Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

35 new entries σε όλη την Κύπρο στην εκπνοή του χρόνου

Αποχαιρετάμε το 2016 με τις νέες αφίξεις των τελευταίων ημερών της χρονιάς που φεύγει

Δημοσιεύτηκε στις 19 Δεκεμβρίου 2016

Το 2016 το Check In πρώτο σε όλες τις νέες αφίξεις του νησιού, επισκέφτηκε, είδε, δοκίμασε γεύτηκε και σου μετέφερε εντυπώσεις. Λίγο πριν το τέλος της χρονιάς συγκεντρώσαμε τις νέες αφίξεις που ήρθαν λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου και σου τα μεταφέρουμε για να τα θυμηθείς ξανά και να κανονίσεις τις γιορτινές σου εξόδους.

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Barrafino
Η οδός Σπύρου Κυπριανού εδώ και λίγο καιρό άρχισε να αποκτά τη χαμένη της αίγλη κι αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα! Η δε νέα άφιξη της περιοχής, θα κάνει να την οδό το νέο σημείο αναφοράς για τη γαστρονομική σκηνή της πρωτεύουσας! Ένα νέο υψηλών προδιαγραφών bar restaurant λοιπόν θα προστεθεί από αυτήν την Παρασκευή στο κέντρο της πόλης. Πρόκειται για μια νέα περιπέτεια που γίνεται ολοένα και πιο συναρπαστική όταν αρχίζει να ταυτίζεται με το κρασί, και συγκεκριμένα με το καλό κρασί. Ο λόγος για το Barrafino, το οποίο έκανε ήδη την εμφάνισή του δίπλα στο επίσης νέο ιταλικό εστιατόριο Via Santaroza, το οποίο μάλιστα ανήκει κι αυτό στην ίδια εταιρεία! Ένα εστιατόριο που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο κρασί και την lounge ατμόσφαιρα κι ένα μενού που περιλαμβάνει 20 πιάτα με βάση τη διεθνή κουζίνα. Η δε κάβα του, είναι πολύ ενημερωμένη και περιλαμβάνει μάλιστα πάνω από 100 ετικέτες κυπριακών ελληνικών και ξένων κρασιών.
(22767696) Λεωφόρος Σπύρου Κυπριανού 3Γ-Ε, Λευκωσία.

Via Santaroza
Μία από τις πιο κεντρικές λεωφόρους της Λευκωσίας, η πρώην Σανταρόζα- Σπύρου Κυπριανού σήμερα-έδωσε το όνομά της στο νέο ιταλικό εστιατόριο της πόλης, το Via Santaroza που φαίνεται πως ήρθε για να μείνει. Ένας μικρός, φωτεινός χώρος με casual διάθεση και στοιχεία ιταλικής κουλτούρας που θα σε κερδίσει από την πρώτη στιγμή. Επιλέξαμε να καθίσουμε σε ένα από τα ξύλινα ανοιχτόχρωμα τραπέζια στο εσωτερικό αν και η εξωτερική βεράντα και ο χειμωνιάτικος ήλιος του μεσημεριού ήταν τόσο ελκυστικά για όλη την παρέα. Περισσότερα…
(22766069) Λεωφ. Σπύρου Κυπριανού 3, Λευκωσία. Δ-Κ 12.00-23.00.

Skinny Fox
Η λεπτή αλεπού, που τρύπωσε στα λημέρια της Λευκωσίας, από ό,τι φαίνεται ήρθε για να μείνει, επιδιώκοντας να καθιερωθεί ως ένας από τους καλύτερους all-day χώρους της πρωτεύουσας! Το 'Skinny Fox' έχει κάτι νέο να σου δώσει, κι αυτό το αισθάνεσαι με το που μπαίνεις στον υπέροχό του χώρο. Η επένδυση στους τοίχους -με τη λουλουδάτη, μπορντό ταπετσαρία- σε προϊδεάζει για τη χαλαρή διάθεση και φιλοσοφία του, ενώ η άνετη διαρρύθμισή του, σου δίνει το δικαίωμα να καθίσεις αραχτά με την παρέα σου για να απολαύσεις τη μουσική και το φαγητό που σου προσφέρει από το πρωί μέχρι αργά. Περισσότερα…
(22256070) Μενάνδρου 14 ΑΒ, Λευκωσία. Δ-Κ 10.00-02.00.



Liege
Έχουν άλλη χάρη τα μπαράκια που ανοίγουν εκτός κέντρου! Το Liege στην Αρμενίας, είναι η νέα ενδιαφέρουσα προσθήκη στην πρωτεύουσα. Ο χώρος κομψός, ιδανικός για after work ποτά αλλά και εξόδους το βράδυ. Η λίστα περιλαμβάνει από μπίρες και κρασιά μέχρι και cocktail. Περισσότερα…
(96410421) Ιφιγενίας 48, Στροβόλου , Λευκωσία. Δ-Κ 07.00- 02.00.

