Εκδρομές να πας , Guide

4+1 εκδρομές στα χώρια της Λεμεσού

Σαββατοκύριακο στο βουνό για καλό φαγητό, διαμονή και ξεκούραση

Δημοσιεύτηκε στις 25 Νοεμβρίου 2016

Η νότια πλευρά του Τροόδους, είναι 'στολισμένη' με αμπέλια. Τα λεγόμενα κρασοχώρια της Κύπρου, όπως το Όμοδος, το Βουνί, το Κοιλάνι και η Λόφου ανήκουν στην επαρχία Λεμεσού και είναι ένας πολύ ωραίος προορισμός για φαγητό, τζάκι και φυσικά εξαιρετικό κρασί.

Κεντρική φωτογραφία: Βάσα Κοιλανίου

Τι να δεις

Στο Όμοδος επισκέψου το Ληνό (πατητήρι σταφυλιών που χρησιμοποιούσαν οι παλιοί για την παραγωγή κρασιού). Βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το Μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού.

Το ξωκλήσι της Αγίας Μαύρας (Μαύρης) στο Κοιλάνι έχει σημαντικές τοιχογραφίες και ασυνήθιστη αρχιτεκτονική, ενώ ο τεράστιος αιωνόβιος πλάτανος που είναι περίπου 1.200 χρονών, έχει ύψος 35 μέτρα και περιφέρεια βάσης 8 μέτρα.

Επισκέψου ένα από τα πολλά οινοποιεία της περιοχής. Τα περισσότερα είναι επισκέψιμα (επιβάλλεται να πάρεις τηλέφωνο κάποιες μέρες πριν) και προσφέρουν δωρεάν γευσιγνωσίες των ετικετών τους. Θα βρεις μερικές από τις προτάσεις μας, στις επόμενες σελίδες του τεύχους.

Πού να φας



Κατώι, Όμοδος
Μια από τις καλύτερες προτάσεις στην περιοχή, όπου θα απολαύσεις δημιουργική κυπριακή κουζίνα, εντός ενός αναπαλαιωμένου κτίσματος στην καρδιά του χωριού. Οι μεζέδες (€20/άτομο) περιλαμβάνουν πιάτα όπως το κριθαρότο με μανιτάρια, γευστικό ατομικό μουσακά (τα 'μουσακάκια'), ενώ τις Κυριακές και τις αργίες, περιλαμβάνει και το λαχταριστό χοιρινό κότσι με ψητό λάχανο και σάλτσα από κουμανταρία. Για το τέλος, η αναρόκρεμα σε φωλιές από φύλλο μπακλαβά με μέλι και καρύδια είναι ό,τι πρέπει. (25423033).

 

Ωραία Ελλάς, Βουνί
Mε κράτηση μια μέρα προηγουμένως, εδώ θα δοκιμάσεις γεύσεις από όλες τις γωνιές της Ελλάδας σερβιρισμένες με τη λογική του κυπριακού μεζέ, με oe20 το άτομο. Ο Νοέμβριος είναι μήνας ρετσίνας, γι' αυτό το μαγαζίσε κερνά ρετσίνα με τους μεζέδες ανά 4 άτομα. (25944328).

Image result for Αριάδνη βάσα

Αριάδνη, Βάσα
Οικογενειακή υπόθεση που θα σε παρασύρει με τις κυπριακές νόστιμες γεύσεις των μεζέδων της στα €15/άτομο, καθώς και των ξακουστών ανθών με τυρί (€8). Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τα γλυκά, όπως τα μπουρέκια με αναρή, το σουτζούκο και τα δάκτυλα. (25944064).

Image result for Στου Κυρ Γιάννη, Όμοδος

Στου Κυρ Γιάννη, Όμοδος
Ένα διατηρητέο κτίριο στο Όμοδος που τα έχει όλα. Από φαγητό και μουσική μέχρι και διαμονή. Δοκίμασε τους χειμερινούς μεζέδες του κυρ Γιάννη (€20/άτομο με ζωντανή μουσική κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Κυριακή μεσημέρι), καθώς και την κυπριακή κολοκυθόσουπα και συνδύασέ την με κρασί από το κελλάρι του. Η διαμονή στα επάνω από το εστιατόριο, δωμάτια είναι €75 με πρόγευμα. (70000100).

Αγρινό, Λόφου
Το εστιατόριο του ξενοδοχείου 'Απόκρυφο' στη Λόφου είναι ανοιχτό για όλους και σερβίρει κυπριακή κουζίνα φτιαγμένη με φρέσκες πρώτες ύλες και με ωραίο twist. Στο Αγρινό θα απολαύσεις το φαγητό σου στην πανέμορφη τραπεζαρία με τους πέτρινους τοίχους και το τζάκι. Υπάρχει και σετ μενού (€25). (25813777).

Πού να μείνεις

Ipio Vouni Suites, Βουνί
Ένα αγροτουριστικό που προσφέρει υπερσύγχρονες σουίτες στο γραφικό χωριό, ιδανικό για ζευγάρια και αν θες να πάρεις και το κατοικίδιό σου, μπορείς! Οι τιμές κυμαίνονται από €100-€130 και το πρόγευμα με μια extra χρέωση το απολαμβάνεις στην ταβέρνα 'Τάκης'. (99577140).

Image result for Oinoessa, Λόφου

Oinoessa, Λόφου
Εφτά καταπληκτικά αναπαλαιωμένα σπίτια με τζάκι, καθιστικό, κουζίνα και ίντερνετ αποτελούν αυτή την μπουτίκ επιλογή. Με την κράτησή σου θα πάρεις κυπριακά προϊόντα για να φτιάξεις το δικό σου πρόγευμα. