Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

9 φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσεις αυτόν τον Μάιο

Διάβασε τι θα περιλαμβάνουν και γιατί πρέπει να πας οπωσδήποτε σ' αυτά!

Δημοσιεύτηκε στις 04 Μαΐου 2017

Υποδεχθήκαμε κιόλας το Μάιο, ένα μήνα με πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, τόσο μουσικές όσο και πολιστιστικές, αλλά και φεστιβάλ που -κυριολεκτικά και μεταφορικά- μυρίζουν άνοιξη!

Πιο κάτω λοιπόν συγκεντρώσαμε όλες τις υπαίθριες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε ορεινές περιοχές αλλά και στις μεγαλουπόλεις του νησιού μας, και φυσικά θα προσελκύσουν την προσοχή μας, θα μας φέρουν σε επαφή με τη φύση, θα μας δώσουν μια γεύση από Κύπρο και θα μας διασκεδάσουν.

Μάθε λοιπόν ποια φεστιβάλ περιμένουμε, και όλες τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες που τα αφορούν!

 

Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας 2017
Το 2ο Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας ανοίγει τις πύλες του αυτό τον Μάιο στο Πάρκο Ακρόπολης, με δεκάδες θεματικά περίπτερα, παρουσιάσει βιβλίων, θεατρικά έργα και πολλά άλλα. Διοργανώνουν και φέτος το Ινστιτούτο Ερευνών ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ο Δήμος Στροβόλου, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών και ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου. Στο Φεστιβάλ θα συμμετέχουν βιβλιοπωλεία, εκδοτικοί οίκοι, πολιτιστικά ιδρύματα, πανεπιστήμια, βιβλιοθήκες και άλλες οργανώσεις. Θα λειτουργήσει επίσης χώρος πώλησης μεταχειρισμένου βιβλίου, χώρος βιβλιοπαρουσιάσεων, συζητήσεων και υπογραφών από συγγραφείς, γωνιά για παιδιά, χώρος βιβλιο-ανάγνωσης και πολλά άλλα.
Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 5-6-7 Μαΐου στο Πάρκο Ακρόπολης και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Στις 5 Μαΐου θα γίνει η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ στις 18:00 και θα ακολουθήσει παρουσίαση της μουσικής-φιλολογικής παράστασης "Το πρώτο δω βασίλειο είχαν θεοί το κτίσει" αφιερωμένη στα 100 χρόνια από το θάνατο του Βασίλη Μιχαηλίδη, σε μελοποιημένη ποίηση από τον Λάρκο Λάρκου. Στις 6 και 7 Μαΐου θα λειτουργήσουν τα περίπτερα καθώς επίσης και οι παρουσιάσεις βιβλίων στην Κεντρική και Παιδική σκηνή. Στις 6 Μαΐου το Φεστιβάλ θα διαρκέσει από τις 14:00 μέχρι και τις 22:00 ενώ την Κυριακή 7 Μαΐου θα αρχίσει στις 10:00 και θα λήξει στις 22:00.
Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα τους συγγραφείς που θα συμμετέχουν και όλες τις δραστηριότητες, μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης (www.nicosiabookfest.com). Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε στο nicosiabookfestival@gmail.com ή στο τηλέφωνο 22432111.
Mάθε περισσότερα, ΕΔΩ.

 