Frames
Ένας ιδιαίτερος, all day πολυχώρος άνοιξε μόλις πριν από μερικές μέρες ο οποίος ξεχωρίζει για την διακόσμησή και ειδικά για τους κατακόκκινους τοίχους του. Το Frames δεν χωράει σε πλαίσιο. Σερβίρει καφέ από νωρίς το πρωί και το ρουστικ μπαρ του στου φτιάχνει αλκοολούχα ποτά. Το βράδυ η διάθεση ανεβαίνει με μοντέρνα μουσικά ακούσματα.
(22515535) Πορφυρίου Δικαίου 14, Έγκωμη, Λευκωσία.

Moon Cocktail Bar & Tapas
Το πρώην Sabai μεταμορφώθηκε σε ένα υπέροχο, ατμοσφαιρικό χώρο που θα μας απασχολήσει ιδιαίτερα το 2017. Ωραίες γωνιές, με ψηλά τραπέζια και καρέκλες, ξεχωριστό μέρος για πριβέ πάρτι, ένα μακρόστενο τραπέζι για 14 άτομα, επιβλητικό μπαρ και παιχνιδιάρικες τουαλέτες! Το μενού του φαγητού βασίζεται στη λογική των tapas. Το κάθε πιάτο είναι για δύο άτομα. Ιδιαίτερη γκάμα με κοκτέιλ και ξεχωρίζει το μενού των γλυκών.
(96900900) Λεωφόρος Σπύρου Κυπριανού 9, Λευκωσία. Τρ-Κ 17.00-02.00.

Jigger
Μπαίνοντας στο αγαπημένο 48Bistro και ανεβαίνοντας στον πάνω όροφο θα βρεθείς στο νέο cocktail bar της πρωτεύουσας. Εδώ, σε ένα γουστόζικο μοντέρνο περιβάλλον μπορείς να δοκιμάσεις νέα cocktail, να απολαύσεις classics και να βρεις μοναδικά premium ποτά. Το μενού των cocktail δημιούργησε ο Βάκης Σταυρή, τον οποίο μπορείς μάλιστα και να γνωρίσεις αυτοπροσώπως εκεί, καθώς είναι ο Head bartender, ενώ πίσω του κρύβει μια πολύ καλά επιλεγμένη και εκπαιδευμένη ομάδα. Στο Jigger τα βράδια θα ακούσεις από jazz, rock, electro swing τις καθημερινές μέχρι και house τα Σαββατοκυριάκα, ενώ ήδη έχουν αρχίσει οι επισκέψεις από διάφορους guest DJs. Μάθαμε επίσης πως τον Ιανουάριο τις καθημερινές θα γίνονται και διάφορα events με Classic rock και Jazz vibes.
(22664848) Αρχιεπισκόπου Μακαρίου III 48, , Λευκωσία. Δ-Κ 19.00-02.00.

Mukta
Επιστροφή στην πρωτεύουσα κάνει το Mukta, ανανεωμένο και σε ένα χώρο με multi culti στοιχεία. Θα πας από το απόγευμα για καφέ και αρωματικά τσάγια. Μετά όμως, θα απολαύσεις το ποτό σου. Η λίστα των cocktail θα σε ταξιδέψει: το Pasha's Ritual, με βάση το ρακόμελο, στη Μεσόγειο, το India my love, με βάση spiced rum, στην Ινδία και το Saketini, με sake, στο Τόκιο. Οι λάτρεις του gin, μπορούν να επιλέξουν από 9 gin 'n' tonic ή να φτιάξουν το δικό τους από περίπου 15 διαφορετικές ετικέτες. Τσέκαρε όμως και τα υπόλοιπα spirit, με ενδιαφέρουσες ετικέτες σε ουίσκι (και malt), ρούμι, τεκίλες, βότκες, κονιάκ κ.λπ. Αν θες να κάνεις ένα tasting, η λίστα με τα mini cocktails θα σε ενθουσιάσει. Στο κρασί, υπάρχουν ενδιαφέρουσες ετικέτες από Κύπρο, Ελλάδα, Παλαιό και Νέο Κόσμο. Όλα αυτά θα τα συνοδέψεις με platter τυριών και αλλαντικών και φρούτων και mini sharing γεύσεις εμπνευσμένες από τις κουζίνες του κόσμου.
(22102917) Βασιλέως Παύλου και Χριστόδουλου Σώζου 3, Λευκωσία. Δ-Κ 07.00-02.00.

Meat & Bite
Άνοιξε εδώ και μερικές εβδομάδες στη λεωφόρο Ιφιγενείας στο Στρόβολο. Το νέο casual εστιατόριο είναι μία καλή επιλογή για χορταστικά πιάτα μεσημέρι και βράδυ. Με ένα παιχνιδιάρικο όνομα και διάθεση το "Meat & Bite" έρχεται να σου προσφέρει νόστιμες επιλογές από τη διεθνή κουζίνα με κράτα και θαλασσινά σε τρεις διαφορετικές εκδοχές. Σε φρεσκοπαρασκευασμένα sandwiches , σε δροσερές και πλούσιες σαλάτες και σε ατομικές μερίδες τις οποίες συνοδεύουν φρεσκοκομμένες τραγανές σαλάτες και επιλογή ανάμεσα σε πουρέ πατάτας διαφόρων γεύσεων και σε ρύζι μαγειρεμένο με διάφορα καρυκεύματα.
(70004224) Ιφιγενείας 58Α, Λευκωσία. Δ-Σ 10.00-23.30.

Ταβερνάκι ΕΘΑ Έγκωμης
Στην καρδιά της παλιάς Έγκωμης, θα βρεις το Ταβερνάκι της ΕΘΑ όπου οι νέοι του ιδιοκτήτες, του έχουν δώσει νέο αέρα κι έναν ιδιαίτερα φιλόξενο χαρακτήρα. Το χαριτωμένο ταβερνάκι βάλθηκε να μας καλομάθει σερβίροντας πλουσιότατους μεζέδες σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές. Σπεσιαλιτέ του είναι το σουβλάκι κοτόπουλο, το σουβλάκι χοιρινό, οι ντομάτες με αβγά, τα μανιτάρια με κρεμμύδια στην κατσαρόλα και το επιδόρπιο, που είναι παφίτικες τσιπόπιτες! Περισσότερα…
(22590233) Γρηγόρη Αυξεντίου 52, Έγκωμη, Λευκωσία. Δ & Τετ-Κ 18.00-24.00.

Καράφα & Μεζές
Ένα επιβλητικό αναπαλαιωμένο πετρόκτιστο κτίριο, λίγα μόλις λεπτά έξω από τη Λευκωσία, κρύβει έναν ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό και φιλόξενο χώρο, όπου η φίνα κουζίνα και το ζεστό καλωσόρισμα είναι σήμα κατατεθέν! Η νέα, φιλόξενη ταβέρνα στην Αγία Βαρβάρα, ονομάζεται 'Καράφα & Μεζές', γιατί σερβίρει κρασάκι στην καράφα που συνοδεύει τον εξαίσιο μεζέ της! Διαθέτει παραδοσιακά τζάκια, έχει αυλή με 3 διαζώματα και σιντριβάνι, και στους εξωτερικούς της χώρους περιβάλλεται από ψηλά δέντρα και φοινικιές. Περισσότερα…
(22107197) Ρηγα Φεραιου 7, Αγ. Βαρβάρα, Λευκωσία. Τετ-Σ 19.30-24.00 & Κ 12.00-17.00.

 people sitting, table and indoor

Wine and more
To Wine and More είναι η τελευταία άφιξη στο χώρο του κρασιού στη Λευκωσία. Πρόκειται για ένα μικρό και ζεστό χώρο που βρίσκεται στο κέντρο της πρωτεύουσας και συνδυάζει μια εξαιρετική λίστα κρασιών με υπέροχη κουζίνα, η οποία περιλαμβάνει επιλογές από σαλάτες, τσιμπήματα, κυρίως πιάτα και platters. Αξίζει σίγουρα να δοκιμάσετε τα σπιτικά burgers του σεφ, αλλά και να μοιραστείς τις παναρισμένες σε ινδοκάρυδο γαρίδες με την παρέα σας. Statement αποτελεί σίγουρα η Wine and More… σαλάτα, καθώς επίσης και το σουβλάκι κοτόπουλου με την πρωτότυπη παρουσίαση. Το μενού περιλαμβάνει επίσης vegetarian και vegan επιλογές, όπως μεταξύ άλλων το φιλέτο σολομού με σάλτσα κουμανδαρίας και το millefeuille λαχανικών. Και για τους απαιτητικούς, το black angus rib eye steak σίγουρα θα αποτελεί σταθερή επιλογή.
(22731112) Ρωμανού 1, πάροδος Μακαρίου, Λευκωσία. Τρ-Κ 18.00-01.30.

Τρελό γουρούνι
Το Τρελό Γουρούνι, το νέο σουβλακοπωλείο της Λευκωσίας, άνοιξε τις πόρτες του στα Λατσιά, μόλις την περασμένη Δευτέρα, με σκοπό να μας "σχαρο... μάθει"! Προσφέρει σουβλάκια σε ελληνική και κυπριακή πίτα, χοιρινό και κοτόπουλ, σεφταλιές, πλούσιες ποικιλίες που περιλαμβάνουν από σουβλάκια και πατάτες τηγανητές, μέχρι λαχανικά στη σχάρα και άλλα κρεατικά για να χορτάσει την πείνα σου. Δουλεύει κυρίως με take away και delivery παραγγελίες, διαθέτει όμως και μερικά τραπεζάκια έξω για κάποιον που θέλει να καθίσει εκεί!
(22343332) Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ 6Β, Λατσιά, Λευκωσία.

