Eating News , Εστιατόρια

Tο superfood που θα γίνει μόδα το 2017

Ξέχνατην κινόα, έρχεται κάτι διαφορετικό αυτή τη φορά

Δημοσιεύτηκε στις 24 Ιανουαρίου 2017

Το 2017 φέρνει τον νέο βασιλιά των υπερτροφών ή superfoods όπως συνηθίζεται να λέμε τις πλούσιες σε θρεπτική αξία τροφές. Ξέχνα λοιπόν την κινόα και μάθε τον αμάρανθο ή αμάραντο.

Ανήκει στην οικογένεια των ψευτο-δημητριακών, όπως και η κινόα, και πρόκειται για μια πανάρχαια τροφή των αρχαίων λαών της Νότιας Αμερικής, αφού οι Αζτέκοι και οι Ίνκας χρησιμοποιούσαν τους καρπούς του ως βασικό υλικό της διατροφής τους.

Image result for αμάρανθο ή αμάραντο μαγειρευεται

Γιατί κάνει καλό;
Οι σπόροι του περιέχουν δυο βασικά αμινοξέα τα οποία σπάνια απαντώνται σε φυτικές τροφές: λυσίνη -πολύ περισσότερη από ότι τα άλλα δημητριακά- και μεθειονίνη, ένα σημαντικό αμινοξύ στην ανάπτυξη και επιδιόρθωση των ιστών. Είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες, σε λινολεϊκό οξύ, σε σίδηρο, περιέχει ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο και βιταμίνες A και C. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνες, μπορεί να να μειώσει και τη χολιστερίνη. Και το σημαντικότερο όλων; Ο αμάρανθος δεν περιέχει γλουτένη.

Πώς τρώγεται; 
Μπορείτε να το βράσετε όπως ακριβώς και το ρύζι, αρκεί να υπολογίσετε ένα μέρος αμάρανθου προς 2.5 μέρη νερό. Είναι ιδανικό για πρωινό, όπως το πόριτζ, και μπορείτε να το φάτε μαζί με μέλι, φρούτα ή ακόμη και ξηρούς καρπούς. Χρησιμοποιείται όμως και σε σούπες ή σε ριζότο. Ή πολύ απλά, αντί για κινόα, μπορείτε πλέον να βάζετε αμάρανθο.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close