Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

10 πιθανά σενάρια εξόδου, casual και νεανικά

Μοντέρνα, ψαγμένα μαγαζιά, με ζωντάνια για έξοδο με την παρέα

Δημοσιεύτηκε στις 12 Ιανουαρίου 2017

Σύγχρονη ματιά και αισθητική στη διακόσμηση, μοντέρνος σχεδιασμός, εναλλακτικές επιλογές στο μενού, κεφάτα μαγαζιά, με χρώμα, στυλ, ζωντάνια και νεανικότητα σε Λευκωσία και Λεμεσό.

Δεν μπορούμε να μιλάμε για μοντέρνα και εντυπωσιακή διακόσμηση στους χώρους εστίασης της Κύπρου και να μην συμπεριλάβουμε στη λίστα μας το υπέροχο Skinny Fox (22256070) στην οδό Μενάνδρου στο κέντρο της Λευκωσίας. Η επένδυση στους τοίχους -με τη λουλουδάτη, μπορντό ταπετσαρία- σε προϊδεάζει για τη χαλαρή διάθεση και φιλοσοφία του, ενώ η άνετη διαρρύθμισή του, σου δίνει το δικαίωμα να καθίσεις αραχτά με την παρέα σου για να απολαύσεις τη μουσική και το φαγητό που σου προσφέρει από το πρωί μέχρι αργά.

Τα μαγαζιά του κέντρου απέκτησαν τελευταία ένα κοσμοπολίτικο χαρακτήρα, έχουν στυλ και χαρακτήρα. Γι' αυτό αν δεν επισκέφτηκες ακόμη το cozy Barrafino (22767696) στη Σπύρο Κυπριανού πρέπει να πας. Ζωντάνια και κινητικότητα στον χώρο, με υπέροχη μπάρα, ταλαντούχο σεφ και πολύ καλή κάρτα κοκτέιλ και κρασιών.

Περπατώντας στην κεντρική λεωφόρο της Σπύρου Κυπριανού συναντάς το εξωτικό Moon (97771912) με την εντυπωσιακή είσοδο, το ημικύκλιο μπαρ, το χαμηλό φωτισμό, τα μουσικά χάπενινγκ, ψαγμένα πιάτα to share και εντυπωσιακά κοκτέιλ. Κατάλληλο χώρος για φλερτ, παιχνίδι και η πανσέληνος των ημερών θα… βάλει το χέρι της.

Ένα από τα πιο επιτυχημένα σε ντεκόρ meeting points της Λευκωσίας είναι και το Υφαντουργείο στην παλιά Λευκωσία. Μαυρόασπρο ρουστίκ πάτωμα, άνετοι καναπέδες, casual χώρος για να αράξεις. Το στέκι όπου κτυπά κάρτα καθημερινά η νεολαία της πρωτεύουσας με τον φοιτητόκοσμο να το ψηφίζει δαγκωτό. Καφεδάκι, ροφήματα και τσιμπήματα στο ρετρό στέκι του Υφαντουργείου που λειτουργεί και λέσχη βιβλίου.

 indoor

 food

Αν προτιμάς street food παλμούς με υψηλοθερμιδικές απολαύσεις σου έχω την εντυπωσιακή άφιξη στη Τσερίου. To Food Park City (22283320) μας σύστησε ξανά το street food και έδωσε ένα άλλο πουσάρισμα στον όρο. Τι να σου πρωτοπροτείνω από το μενού. Το pulled chicken burger, τα λαχταριστά noodles με πάπια, το φιλέτο τόνου, τα ribs ή τoυς γεμιστούς λουκουμάδες με σοκολάτα και το βελούδινο red velvet. Εξωτερικά θα αράξεις στο beer garden ή μπροστά στα ξύλινα τραπέζια. Πρέπει να το δοκιμάσεις.

Μία άλλη οπτική, εκείνη του νεοϋρκέζικου all day spot με την ιδιαίτερη διακόσμηση έφερε στην πρωτεύουσα το Frames (22515535) με τους βυσσινοκόκκινους τοίχους. Χαρούμενη ατμόσφαιρα, φρεσκάδα στον χώρο και στους θαμώνες με ωραία μπάρα για φλερτ και γνωριμίες, gastro food, εκλεπτυσμένα τσιμπήματα, platters, burger, σαλάτες και σουβλάκι. Κρασιά, κλασικά και signature cocktail με θεματικές μουσικές βραδιές και ανεβασμένη διάθεση.

Η Λεμεσός θα σε παρασύρει στα δικά της μονοπάτια και δεν μπορείς να μην πας στο Βεράντα, (25761801), πρώην Γλυκολέμονο, για χαλαρό καφεδάκι, σπιτικές γεύσεις, νόστιμες σαλάτες και φυσικά την ξακουστή του μπουγάτσα.

Επίσης στην πόλη της Λεμεσού το πλέον casual στέκι με την '70s διακόσμηση όπου σερβίρεται, ίσως, το top brunch της Κύπρου. Καλά μάντεψες, μιλάμε για το Cookhouse (25353434) στη Γλάδστωνος όπου τα weekend η στοά που στεγάζεται γεμίζει ασφυκτικά. Εκλεκτό brunch, μυρωδάτος καφές και ελαφριά γεύματα ψηφίζεις δαγκωτό Cookhouse!

Αν είσαι της ρετρό '50s αισθητικής το Milk Bar (25354100) της Μακαρίου στη Λεμεσό είναι το στέκι σου για χαλαρές καταστάσεις. Έπιπλα μίας άλλης εποχής για ψαγμένους, με πρόγευμα, brunch, νόστιμα burgers, club sandwich, σαλάτες και άλλα ελαφριά πιάτα. Αγαπημένο στέκι, με νεαρόκοσμο καλό καφέ αλλά και αλκοολούχα ποτά για πιο αργά το βράδυ.

Η καρδιά της casual διάθεσης και διασκέδασης στη Λεμεσό κτυπάει στο Μαντάμ. Νοσταλγία μία άλλης εποχής σε ένα twist με το σήμερα, με αέρα αθηναϊκού μπαρ, νεανική ατμόσφαιρα, φοβερό vibe στο εξωτερικό με φόντο την ιστορική Πλατεία Ηρώων και το θέατρο Ριάλτο. Φοβερή επιλογή για ποτό με φίλους και οφθαλμόλουτρο.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close