Serial Griller
Δεν γίνεται να μην έχεις δοκιμάσει το λαχταριστό street food με τα αλύπητα burger των Serial Griller. Για ένα μικρό διάστημα χάσαμε τα ίχνη τους αλλά μάθαμε πως απέκτησαν το δικό τους πλέον μαγαζί και έτσι άφησαν το καραβάνι που συναντούσαμε συνήθως κάπου στη λεωφόρο Στροβόλου. Τώρα πια θα τους βρεις σε ένα διαφορετικό σημείο της Λευκωσίας στη Λεωφόρο Μάρκου Δράκου στην πίσω αυλή του Δημαρχείου Κερύνειας στην περιοχή του Λήδρα Πάλας. Το μαγαζάκι του διαθέτει αυλή ενώ το εσωτερικό θυμίζει american saloon από χολιγουντιανό γουέστερν. Εκεί θα φας πεντανόστιμο, γκουρμέ μπέργκερ, πληθωρικά σάντουιτς, hot dogs και σαλάτες σε πολύ καλές τιμές. Η αμερικανική κουζίνα στα καλύτερά της!
(70007127, 99471470, 99455009) Λεωφ. Μάρκου Δράκου 8, περιοχή Ledra Palace , Λευκωσία.

Image result for περικλής ρουσουνίδης

Options Sweets and Savouries Art by Pericles Roussounides
Πρόκειται για ένα κατάστημα που θα συνδυάζει καφέ, σνακ, τσιμπήματα και γλυκά δια χειρός Περικλή Ρουσουνίδη. Το νέο μαγαζί ονομάζεται Options Sweets and Savouries Art by Pericles Roussounides και στο λογότυπό του φέρει τα αρχικά του ονόματος του Περικλή Ρουσουνίδη με λατινικούς χαρακτήρες.Το Options βρίσκεται σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Λευκωσίας, στην οδό Γιάννη Κρανιδιώτη, πάροδο της λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού πίσω από το κεντρικό Costa Coffee. Μία μεγάλη κόκκινη τέντα, σκεπάζει τη μεγάλη βεράντα του νέου μαγαζιού το οποίο ανυπομονούμε να επισκεφτούμε και να δοκιμάσουμε τα γλυκά που θα φέρουν την υπογραφή του κ. Ρουσουνίδη.

Έτσι απλά όπως παλιά
Η πολυσύχναστη λεωφόρος της 28ης Οκτωβρίου στην Έγκωμη απέκτησε πρόσφατα ένα όμορφο μαγαζί για νόστιμο κυπριακό και ελληνικό σουβλάκι, το 'Έτσι απλά όπως παλιά'. Ένα γλυκό μαγαζί για παρείστικη έξοδο σε ένα χαλαρό περιβάλλον. Περισσότερα εδώ…
(22355040) Λεωφόρος 28ης Οκτωβρίου 61Α, Έγκωμη, Λευκωσία. Δ-Κ 08.00-02.00.

 night and outdoor

Pixel Night club
Η Λευκωσία είχε ανάγκη ακόμη ένα club και ειδικότερα η περιοχή της Έγκωμης. Γι' αυτό και το Pixel ήταν ό,τι ακριβώς χρειαζόταν και με τον RST στα decks ως resident, όλα θα κυλήσουν ρολόι! Ήδη τα Σάββατα γίνονται μικροί 'χαμούληδες'! Στο Pixel η mainstream, pop ελληνική και r'n'b βρήκε το σπίτι της και τι σπίτι! Με εξαιρετικό soundsystem και διακόσμηση υψηλής αισθητικής!
(22670707) Νέας Έγκωμης 33, Λευκωσία.

