυγίου θα φιλοξενήσει πολιτιστικές και γαστρονομικές εκδηλώσεις! Ο "Παραδοσιακός Περίπλους", όπως ονομάζεται η γιορτή, θα αρχίσει την Παρασκευή 9 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα με χορευτικά από τον Πολιτιστικό Όμιλο "Πέρκαλλος" , διαγωνισμούς ποιημάτων, τσιαττιστών και ερωτικών δίστιχων. Το Σάββατο 10 Ιουνίου οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με τον Εσπερινό για την εορτή του Αποστόλου Βαρνάβα στις 6:00 και στις 8:30 θα ακολουθήσει εορταστικό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με το μουσικό σχήμα "Αιγαιοπελαγίτικα", φαγητό και ποτό (χρέωση 10 ευρώ/άτομο). Τέλος την Κυριακή στις 3 το απόγευμα θα γίνει αναπαράσταση Κυπριακού γάμου! Παράλληλα ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας, που διοργανώνει και την εκδήλωση, θα βρίσκεται εκεί καθόλη τη διάρκεια του διημέρου με περίπτερα παραδοσιακών προϊόντων!
> Παρ 9 - Κ 11, Μαρίνα Ζυγίου, Λάρνακα.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close