Νέες Αφίξεις , Bars & Clubs

Τρυπώσαμε στο Moon Cocktail Bar & Tapas

Το πρώην Sabai μεταμορφώθηκε σε ένα εντυπωσιακό χώρο με ιδιαίτερο μενού

Δημοσιεύτηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2016

Μου αρέσουν τα μέρη στα οποία με το που μπαίνεις μέσα είναι σαν να έχεις βρεθεί σε έναν άλλο κόσμο. Αυτό ένιωσα ανοίγοντας την πόρτα του 'Moon'. Στο χώρο κυριαρχεί το πράσινο με φυτά παντού, στους τοίχους και σε ζαρντινιέρες. Η ιδιαίτερη διακόσμηση είναι ένα κράμα κλασικών και art deco στοιχείων, εντυπωσιακών πολυελαίων και ατμοσφαιρικού φωτισμού.

Ένα σκηνικό που μου θύμισε ρομαντικό κήπο κάπου στην Ευρώπη, ίσως στη Ρώμη. Ο χώρος, που διακόσμησε η Σύλια Παπαδοπούλου, διευθύντρια του 'Moon' σε προσκαλούσε να τον ανακαλύψεις. Ωραίες γωνιές, με ψηλά τραπέζια και καρέκλες, ξεχωριστό μέρος για πριβέ πάρτι, ένα μακρόστενο τραπέζι για 14 άτομα, επιβλητικό μπαρ και παιχνιδιάρικες τουαλέτες!

Το μενού του φαγητού βασίζεται στη λογική των tapas. Το κάθε πιάτο είναι για δύο άτομα και έτσι πήραμε 5 tapas για να τα μοιραστούμε. Πρώτο έφτασε το μοσχαρίσιο καρπάτσιο μαριναρισμένο σε σάλτσα σόγιας, αβγό ποσέ με κρούστα μπαχαρικών και παρμεζάνα (€14) που ήταν ένας ωραίος γευστικός συνδυασμός. Συνεχίσαμε με μοτσαρέλα burrata, πέρλες ντομάτας, φύλλα ρόκας, μαύρες ελιές και βασιλικό, με την υπέροχη burrata να κλέβει τις εντυπώσεις (€10). Οι λάτρεις της πάπιας πρέπει να δοκιμάσουν το στήθος πάπιας poele, πάνω σε ένα νόστιμο πουρέ σελινόριζας και σερβιρισμένο ταιριαστά με σάλτσα βατόμουρων (€14). Συνεχίσαμε με 2 tapas με θαλασσινά. Τα χτένια St. Jacques, πάνω σε μπλίνις που φτιάχτηκε από πατάτα, σερβίρονταν με χαβιάρι ρέγκας που τόνιζε το τελικό γευστικό αποτέλεσμα (€16).

Οι 2 μεγάλες γαρίδες Thermidor με βούτυρο εσπεριδοειδών, κόκκινη καπνιστή πιπεριά και αλάτι Ιμαλαΐων, ήταν γευστικότατες μέσα στην απλότητά τους (€16). Απολαύσαμε το φαγητό μας με κοκτέιλ. Αξίζει να ζητήσεις από την ομάδα των bartender να σου ετοιμάσουν κοκτέιλ σύμφωνα με τις γευστικές σου προτιμήσεις. Για το τέλος, έφθασε μπροστά μας το bar cart με τα γλυκά και τα φρούτα της μέρας. Η panna cotta με εσπρέσο και σοκολάτα, έχει γίνει ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά της σεζόν. Φεύγοντας, πλήρως ικανοποιημένοι, σιγοτραγουδούσα 'Fly me to the moon…'

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close