 people sitting, table and indoor

Μελίρρυτον - Παραδοσιακό Γλυκοπωλείο
Κατεβαίνοντας από τη λεωφόρο Σταυρού με κατεύθυνση τη λεωφόρο Στροβόλου θα δεις στα αριστερά σου ένα χαριτωμένο μαγαζάκι με ρετρό χαρακτήρα και όμορφη διακόσμηση. Πρόκειται για ένα μαγαζί που έλειπε από τη Λευκωσία αφού συνδυάζει το παραδοσιακό με το σύγχρονο φτιάχνοντας σπιτικά σιροπιαστά γλυκά και πίτες. Πρόκειται για ένα φιλόξενο χώρος διαμορφωμένο με βάση μια παλιά, ξέγνοιαστη, ποιοτική εποχή. Εδώ μπορείς να απολαύσεις το γλυκό σου που είναι φτιαγμένο στο χέρι και πάντα με συνταγές που έχουν ως βάση ποιοτικά, αγνά υλικά. Στο εργαστήριο αυτό η διαδικασία παραγωγής των σιροπιαστών γλυκών Ανατολής γίνεται με παραδοσιακό τρόπο με οδηγό τη γνώση συνταγών δοκιμασμένων στο πέρασμα των χρόνων, που ξυπνούν γλυκές μνήμες. Στο κατάστημα αυτό μπορείς να απολαύσεις επίσης ζεστές πίτες όπως τυρόπιτα, σπανακόπιτα, μπουγάτσα, μαζί με ένα ζεστό capuccino ή ένα φρέσκο χυμό, ή ακόμη καλύτερα ένα από τα τσάγια τους τα οποία φτιάχνονται με ντόπια αποξηραμένα υλικά.
(22320303) Λεωφόρος Σταυρού 48Α&Β.

Sushi to go
Θυμάσαι που σου λέγαμε ότι έρχεται στη Λευκωσία ένα νέο μαγαζί που θα προσφέρει υψηλής ποιότητας σούσι σε πολύ προσιτές τιμές, από την αλυσίδα sushι to go, που αποτελεί μέρος της occhio hospitality group; Ναι, λοιπόν, αυτό ακριβώς το μαγαζί έκανε την εμφάνισή του στην πολυσύχναστη λεωφόρο Σταυρού στη Λευκωσία, χαροποιώντας πολύ τους λάτρεις των ιαπωνικών αυτών εδεσμάτων. Εκτός από sushi το μαγαζί θα προσφέρει σαλάτες, wraps και διάφορα άλλα φαγητά από την ιαπωνέζικη κουζίνα. Το φαγητό σου μπορείς να το συνοδέψεις με έναν από τους φρέσκους χυμούς που θα προσφέρονται, ή με κάποιο από τα soft drinks. Διάλεξε αν θέλεις να απολαύσεις το φαγητό σου εκεί, ή να παραγγείλεις για Take Away ή Delivery. Κι όσο αφορά στις τιμές, δεν χρειάζεται να ανησυχείς καθόλου, καθώς είναι κατάλληλες για κάθε τσέπη.
(22254848) Λεωφόρος Σταυρού 56, Στρόβολος. Δ-Κ 11.00-15.00 & 18.00-23.00.

La Parfaite
Ακόμα πιο κοντά στους πελάτες που το αγαπούν, βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες το ζαχαροπλαστείο La Parfaite! Εκτός από τα καταστήματά του στη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή και τη Λεωφόρο Στροβόλου στη Λευκωσία, οι λάτρεις των φρέσκων γεύσεων των La Parfaite μπορούν να βρουν τα αγαπημένα τους γλυκά και αλμυρά τώρα και στη Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ' στα Λατσιά! Με τη νέα αυτή προσθήκη στην αλυσίδα καταστημάτων La Parfaite, το κυπριακό κοινό που αγκαλιάζει με τόσο ενθουσιασμό τα προϊόντα του ζαχαροπλαστείου από το 1987, μπορεί τώρα να τα προμηθεύεται ακόμα πιο εύκολα. Βρες τα ζαχαροπλαστεία La Parfaite στη Λεωφ. Γρίβα Διγενή 63, Λευκωσία (τηλ. 22661412), στη Λεωφ. Στροβόλου 261, Λευκωσία (τηλ. 22455515) και στη Λεωφ. Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ' 10Γ, Λατσιά (τηλ. 22455552).

ΛΕΜΕΣΟΣ

Marina Breeze
Το Marina Breeze Lounge Bar ανοίγει τις πόρτες του στις 16 Δεκεμβρίου υποσχόμενο να δώσει νέα νότα στις εξόδους μας δίπλα στη θάλασσα. Με άπλετη θέα από τη γυάλινη βεράντα του και πρόγραμμα με ποικίλες μουσικές επιλογές και θεματικές βραδιές, το Marina Breeze Lounge Bar έχει βάλει σκοπό να μας χαρίσει μια νέα εμπειρία στις εξόδους μας! Ένας ιδιαίτερα διακοσμημένος χώρος, με άνετους καναπέδες, μεγάλο κεντρικό μπαρ και 1 μικρότερο μπαρ, με θέα τη θάλασσα και τα γιοτ είναι ο νέος προορισμός για τον καφέ, το ποτό, τη χαλάρωση και τη διασκέδασή μας. Τα εύγευστα κοκτέιλ του είναι έτοιμα να καταπλήξουν κάθε απαιτητικό ουρανίσκο, ενώ η ποικιλία στις πιατέλες με τσιμπήματα, θα συνοδεύσει επάξια κάθε ποτό μας! Προσφέροντας γεύσεις από τη διεθνή κουζίνα, το μενού του νέου αυτού χώρου στη Μαρίνα δίνει ακόμα περισσότερες επιλογές για απολαυστικά γεύματα και ιδιαίτερα brunch για κάθε επισκέπτη!
(25051230) Μαρίνα Λεμεσού. Δ-Π 10.00-02.00 & Σ-Κ 09.00-02.00.