Γιορτή ανθεστηρίων στην Πάφο
Με έναν πρωτότυπο και δημιουργικό τρόπο, η Πάφος, η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, οργανώνει και φέτος τη γιορτή της άνοιξης και των λουλουδιών, τα "Ανθεστήρια" 2017.
Η εκδήλωση, την οποία συνδιοργανώνου ο Δήμος Πάφου και ο Φυσιολατρικός Πνευματικός Όμιλος Πάφου ως συνεχιστές μιας μακράς παράδοσης 80 και πλέον χρόνων, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Μαΐου στην Πλατεία 28ης Οκτωβρίου (πλατεία Δημαρχείου) στις 17.00.
Το πρόγραμμα της φετινής εκδήλωσης θα αρχίσει με Πομπή Ανθεστηρίων από παιδιά, συνοδευόμενα από τη Φιλαρμονική του Δήμου Πάφου. Η Πομπή θα ξεκινήσει από τη CYTA, επί της Λεωφ. Γρίβα Διγενή και θα καταλήξει στην Πλατεία Δημαρχείου, όπου θα πραγματοποιηθεί Αναπαράσταση του Μύθου της Περσεφόνης, σε σκηνοθεσία Πάολας Χατζηλαμπρή και τη συμμετοχή των ηθοποιών Έλενας Χειλέτη, Ιάκωβου Χατζηβασίλη, Στέφανης Μαυροκορδάτου, καθώς και του Συνδέσμου Χορού Πάφου (Pafos Dance Culture).
Η Γιορτή θα περιλαμβάνει επίσης παιδικές δραστηριότητες, όπως ζωγραφική προσώπου, φουσκωτά, χειροτεχνίες κ.ά, σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων Πάφου, καθώς και Ανθοκομική Έκθεση από το φυτώριο "Green Forest".
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Πολιτιστική Υπηρεσία του Δήμου στο τηλέφωνο 26932014.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.

 

The Full Pint Homebrew Festival
Το "The Full Pint Homebrew Festival" επιστρέφει τον Μάιο για 4η συνεχόμενη χρονιά, μεγαλύτερο και ακόμη καλύτερο. Με την συμμετοχή homebrewers, με μεγαλύτερη ποικιλία από είδη μπίρας και φυσικά περισσότερη homemade-homebrewed μπίρα.
Φέτος, το φεστιβάλ άλλαξε λιγάκι τη δομή του ώστε να εξυπηρετηθεί καλύτερα το κονό. Έτσι, με 3 μόλις ευρώ θα μπορείς να αγοράσεις το δικό σου ποτήρι μπίρας, με το οποίο θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις unlimited μπίρα γεμίζοντας το ποτήρι σου όσες φορές θέλεις.
Μαζί με την μπίρα θα απολαύσεις και live μπάντες, μπόλικο φαγητό και καλή παρέα. Οι διοργανωτές μας εγγυώνται ότι θα περάσουμε υπέροχα.
Το "The Full Pint Homebrew Festival" θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Μαΐου στην Πλατεία Φανερωμένης στη Λευκωσία από τις 15.00-20.00.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.

 

Γιορτή του καϊκανά
Ο Όμιλος Γυναικών Φοινιού μας προσκαλεί σε ένα ξεχωριστό ανοιξιάτικο απόγευμα στο Φοινί για τη «Γιορτή του καϊκανά», παρέα με κυπριακή παραδοσιακή μουσική, τσιαττιστά, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδι.
Στη γιορτή που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Μαΐου στις 15:00, στο προαύλιο του Πολιτιστικού Κέντρου Φοινιού (Πρώην Δημοτικό Σχολείο), θα μας φιλέψουν με ζεστό «καϊκανά» (παραδοσιακό γλυκό της περιοχής), με ζάχαρη ή έψημα σταφυλιού.
Για τους μικρούς μας φίλους θα λειτουργεί στο χώρο εργαστήρι ζωγραφικής όπου θα μπορούν να απασχοληθούν και για όσους θα ήθελαν να μεταμορφωθούν στο αγαπημένο τους είδωλο θα προσφέρεται επίσης ζωγραφική προσώπου.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.

 

