Μουσική , Τα καλύτερα της Κύπρου

Οι 5 μουσικές παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσεις

Αγαπημένοι Ελλαδίτες καλλιτέχνες ανεβαίνουν σε κυπριακές σκηνές

Δημοσιεύτηκε στις 19 Δεκεμβρίου 2016

Ο Δεκέμβρης μπήκε για τα καλά, μαζί και ο χειμώνας, οι γιορτές πλησιάζουν και όπως καταλαβαίνετε οι περισσότεροι βρισκόμαστε σε γιορτινή διάθεση εδώ και καιρό. Επίσης όπου να ναι οι αργίες για τις γιορτές θα μας επιτρέψουν να βγούμε, να ξενυχτήσουμε αλλά και να διασκεδάσουμε!

Γι' αυτό κι εμείς σας προτείνουμε 5 παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσετε τις επόμενες ημέρες

 

Θεοφάνους-Χατζηνάσιος: Η μεγάλη μουσική συνάντηση
Όταν ο Γιώργος Θεοφάνους συναντά στο δικό του δρόμο το μύθο του ελληνικού πενταγράμμου, τον Γιώργο Χατζηνάσιο, την ίδια ώρα το "Μάθημα σολφέζ" συναντά την "Κόκκινη γραμμή". Δύο συνθέτες, δύο πιάνα, μια υπέροχη μουσική συνύπαρξη.
Το Ράδιο Πρώτο παρουσιάζει τον Γιώργο Θεοφάνους και τον Γιώργο Χατζηνάσιο στο πετυχημένο σχήμα «Ο δικός μας ο δρόμος» σε δύο μοναδικές παραστάσεις στηρίζοντας τον οργανισμό Hope for Children.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο gala event της χρονιάς, με διασκέδαση, φαγητό και ποτό.
Μαζί με τους δύο συνθέτες θα βρίσκονται και 6 σπουδαίες φωνές, συν 10μελής ορχήστρα.
Αγαπημένες επιτυχίες, τραγούδια που μπλέκονται στα χείλη, μουσικές που λατρεύτηκαν από το πρώτο άκουσμα.
26 Δεκεμβρίου - Νotes Live Clubbing, Λεμεσός & 27 Δεκεμβρίου - «Royal Hall» - Λευκωσία. Πληρ. 77777040.

 

 

«Ο Σταύρος Ξαρχάκος διευθύνει...»
«Ο Σταύρος Ξαρχάκος διευθύνει...» και μας προσκαλεί σε ένα μουσικό ταξίδι «επί σκηνής» με τραγούδια δικά του, αλλά και των Μάνου Χατζιδάκι και Μίκη Θεοδωράκη. Με δύο εξαίρετους ερμηνευτές της νεώτερης γενιάς, τον Μιλτιάδη Πασχαλίδη και την Ελεονώρα Ζουγανέλη που μας αφήνουν πραγματικά άφωνους με τον τρόπο της ερμηνείας τους και με την μεγάλη γκάμα της φωνής τους. Συμμετέχει 10μελής ορχήστρα αποτελούμενη από Κύπριους μουσικούς.
Μια ιστορική συναυλία. Ένα πρόγραμμα που παρουσιάσθηκε στα πλαίσια των εγκαινίων του Παττιχείου θεάτρου με μεγάλη επιτυχία. Λόγω της επιτυχίας αυτής η συναυλία θα επαναληφθεί στη Λεμεσό ενώ μεταφερθεί και στην Λευκωσία στις 28 και 29 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου η ώρα 20:30.
O Σταύρος Ξαρχάκος είναι από τους συνθέτες που το έργο τους είναι συνυφασμένο με τις ζωές μας. Με τις μνήμες και τις ψυχές μας. Από την αρχή της πορείας του, οι μουσικές και τα τραγούδια του μας συντροφεύουν στη λύπη, τη χαρά, τον πόνο, το γλέντι, τη διασκέδαση, στις καθημερινές μας στιγμές. Με το λόγο των μεγάλων στιχουργών και ποιητών, τραγουδάμε για όλα αυτά που αγγίζουν τις καρδιές μας και μας λυτρώνουν.
27 Δεκεμβρίου, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, 20.30. Πληρ. 25377277.
28 & 29 Δεκεμβρίου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία, 20:30. Πληρ. 77777040.

