Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Εδώ φάγαμε το καλύτερο ψάρι για το 2016

Νικητής στην κατηγορία Ψάρι στα Check In Eating Awards 2016

Δημοσιεύτηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2016

Μοναδικός, ψαρο-γαστριμαργικός προορισμός που, εδώ και 41 χρόνια, ικανοποιεί τα γούστα των λάτρεων του φρέσκου ψαριού και των ευφάνταστων συνταγών. Οι απλόχωρες, βαμμένες στα χρώματα του λευκού και του γαλάζιου, υπερυψωμένες βεράντες του στον ομώνυμο κόλπο των Καλαμιών στον Πρωταρά, φιλοξενούν καθημερινά δεκάδες, ντόπιους και επισκέπτες στο νησί μας, θαμώνες που επιζητούν να χαρούν την αφ’ υψηλού θέα της γαλάζιας θάλασσας της περιοχής, αλλά και να απολαύσουν φρέσκους-φρέσκους τους καρπούς της θάλασσας.

H Μαρία και η πολύπειρη στο χώρο της φιλοξενίας και εξυπηρέτησης, ομάδα της, θα φροντίσουν να σε κάνουν να νιώσεις σαν στο σπίτι σου, αλλά και θα σου επιδείξουν με περηφάνια την ψαριά της μέρας, που θα μετουσιωθεί, σύμφωνα με τα δικά σου γούστα μαγειρέματος, σε μοναδικούς, γευστικούς πειρασμούς. Στις ευρύχωρες κουζίνες του εστιατορίου να είσαι σίγουρος ότι η ακούραστη και προικισμένη με ανήσυχο πνεύμα, μαγείρισσα και ιδιοκτήτρια, Μαρία Ζαχαριάδη, θα τιμήσει στο έπακρον την τιμή που της έχει κάνει, αποζημιώνοντάς σε με τα σπιτικά της βουτήματα και αλοιφές, τις δημιουργικές, μα και κλασικές της σαλάτες, αλλά και με τα γευστικά της παρεΐστικα ορεκτικά.

Το τηγανητό μπαρμπουνάκι να είσαι σίγουρος ότι θα φτάσει στο τραπέζι σου κριτσανιστό, μα με ζουμερή σάρκα, ενώ της σχάρας τα μεγάλα ψάρια και μαλάκια, θα κρατήσουν όλα τα υγρά τους, σκορπίζοντας σε όλη την παλέτα σου, το αιθέριο ουμάμι τους. Αν είναι τύπος ψαρογκουρμέ, ήρθες και πάλι στο κατάλληλο μέρος, γιατί η Μαρία και η πλειάδα των μαγείρων συνεργατών της, θα εκστασιάσει τα μάτια και τη ρινοστοματική σου κοιλότητα, με όμορφα σε παρουσίαση πιάτα, δομημένα με άριστης ποιότητας πρώτες ύλες και πρωτοπόρα συνοδευτικά.

Η οινοκάρτα θα σε ταξιδέψει σε Κύπρο, Ελλάδα, αλλά και σε νεοκοσμικά εδάφη, ενώ τα μαμαδίστικα γλυκά των Καλαμιών θα σου προκαλέσουν άφθονα, ευχάριστα déjà-vus, μα και την πιο γλυκιά επίγευση.   

Ιδιοκτήτες
Μαρία & Ξένιος Ζαχαριάδης

Σεφ
Μαρία Ζαχαριάδη

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close