9ο Φεστιβάλ Βοτάνων στις Πλάτρες
Το σαββατοκύριακο 6 & 7 Μαΐου, το Πολιτιστικό Κέντρο Πλατρών θα γεμίσει μυρωδιές!
Κι αυτό γιατί η 9η χρονιά οι Πλάτρες μάς καλούν σε ένα υπέροχο ταξίδι με μυρωδιές και βότανα από όλη την Κύπρο.
Εξάλλουν, από τους έρωτες της Αφροδίτης μέχρι τα λουκούλλεια γεύματα των ευγενών και των απλών ανθρώπων, τις τελετές και τις γιορτές, την ποίηση και τη λογοτεχνία, τα βότανα δέσποζαν ανέκαθεν στη ζωή των Κυπρίων.
Μια αναδρομή στον χρόνο, ένα παιγνίδισμα αρμονίας, χρώματος, μυρωδιών και τελετών όπου τα βότανα καλλώπιζαν τα κεφάλια των κοριτσιών, στόλιζαν και γέμιζαν τα τραπέζια, μέσα σε μια συνύπαρξη γνώσης και σοφίας, σε ένα ατέλειωτο συναπάντημα που γίνεται δυνατότερο μέσα από τον χρόνο, μέσα από τη γνώση.
Στο 9ο Φεστιβάλ Βοτάνων στις Πλάτρες, και φέτος θα ταξιδέψουμε, πραγματικά και θα μάθουμε για τα 8 βασικότερα βότανα, που υπήρξαν στην Κύπρο από την αρχαιότητα, πώς τα λάτρεψαν και τα έκαναν πηγή έμπνευσης οι πρόγονοί μας, πώς τα χρησιμοποιούσαν και ποια η σημασία τους σήμερα για την υγεία μας και το δικό μας ταξίδι με τη φύση.
Ένα υπέροχο σαββατοκύριακο γεμάτο με μυρωδιές και γεύσεις της Κύπρου μας.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.


Ανθεστήρια και φέτος στον Πρωταρά
Τα Ανθεστήρια είναι η γιορτή των λουλουδιών και της Άνοιξης και οι Κύπριοι γιορτάζουν με τα Ανθεστήρια την αναγέννηση της φύσης και του ανθρώπου.
Ο Δήμος Παραλιμνίου διοργανώνει και φέτος, με όλη τη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια που αρμόζει στην πιο χαρούμενη και ανοιξιάτικη γιορτή του χρόνου, τη Γιορτή των Ανθεστηρίων.
Ο Δήμος Παραλιμνίου αναβιώνει, μετά από αρκετά χρόνια το θεσμό των ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΩΝ το Σάββατο 13 Μαΐου 2017 και ώρα 18:00 στην οδό Πρωταρά (Λεωφόρος Ξενοδοχείων).
Η πομπή θα ξεκινήσει από το χώρο όπου διεξάγονται οι εκδηλώσεις Κατακλυσμού Αμμοχώστου (πάνω από την παραλία Fig Tree Bay) και θα τερματίσει στη Δημοτική πλατεία Εκδηλώσεων παρά το ξενοδοχείο ODESSA όπου και θα πραγματοποιηθούν μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.

 

1ο Φεστιβάλ Ανθού της Κιτρομηλιάς
Ο ανθός της κιτρομηλιάς (ή νερατζιάς όπως είναι πιο γνωστή στην Ελλάδα), είναι ο "βασιλιάς" των γλυκών του κουταλιού, ή τουλάχιστον αυτό συνηθίζει να λέει μια φίλη της μαμάς μου.
Κι αυτό γιατί με το συγκεκριμένο φτιάχνονται όχι μόνο γλυκά, που η εμφάνισή τους αλλά και η γεύση και το άρωμά τους εντυπωσιάζουν, αλλά χρησιμοποείται πολύ και στην αρωματοποιία, καθώς από τους ανθούς του λαμβάνεται αιθέριο έλαιο.
Αυτό τον ανθό λοιπόν αποφάσισαν να τιμήσουν, για πρώτη φορά φέτος, στην Επισκοπή της Λεμεσού, διοργανώνοντας το 1ο Φεστιβάλ Ανθού της Κιτρομηλιάς.
Πρόκειται για ένα αλλιώτικο και πολύ ενδιαφέρον απόγευμα με πλούσιο παραδοσιακό καλλιτεχνικό προγραμμα αλλά και δραστηριότητες που θα προσελκύσουν μικρούς και μεγάλους.
Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας και Θεατράκι Κοινοτικού Συμβουλίου Επισκοπής, στη Λεμεσό, την Κυριακή 7 Μαΐου, στις 17.00.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
Το φεστιβάλ διοργανώνει ο Ανεξάρτητος Όμιλος ΕπιΔραση.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.