Μαύρες χήνες
Οι Μαύρες Χήνες (ωραίο όνομα, δεν συμφωνείς;) βρίσκονται στην πλατεία του γραφικού Ομόδους. Θα σου φτιάξουν μεζέ της ώρας και φίνο κρεατικό στο κάρβουνο, που θα το απολαύσεις με κρασάκι της περιοχής και με ένα ζεστό χαμόγελο από τους ανθρώπους της. Αν σου πω ότι σε ανεβάζει στο τσακίρ κέφι τις Παρασκευές, κι ότι θα σε ανεβάσει στην πίστα και θα κάνεις και δυο στροφές, θα με πιστέψεις; Περισσότερα…
(99780023) Όμοδος, Κεντρική Πλατεία, Λεμεσός. Δ-Κ 10.00-22.00.

House
Το House Bar & Restaurant επέστρεψε στον ιδιαίτερό του χώρο, μ' ένα καινούργιο sharing μενού που ταιριάζει απόλυτα με το νέο informal κόνσεπτ του. Οι εκλεκτικές επιλογές από platters και sharing dishes που συνδυάζονται τέλεια με τα μοναδικά signature cocktails του και τις μοντέρνες μουσικές επιλογές του σε ρυθμούς swing, electro house, funky soul και blues θα σε εντυπωσιάσουν και θα σε ωθούν να το επισκέπτεσαι ξανά και ξανά.
(25364040) Γωνία Αγ. Ανδρέου & Χριστοδούλου Σώζου 21, Λεμεσός. Τρ-Κ 18.00-02.00.

Rote club
Ίσως το πιο πολλά υποσχόμενο venue του χειμώνα και το καλύτερο εδώ και καιρό στο καθαρόαιμο clubbing scene. Τα decks του φιλοξένησαν ήδη τους "Dysfanctional" και "Sucht" ενώ σαφώς και περιμένουμε τα καλύτερα που θα έρθουν. Christian Fialas, Matox, Mpakkalis και Fiakkas είναι κορυφαίοι Κύπριοι που το έχουν ήδη τιμήσει, άλλωστε το εξαιρετικό του ηχοσύστημα είναι στα υπέρ του και δεν το συναντάς συχνά, δυστυχώς.
(99111135) Ανδρέα Δρουσιώτη 17, Λεμεσός. Παρ-Σ 23.30-03.00.

La Suite Club
Νύχτες μαγικές, χειμερινές, με ξεσηκωτικά beat και ανεβαστική μουσική, με σύστημα φωτισμού που σ' αφήνει με ανοιχτό το στόμα και όλα αυτά σε ένα χώρο που όσο και να πεις, μια χλιδή σ' την βγάζει. Αυτή άλλωστε είναι και η αισθητική προσέγγιση που -λογικά- επιδίωκαν οι άνθρωποι του 'La Suite'. Ο DJ Kotsonis βάζει ρυθμό κάθε Παρασκευή και Σάββατο, ενώ τις Πέμπτες, οι γυναίκες έχουν την τιμητική τους, στο 'ladies night'!
(25222265) Λεωφόρος Μακαρίου 115, Λεμεσός.

L'arc Boutique club
STS, DJ Englezos, DJ Ruda είναι κάποιοι από τους δημοφιλείς locals που πέρασαν από τα decks του στη σύντομη πορεία του club, η οποία αν συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς, θα γράψει… ιστορία! Ωραίος χώρος, ωραία ατμόσφαιρα, ωραίος κόσμος, ωραίες μουσικές επιλογές, σ' αυτό το πριβέ club θα περάσεις… ωραία!
(70008838) Αθηνών και Παλαιολογίνας, Λεμεσός.

Sophisticakes and Chocoholics
Δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο ένα κατάστημα που φτιάχνει σοκολάτες στην Κύπρο αν και βρίσκουμε τέτοια μαγαζιά αλλά συνήθως στα αστικά κέντρα. Ένα τέτοιο μαγαζί, όμως, άνοιξε μόλις το περασμένο Σάββατο στις Κάτω Πλάτρες και έχει ένα πολύ όμορφο και παιχνιδιάρικο όνομα: Sophisticakes and Chocoholics. Περισσότερα…
(99151867) Κάτω Πλάτρες, Λεμεσός. Δ-Κ 10.00-17.00.

