Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Η λεωφόρος της Λευκωσίας που απέκτησε τη χαμένη της αίγλη

Τα 7 μαγαζιά που ζωντάνεψαν την Σπύρου Κυπριανού

Δημοσιεύτηκε στις 04 Ιανουαρίου 2017

Θυμάσαι πριν από μερικά χρόνια που ανακαλύπταμε την καρδιά της Παλιάς Λευκωσίας; Πριν από μία περίπου δεκαετία είχε αρχίσει η παλιά πόλη να «ξυπνά» και οι οδοί Λήδρας και Ονασαγόρου να αναδεικνύονται σε hot spot περιοχές.

Το 2017 φαίνεται πως τα δεδομένα αλλάζουν και το ενδιαφέρον μας στρέφεται προς το κέντρο της πρωτεύουσας με τη Θεμιστοκλή Δέρβη, Μενάνδρου και λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού να συγκεντρώνουν τα talk of the town στέκια της πόλης.

Το πιο σημαντικό όμως που παρατηρείται αυτή την περίοδο είναι πως η πρώην λεωφόρος Σανταρόζα, Σπύρου Κυπριανού σήμερα αποκτά τη χαμένη της αίγλη. Τότε, που τα Σφηνάκια βρίσκονταν στο απόγειό τους, το ιταλικό La Pasteria συγκέντρωνε τους επώνυμους της πόλης και οι σικάτες καφετέριες και εστιατόρια βρίσκονταν σε αυτό το κεντρικό σημείο της Λευκωσίας.

Σήμερα, η λεωφόρος Σπύρου Κυπριανού, μαζί με τη Δημοσθένη Σεβέρη κατεβαίνοντας προς Θεμιστοκλή Δέρβη, Στασικράτους και κυκλικά Γιάννου Κρανιδιώτη αποτελούν το business center πρωτεύουσας. Τα εστιατόρια και οι χώροι εστίασης που ξεφύτρωσαν σε αυτή την περιοχή το τελευταίο διάστημα φέρνουν ένα αέρα ανανέωσης στην πρωτεύουσα που μας αρέσει πολύ!

Skinny Fox
Το μαγαζί που μας εντυπωσίασε με τη διακόσμηση και την αισθητική του ήρθε να προσθέσει το λιθαράκι του στην σταδιακή ανάπτυξη που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στη λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού. Η λεπτή αλεπού, που τρύπωσε στα λημέρια της Λευκωσίας, από ό,τι φαίνεται ήρθε για να μείνει, επιδιώκοντας να καθιερωθεί ως ένας από τους καλύτερους all-day χώρους της πρωτεύουσας και τη νέα χρονιά! Το 'Skinny Fox' έχει κάτι νέο να σου δώσει, κι αυτό το αισθάνεσαι με το που μπαίνεις στον υπέροχό του χώρο. Η επένδυση στους τοίχους -με τη λουλουδάτη, μπορντό ταπετσαρία- σε προϊδεάζει για τη χαλαρή διάθεση και φιλοσοφία του, ενώ η άνετη διαρρύθμισή του, σου δίνει το δικαίωμα να καθίσεις αραχτά με την παρέα σου για να απολαύσεις τη μουσική και το φαγητό που σου προσφέρει από το πρωί μέχρι αργά.
(22256070) Μενάνδρου 14 ΑΒ, Λευκωσία. Δ-Κ 10.00-02.00.

Via Santaroza
Η πρώην Σανταρόζα, που αποκτά σταδιακά τη χαμένη της αίγλη- Σπύρου Κυπριανού σήμερα-έδωσε το όνομά της στο νέο ιταλικό εστιατόριο της πόλης, το Via Santaroza που φαίνεται πως ήρθε για να μείνει και να μας φτιάχνει νόστιμο ιταλικό φαγητό το 2017. Ένας μικρός, φωτεινός χώρος με casual διάθεση και στοιχεία ιταλικής κουλτούρας που θα σε κερδίσει από την πρώτη στιγμή. Επιλέξαμε να καθίσουμε σε ένα από τα ξύλινα ανοιχτόχρωμα τραπέζια στο εσωτερικό αν και η εξωτερική βεράντα και ο χειμωνιάτικος ήλιος του μεσημεριού ήταν τόσο ελκυστικά για όλη την παρέα.
(22766069) Λεωφ. Σπύρου Κυπριανού 3, Λευκωσία. Δ-Κ 12.00-23.00.