 

11η Γιορτή Τριαντάφυλλου στον Αγρό
Η γραφική κοινότητα του Αγρού, φιλοξενεί και φέτος στο χωριό την 11η Γιορτή Τριαντάφυλλου, τα σαββατοκύριακα 12-14 και 20-21 Μαΐου, ένα από τα μεγαλύτερα τοπικά φεστιβάλ της Κύπρου, που έγινε θεσμός, τόσο για την τοπική κοινωνία της Πιτσιλιάς όσο και για την Κύπρο. Οι κάτοικοι ξεκίνησαν ήδη τις προετοιμασίες για το φεστιβάλ, φτιάχνοντας κυπριακά εδέσματα από τριαντάφυλλο αλλά και το γνωστό σ΄ όλους μας, ροδόσταγμα του Αγρού, αφού στον Αγρό ευδοκιμούν όμορφα και αρωματικά τριαντάφυλλα. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να δει και να απολαύσει έκθεση με προϊόντα φτιαγμένα από τα ρόδα του Αγρού, τη διαδικασία απόσταξης ροδοστάγματος, καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χορευτικές παραστάσεις, παρδοσιακούς κυπριακούς και όχι μόνο χορούς, να γνωρίσει τα παραδοσιακά επαγγέλματα. Ακόμα μουσική βραδιά με την τραγουδίστρια Εύη Καπάταη, και αναδρομή στην παράδοση με το σχήμα του Μιχάλη Χατζήμιχαήλ και την Βασιλική Χατζηαδάμου και άλλα πολλά. Στο χώρο θα υπάρχουν ακόμα περίπτερα με φαγητά και ποτά, ενώ το τρενάκι της κοινότητας θα βολτάρει με μικρούς και μεγάλους.
Σάββατο 12-Κυριακή 13 & Σάββατο 20-Κυριακή 21 Μαΐου, κοινότητα Αγρός.
Mάθε περισσότερα, ΕΔΩ.

 

Street Life Festival
Τα Gifts and Gadgets και The Copy Shop φέρνουν για 10η χρονιά το Street Life Festival στους δρόμους της παλιάς Λεμεσού!
Φέτος, το Σάββατο 6 Μαΐου 2017 δίνουμε και πάλι ραντεβού στα στενά της πόλης σε Αθηνών και Σαριπόλου! Από τις 09.00 μέχρι και τις 19.00, οι δρόμοι της παλιάς Λεμεσού θα γεμίσουν καλλιτέχνες και κόσμο! Με πέραν των 20.000 επισκεπτών από όλο το νησί να καταφθάνουν στην πόλη για να λάβουν μέρος ή να παρακολουθήσουν και να διασκεδάσουν στους χώρους που φιλοξενείται το φεστιβάλ, το φεστιβάλ έχει καταστεί θεσμός!
Είναι το πρώτο event στο είδος του και έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια εναρμονισμένη ατμόσφαιρα μεταξύ της κουλτούρας και της τέχνης του δρόμου με τον υπόλοιπο κόσμο και την ντόπια αντίληψη και νοοτροπία. Όσο τα χρόνια περνούσαν το Street Life κατάφερε να κάνει το graffiti που είναι η βάση του φεστιβάλ πιο αποδεκτό στο ευρύ κοινό και παράλληλα να χρωματίσει προκαθορισμένα κτίρια και περιοχές που το είχαν ανάγκη. Με αυτό τον τρόπο, οι καλλιτέχνες και κατ' επέκταση το φεστιβάλ προσφέρουν όμορφες εικόνες στους καθημερινούς επισκέπτες και εργαζόμενους του κέντρου της πόλης κάνοντας τον κόσμο να αναθεωρήσει ως προς το τι είναι τέχνη και τι βανδαλισμός αλλά και για το πώς θα μπορούσαν να είναι οι δημόσιοι χώροι που μας περιβάλουν καθημερινά.
Μάθε περισσότερα, εδώ.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close