Burger Boss
Η νέα άφιξη στη Λεμεσό ακούει στο όνομα "Burger Boss", και σκοπό έχει να γίνει "το αφεντικό των burger" στην πόλη! Όλα τα burger τους είναι 200γρ, από 100% Πιστοποιημένο Βοδινό Black Angus και συνοδεύονται από iceberg, ντομάτα, σάλτσα Boss και μια μερίδα Boss French ή Golden πατάτες. Επίλεξε ανάμεσα στα Classic, Cheese, Bacon Cheese, Philly, BBQ, Hot, Double και απογειώσου.
(25388888) Στέλιου Κυριακίδη 39, Λεμεσός. Δ-Κ 12.00-23.00.

ΛΑΡΝΑΚΑ

Στη λαδόκολλα
Ο πολυχώρος του Μουσείου Θέασης έχει αλλάξει όνομα, κάνοντας επίσης διάφορες ανακατατάξεις στην ταυτότητά του. 'Στη Λαδόκολλα' λοιπόν, το καινούργιο ελληνικό μεζεδοπωλείο της Λάρνακας, θα απολαύσεις όλα τα γνωστά της ελληνικής ταβέρνας. Το καλοκαίρι το σκηνικό εστίασής σου θα στήνεται στην αναδιαμορφωμένη του αυλή, στον εξωτερικό χώρο, ενώ το χειμώνα το εν λόγω μεζεδοπωλείο μεταφέρεται στις αίθουσες όπου προηγουμένως στεγαζόταν η γκαλερί. Περισσότερα…
(24658752) Λουκή Ακρίτα 8, ΛάρνακαΤρ-Σ 19.00 μέχρι αργά το βράδυ.

Κυκεών Makenzy Seashore
Δύο βήματα από τη θάλασσα, το Κυκεών, πήρε το όνομά του από ένα αρχαίο ελληνικό ποτό με βάση κρασί, βύνη, μπίρα και βότανα. Αυτό χρησιμοποίησε και ως σημείο αναφοράς ο δημιουργός της λίστας του μενού, bartender Βάκης Σταυρή. Όμως το δικό του signature cocktail, το Κυκεών, έχει ως βάση το gin και συμπληρώνεται από σιρόπι από τσάι (που περιέχει βότανα και μέλι), lime, μπαίνει στο shaker και ακολούθως γίνεται top up με μπίρα. Η υπόλοιπη λίστα αποτελείται από μια επιλογή από classic όπως π.χ. Old Fashioned και Cosmopolitan, ενώ υπάρχουν και 17 signature, με διαφορετικέςβάσεις και γευστικές νότες, ώστε να ικανοποιούνται όλα τα γούστα και να απολαμβάνονται όλες τις ώρες της μέρας και πριν και μετά την παραλία. Ανάμεσά τους, το Gin Fusion με Hendrick's gin, τριαντάφυλλο, bitters αγγουράκι και top up με pink lemonade και το Golden Beach, με βάση το ουίσκι και με το οποίο ο Βάκης κέρδισε πριν από μερικούς μήνες τον Παγκύπριο Διαγωνισμό Κλασικού Cocktail. Θα βρεις όμως και το παιχνιδιάρικο Pina Colada με Oreo, ενώ ό,τι πεθυμήσεις τα παιδιά στο μπαρ είναι πρόθυμα να σ' το φτιάξουν.
(96477772) Παραλία Μακένζι, Λάρνακα. Δ-Κ 09.00-02.00.

Heads & tails
Είναι σπάνιο πλέον στην Κύπρο να συναντάς καθαρόαιμα μπαρ που σερβίρουν αποκλειστικά ποτό και κοκτέιλ. Ακόμα πιο σπάνιο είναι να βρεις ένα μπαρ το οποίο πίσω από την κάρτα των ποτών του κρύβει μία δική του φιλοσοφία. Το νέο μπαρ της Λάρνακας λέγεται Heads & Tails και σε βάζει ακριβώς σε αυτό το δίλημμα του γνωστού παιχνιδιού 'Κορώνα-γράμματα' αφού όπως και οι ίδιοι σημειώνουν στο facebook page τους η ζωή είναι γεμάτη με επιλογές και το νόμισμα έχει δύο όψεις. Αυτές τις όψεις θέλουν να μας γνωρίσουν μέσα από το μαγαζί τους. Το κανονικό ωράριο του μαγαζιού θα είναι 10.00-02.00 αλλά αρχικά θα ανοίγει μόνο από το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ. Το consulting του νέου μπαρ ανέλαβε ο Αργύρης Asleep ο οποίος δημιούργησε ένα ξεχωριστό μενού που αποτελείται από 12 signature cocktails και 12 κλασικά ενώ το επίσημο opening του αναμένεται στο επόμενο διάστημα. Θα το βρεις σε ένα στενό δρομάκι στις Φοινικούδες δίπλα από το δημαρχείο.
Νικολάου Λανίτη 24, Φοινικούδες , Λάρνακα. Δ-Κ 10.00-02.00.

