Guide , Ξενοδοχεία να μείνεις

Το παραμυθένιο ξενοδοχείο του Πεδουλά

Διαμονή σε ένα ονειρεμένο τουριστικό κατάλυμα στο βουνό

Δημοσιεύτηκε στις 06 Δεκεμβρίου 2016

Το ξενοδοχείο ‘Αριστοτέλειο’, που αποτελεί την πρώτη οργανωμένη ξενοδοχειακή μονάδα που είχε κτιστεί στον Πεδουλά, είναι μικρό αλλά εντυπωσιακά κομψό. Διαθέτει οκτώ ευρύχωρες και όμορφα διακοσμημένες σουίτες, εστιατόριο και μπαρ. Είναι κτισμένο εξ ολοκλήρου με τοπική πέτρα και διαθέτει περιμετρικά ξύλινους εξώστες προσφέροντας άνετους καθιστικούς χώρους σε όλα τα δωμάτια. Σήμα κατατεθέν του ξενοδοχείου αποτελεί ακόμα και σήμερα η κεντρική είσοδος με την ξύλινη πόρτα και τη μεταλλική σιδεριά που έχει διατηρηθεί και στην οποία αναγράφεται το έτος κατασκευής του (1917). Οι νέοι ιδιοκτήτες του, διατηρώντας τα στοιχεία του παλιού αρχοντικού, μετέτρεψαν το Αριστοτέλειο σε ένα σύγχρονο ξενοδοχείο που διαθέτει όλες τις ανέσεις και διευκολύνσεις, για μια άνετη και πολυτελή διαμονή.

Η δε προσεγμένη διακόσμησή του που συνδυάζει τα στοιχεία του ξύλου και της τοπικής πέτρας, αναδεικνύει την αίγλη και την κομψότητα του παλιού αρχοντικού. Η όλη διακόσμηση των χώρων είναι ένα υπέροχο μείγμα από αντίκες και σύγχρονη κομψότητα. Οι σουίτες είναι διακοσμημένες με ρομαντική διάθεση και σε όλες υπάρχει τζάκι. Το εστιατόριο του ξενοδοχείου προσφέρει μοναδικές εμπειρίες γεύσεων με πιάτα βασισμένα στην κυπριακή γαστρονομία. Όλα παραδοσιακά φτιαγμένα, με τοπικά υλικά από τις βιοτεχνίες και τα προϊόντα της περιοχής. Τη μεγάλη αυλή και τον κήπο του εστιατορίου σκιάζει ο μεγάλος πλάτανος ο οποίος δεσπόζει στο χώρο. Η διαμονή στο χωριό και στο ξενοδοχείο Αριστοτέλειο αποτελεί εξαιρετική επιλογή για όσους αγαπούν τη φύση, θέλουν να γνωρίσουν τον κυπριακό πολιτισμό, να ξεκουραστούν και να χαλαρώσουν, να ξεφύγουν από την πολύβουη ζωή της πόλης, καθώς και να απολαύσουν την πραγματική και εγκάρδια φιλοξενία του τόπου μας.

Αξέχαστη διαμονή
Τα δωμάτια του Αριστοτέλειου διαθέτουν δικό τους τζάκι, καθιστικό, άνετο χώρο υγιεινής και μπαλκόνι. Το διπλό κρεβάτι με στρώμα υψηλών προδιαγραφών προσφέρει ξεκούραστο ύπνο. Όλα τα δωμάτια είναι εξοπλισμένα πλήρως και παρέχονται όλες οι σύγχρονες ανέσεις και διευκολύνσεις για μια άνετη και ευχάριστη διαμονή. Στο χώρο του μπάνιου στις δύο μεγάλες σουίτες του ξενοδοχείου, υπάρχει και τζακούζι υδροθεραπείας δύο θέσεων για την απόλυτη χαλάρωση.

Μοναδική εμπειρία εστίασης
Το εστιατόριο μαγειρεύει και σερβίρει ατόφιες, παραδοσιακές γεύσεις του τόπου μας. Ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος, όπου δεσπόζει το μεγάλο ξύλινο μπαρ, προσφέρεται επίσης για ξεκούραση και χαλάρωση. Στο χώρο αυτό μπορείς να δοκιμάσεις επιλεγμένα κρασιά από οινοποιεία της Κύπρου και να επιλέξεις καφέ της αρεσκείας σου.

Ανακάλυψε τις ομορφιές του!
Το Αριστοτέλειο σε ανανεώνει και σε εμπνέει να ανακαλύψεις τις ομορφιές της γύρω περιοχής. Βρίσκεται στο κέντρο της παλιάς γειτονιάς του χωριού, δίπλα στο εξωκλήσι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, με εξαίρετες τοιχογραφίες, το βυζαντινό μουσείο με μοναδικά και πολύτιμα αντικείμενα και το λαογραφικό μουσείο. Κοντά στο ξενοδοχείο υπάρχει μονοπάτι της φύσης το οποίο συνενώνει μνημεία φύσης και πολιτισμού. Ζήτησε πληροφορίες και έντυπο υλικό από το ξενοδοχείο.

Aristotelio Boutique Hotel (22953334/ website: http://www.aristotelioboutiquehotel.com// e-mail: info@aristotelioboutiquehotel.com) Χαράλαμπου Επαμεινώνδα 10, Πεδουλάς, επ. Λευκωσίας.

 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close