Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

3 Eating Awards για το Four Seasons Hotel

Το γνωστό ξενοδοχείο της Λεμεσού κέρδισε ξανά τις εντυπώσεις

Δημοσιεύτηκε στις 30 Νοεμβρίου 2016

Ένα από τα πιο γνωστά ξενοδοχεία της Κύπρου, το Four Seasons Hotel ήταν ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές των 12ων Check In Eating Awards που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη, 29 Νοεμβρίου στο Royal Hall στη Λευκωσία.

Το ξενοδοχείο Four Seasons δεν αποτελεί ένα ακόμη πολυτελές θέρετρο της κυπριακής τουριστικής βιομηχανίας αλλά ταυτόχρονα ξεχωρίζει για την γαστρονομική κουλτούρα που καλλιεργεί όλα αυτά τα χρόνια η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το όνομα του διεθνούς εμβέλειας Κύπριου σεφ Ανδρέα Μαυρομμάτη.

Κατά τη διάρκεια της μεγάλης βραδιάς απονομής των βραβείων του Check In το όνομα του Four Seasons ακούστηκε τρεις φορές όταν άνοιξε ο φάκελος των νικητών αποσπώντας δύο τιμητικά και ένα βραβείο εστιατορίου.

Συγκεκριμένα, το Four Seasons Hotel Λεμεσού κέρδισε το βραβείο Καλύτερου Εστιατορίου Ξενοδοχείου για το Vivaldi by Mavrommatis, το τιμητικό βραβείο Καλύτερης Οινικής Κουλτούρας και δεύτερο τιμητικό για τον σεφ της χρονιάς για τον pastry chef του Δημήτρη Χατζηγιάννη. 

Chef της Χρονιάς 2016: Δημήτρης Χατζηγιάννης



H επαφή και η μαθητεία του κοντά στους πιο περισπούδαστους ζαχαροπλάστες της Ευρώπης, όπως τον Eric Frechon, αλλά και η γνωριμία του μαζί με τον 'πρέσβη' της ελληνικής κουζίνας στο Παρίσι, Ανδρέα Μαυρομμάτη, στο πλαίσιο της συμμετοχής και των δύο στο Salon Du Chocolat στο Παρίσι το 2002 και στο Sani Gourmet Festival στη Χαλκιδική το 2006, αποτέλεσαν γι' αυτόν έναν από τους σημαντικότερους σταθμούς στην επαγγελματική του πορεία. Τα ζαχαροπλαστικά, δομημένα πάντοτε με την αφρόκρεμα των κορυφαίων πρώτων υλών, επιτεύγματά του, δεν περνούν απαρατήρητα, γι' αυτό καλείται να γίνει μέλος της Ολυμπιακής Ομάδας Μαγειρικής της Κύπρου, εκπροσωπώντας εκεί με τον καλύτερο τρόπο το νησί μας σε πανευρωπαϊκούς και παγκόσμιους διαγωνισμούς.

 

Καλύτερη Oινική Kουλτούρα: Four Seasons Hotel

Μια αξιόλογη ομάδα οινοχόων, που βρίσκεται υπό την καθοδήγηση του Σάββα Παπαθωμά, η οποία καθημερινά έχει ως μοναδικό της στόχο να ταξιδέψει τον κάθε ένα πελάτη του ξενοδοχείου στο θαυμαστό κόσμο του κρασιού, αλλά και να δημιουργήσει γευστικούς συνδυασμούς, με πρωταγωνιστές τις ασιατικές, μεσογειακές και διεθνείς γαστρονομικές δημιουργίες, που λάμπουν διά της παρουσίας τους στα μενού των βραβευμένων εστιατορίων του ξενοδοχείου. Στάλω Αραπαντζή, Μάριος Κωνσταντινίδης, Woitek Rudziecki, Radu Argadu και Σάββας Κωνσταντινίδης, δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό, φροντίζοντας να προτείνουν κάθε έναν από τους 246 οίνους της αξιόλογης κάρτας του ξενοδοχείου, όντας συνάμα άριστοι γνώστες των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και οργανοληπτικών στοιχείων των 50 και πλέον, ντόπιων ετικετών, των 34 νεοκοσμικών και των πέραν των εκατό παλαιοκοσμικών κρασιών.

Καλύτερο Εστιατόριο Ξενοδοχείου: Vivaldi by Mavrommatis Four Seasons Hotel

Υψηλών προδιαγραφών και προσδοκιών εστιατόριο μεσογειακής κουζίνας, που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο σε κάθε έξοδό σου. Ο χώρος εντός του πλήρως αναγεννημένου αισθητικά, ξενοδοχείου Four Seasons, απλά μαγευτικός, θα σε μαγνητίσει στην αέρινη, με θέα τους κήπους του ξενοδοχείου, βεράντα του ή στην αριστοκρατική σάλα εστίασης, στην οποία πρωταγωνιστούν οι άνετοι καναπέδες και πολυθρόνες και το εμβληματικό πιάνο. Η βραδιά σου θα ξεκινήσει με το αριστουργηματικό amuse-bouche του καταξιωμένου σε Γαλλία και Κύπρο, chef Ανδρέα Μαυρομμάτη, ο οποίος μαζί με τον ευρηματικό head chef του εστιατορίου, Γιώργο Κωνσταντίνου, θα φροντίσουν να μαγέψουν και το δικό σου ουρανίσκο με τα εκλεπτυσμένα τους εδέσματα.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close