 

Αλκίνοος Ιωαννίδης
Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης επιστρέφει στην Κύπρο για συναυλίες και αυτό μας κάνει να αδημονούμε από τώρα γι' αυτές! Το μόνο σίγουρο λοιπόν είναι ότι θα εμφανιστεί στο Θέατρο Ριάλτο της Λεμεσού, το διήμερο 28 & 29 Δεκεμβρίου (Τετάρτη & Πέμπτη), αλλά και στο λευκωσιάτικο Down Town την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου, με την παράσταση «Μικρή Βαλίτσα».
Ένα ταξίδι που ο Αλκίνοος Ιωαννίδης μαζί με τους μουσικούς συνοδοιπόρους το ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο, παίρνοντας τη μικρή βαλίτσα του πέρα από τα ελληνικά σύνορα και αφιερώνοντας το ομώνυμο άλμπουμ «σε όσους αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον τόπο τους και σε όσους εγκαταλείπονται από αυτόν».
Μαζί με τους Γιώργο Καλούδη (τσέλο, λύρα), Μανόλη Πάππο (μπουζούκι, λαούτο), Φώτη Σιώτα (βιολί, βιόλα) και Δημήτρη Τσεκούρα (κοντραμπάσο) τους απολαύσαμε στην Κύπρο το καλοκαίρι, σε ανοικτά αμφιθέατρα, ενώ τώρα έρχονται ξανά για 3 εμφανίσεις σε κλειστούς χώρους.
Τετάρτη, 28 & Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30. Πληρ. 77777745.
Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου, Downtown Live, Λευκωσία, 22.30. Πληρ. 99810011.

 

 

"Εννέα και Πέντε"
Μια πρωτότυπη μουσικοθεατρική παράσταση, με τίτλο «9:05» ("Εννέα και Πέντε"), παρουσιάζουν σε τρεις παραστάσεις και στην Κύπρο ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Χρήστος Θηβαίος και ο Οδυσσέας Ιωάννου σε σκηνοθεσία Παντελή Βούλγαρη.
Μετά από δύο χρόνια, 210 παραστάσεις στο θέατρο Διάνα, 70.000 θεατές όλων των ηλικιών και μία μαγική βραδιά στο κατάμεστο Ηρώδειο στις 30 Αυγούστου, η παράσταση που αγαπήθηκε όσο λίγες τα τελευταία χρόνια, με ενθουσιώδεις κριτικές από κοινό και δημοσιογράφους, ξεκινά τον τρίτο χρόνο της με μία μεγάλη περιοδεία σε πόλεις της Ελλάδας και της Κύπρου.
Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Παντελής Βούλγαρης και ο Οδυσσέας Ιωάννου υποδέχονται στην παράσταση τη σπουδαία ερμηνεύτρια Ρίτα Αντωνοπούλου, και ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για επιλεγμένους σταθμούς.
Ένα τρένο που αργεί, μία μπάντα μουσικών και ένας παραγωγός ραδιοφώνου περιμένουν στο σταθμό, όπου συναντιούνται μελωδίες, σκέψεις, εικόνες, συναισθήματα, προσδοκίες και διαψεύσεις των τελευταίων σαράντα χρόνων.
Το ελληνικό τραγούδι τέμνει τη συλλογική μας μνήμη και τους προσωπικούς δρόμους.
Τρίτη 10, Τετάρτη 11 & Πέμπτη 12 Ιανουαρίου, Δημοτικό Θέατρο Λατσιών. Ώρα: 20.30. Τηλ. πληροφοριών: 96900933. Τιμές Εισιτηρίων: • Πλατεία, Α Ζώνη: €30 • Πλατεία, Β Ζώνη: €25 • Πλατεία, Γ Ζώνη: €22 Προπώληση εισιτηρίων • So Easy Store • Musical Paradise • Περίπτερο, Check In, Πάφος • Περίπτερο In and Out, Παραλίμνι • Ηλεκτρονικά στο http://www.soldoutticketbox.com/el/hom Οργάνωση παραγωγής: Sol Music Produtions.

 

Χρήστος Θηβαίος
Ο Χρήστος Θηβαίος για μία αξέχαστη βραδιά στο Nicosia DOWNTOWN Live, με τις καλύτερες στιγμές της δισκογραφίας του αλλά και καινούργια τραγούδια σε πρώτη παρουσίαση.
Τραγουδοποιός σπάνιας ευαισθησίας και ερμηνευτής υψηλών επιδόσεων ο Χρήστος Θηβαίος διαλέγει τα αγαπημένα του τραγούδια από την 20χρονη πορεία του στη μουσική αλλά και άλλα που έχει αγαπήσει, από εκλεκτούς συναδέλφους του.
Ταυτόχρονα παρουσιάζει και νέα τραγούδια από τον δισκογραφική δουλειά που ετοιμάζει αυτό τον καιρό, με τίτλο «Σιδερένιο Νησί».
Ο Χρήστος Θηβαίος μετά από περισσότερες από 200 παραστάσεις του εξαιρετικά επιτυχημένου «Εννιά και Πέντε» μαζί με το Βασίλη Παπακωνσταντίνου και Οδυσσέα Ιωάννου, μαζεύει την μπάντα των «Πέτρινων Κήπων» και επισκέπτεται τη Λευκωσία, για μία αξέχαστη συναυλία.
Μαζί του οι Μάξιμος Δράκος (πιάνο), το Γιάννης Αγγελόπουλος (τύμπανα) και Πέτρος Βαρθακούρης. Ηχοληψία Νίκος Λάγος.
Πληροφορίες και κρατήσεις 99810011.
21 Δεκεμβρίου, Downtown Live, Λευκωσία, 21.00. Πληρ. 99810011.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close