The Potbelly
Ένα γωνιακό μαγαζί, το "The Potbelly" με το έντονο κίτρινο χρώμα στον πιο εμπορικό δρόμο της Λάρνακας μάθαμε πως φτιάχνει χορταστικά και… αλύπητα σάντουιτς με pulled pork και chicken. Με σήμα του τον… κοιλαρά κυριούλη, το συγκεκριμένο μαγαζί διευθύνεται από δύο αδέλφια από την Λάρνακα τα οποία βάλθηκαν να μας τρελάνουν με τα σάντουιτς που φτιάχνουν. Το κόνσεπτ και το μενού τους είναι απλό και οι τιμές χαμηλές. Διαλέγεις το τύπο του ψωμιού που θέλεις για το σάντουίτς σου και μετά αυτό που θες να βάλεις μέσα. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε pulled pork των 80, 120 και 200 γραμμαρίων ή pulled chicken στις ίδιες ποσότητες. Ανάλογα της ποσότητας κυμαίνεται και η τιμή στα 4, 5 και 8 ευρώ αντίστοιχα. Υπάρχει όμως και το hot dog (3 ευρώ) αλλά και η σαλάτα. Αφού παραγγείλεις το ψωμί και το περιεχόμενο πας στα toppings, τα extras, τις sauce που θέλεις και το συνοδευτικό. Το μαγαζάκι σου φτιάχνει και καφεδάκι.
(24400759) Καραολή & Δημητρίου 2, , Λάρνακα. Δ-Σ 10.00-22.00 & Κ 17.00-22.00.

Μikel
Το νέο, μεγάλο και γωνιακό κατάστημα Μikel που βρίσκεται στην οδό Λόρδου Βύρωνος 26, αναμένεται να μετατραπεί σε αγαπημένο σποτ και αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας, όπου η εμπειρία του καφέ ξεκινά από την απόλαυση ποιοτικού καφέ σε προσιτή τιμή και επεκτείνεται στην αυθεντική εξυπηρέτηση, στη ζεστή και lounge ατμόσφαιρα και στο λανσάρισμα προϊόντων που στόχο έχουν την αναβάθμιση της εμπειρίας του επισκέπτη και την επιβράβευση της αφοσίωσης.
Ζήνωνος Πιερίδη 26, Λάρνακα. Δ-Κ 07.30-24.00.

San Perdo Street Food
Περιποιημένα burgers αμερικανικής γαστρονομικής προσέγγισης, ζουμερά και χορταστικά φτιάχνονται σε ένα καινούργιο μαγαζάκι που άνοιξε τέλη Ιουνίου κοντά στον κυκλικό κόμβο που βρίσκεται το γήπεδο της Νέας Σαλαμίνας στη Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού. Βέβαια, το όνομα αυτό δεν είναι άγνωστο ούτε για το Check In ούτε για τους Λαρνακείς αφού τα burger του San Pedro είναι αρκετά δημοφιλή στην πόλη. Πρόκειται για τη γνωστή υπερλουξ καντίνα του δρόμου που βρισκόταν στην Πιαλέ Πασά, την San Pedro η οποία απέκτησε πια το δικό της χώρο όπου μπορείς να απολαύσεις γευστικά πιάτα street food. Το Check In την θυμάται καλά αφού δοκίμασε τα burger της και ξετρελάθηκε πέρσι το καλοκαίρι όταν ακόμα την συναντούσαμε έξω στο δρόμο. Σήμερα μπορείς να φας εκεί το burger σου, να παραγγείλεις delivery ή να πάρεις take away!
(24105090) Λεωφ. Σπύρου Κυπριανού 99 , Λάρνακα. Δ-Σ 12.00-23.00.

Το γιγάντιο
Το νέο σουβλατζίδικο της Λάρνακας που μας… προκαλεί να δοκιμάσουμε το… γιγάντιο σουβλάκι του. Από τις πιο νέες αφίξεις της Λάρνακας που αγαπήθηκε ιδιαίτερα για το νόστιμο σουβλάκι του και τις μυρωδάτες σεφταλιές τους. Ένα συνοικιακό μαγαζί με τραπεζάκια έξω, με μικρό εσωτερικό χώρο σου προσφέρει take away και delivery. To μενού του περιλαμβάνει είδη σχάρας, μπριζόλα, φιλέτο κοτόπουλο και μικρό μεζέ (€13).
(70001722) Χρυσοπόλεως 24, Καμάρες. Λάρνακα. Δ-Σ 11.00-23.00.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close