Barrafino
Ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά μαγαζιά της πρωτεύουσας βρήκε στέγη στη λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού. Το νέο υψηλών προδιαγραφών restaurant bar σου δίνει πολλές επιλογές για την έξοδό σου. Πρόκειται για μια νέα περιπέτεια που γίνεται ολοένα και πιο συναρπαστική όταν αρχίζει να ταυτίζεται με το κρασί, και συγκεκριμένα με το καλό κρασί. Ο λόγος για το Barrafino, το οποίο έκανε ήδη την εμφάνισή του δίπλα στο επίσης νέο ιταλικό εστιατόριο Via Santaroza, το οποίο μάλιστα ανήκει κι αυτό στην ίδια εταιρεία! Ένα εστιατόριο που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο κρασί και την lounge ατμόσφαιρα κι ένα μενού που περιλαμβάνει 20 πιάτα με βάση τη διεθνή κουζίνα. Η δε κάβα του, είναι πολύ ενημερωμένη και περιλαμβάνει μάλιστα πάνω από 100 ετικέτες κυπριακών ελληνικών και ξένων κρασιών.
(22767696) Λεωφόρος Σπύρου Κυπριανού 3Γ-Ε, Λευκωσία.

Costa Coffee
Σταθερή αξία στη Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού και αγαπημένο στέκι για καφέ, χαλαρή κουβέντα και διάλειμμα από τη δουλειά τα μεσημέρια. Ένα από τα μεγαλύτερα Costa Coffee της γνωστής αλυσίδας παγκοσμίως που ανακαινίστηκε πρόσφατα και ήρθε να δώσει ένα ακόμα τόνο ανανέωσης στην κεντρική λεωφόρο της πόλης. Εδώ θα βρεις διάφορα ροφήματα, χυμούς, σνακς και γλυκά. Το αποκλειστικό χαρμάνι Mocha Italia που χρησιμοποιούν στον καφέ τους, συνδυάζει κόκκους από τις ποικιλίες Robusta και Arabica με δυνατό και γεμάτο άρωμα.
(22760760) Γιάννου Κρανιδιώτη 12 και Σπύρου Κυπριανού, Λευκωσία. Δ-Κ 08.00-00.00.

Moon
Το πρώην Sabai μεταμορφώθηκε σε ένα υπέροχο, ατμοσφαιρικό χώρο που θα μας απασχολήσει ιδιαίτερα το 2017. Ωραίες γωνιές, με ψηλά τραπέζια και καρέκλες, ξεχωριστό μέρος για πριβέ πάρτι, ένα μακρόστενο τραπέζι για 14 άτομα, επιβλητικό μπαρ και παιχνιδιάρικες τουαλέτες! Το μενού του φαγητού βασίζεται στη λογική των tapas. Το κάθε πιάτο είναι για δύο άτομα. Ιδιαίτερη γκάμα με κοκτέιλ και ξεχωρίζει το μενού των γλυκών. Ήδη έγινε το hot στέκι της αφρόκρεμας της πόλης.
(96900900) Λεωφόρος Σπύρου Κυπριανού 9, Λευκωσία. Τρ-Κ 17.00-02.00.

Options
Το νέο μαγαζί του κέντρου της Λευκωσίας σηματοδοτεί την - έκτη - επιστροφή του γνωστού Κύπριου σεφ Περικλή Ρουσουνίδη στον τομέα της εστίασης. Μετά τα Vips, Εξάγωνο, Pralina, ΧΟ, Δια Χειρός Περικλή, o γνωστός Κύπριος σεφ άνοιξε το έκτο στη σειρά μαγαζί του, ένα all day cafe reastaurant με την ονομασία Options Sweets and Savouries Art by Pericles Roussounides, σε πάροδο της Σπύρου Κυπριανού. Μοντέρνος χώρος, με παριζιάνικο αέρα που θα σερβίρει καφέ, σνακ, γλυκά αλλά και εκλεπτυσμένα πιάτα από τη διεθνή κουζίνα.
(22322566) Γιάννη Κρανιδιώτη, Λευκωσία. Δ-Κ 08.00-01.00.

Έρχεται…
BEER & BEER - Hofbräu München

Το πρώην La Pasteria μεταμορφώνεται και σε λίγο καιρό θα μετατραπεί σε μπιραρία. Η γνωστή αλυσίδα BEER & BEER - Hofbräu München που διαθέτει ήδη τρία μαγαζιά στη Λεμεσό, ανοίγει ένα ακόμη μεγάλο εστιατόριο σε κεντρικό δρόμο της πρωτεύουσας. Αναμένουμε!

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close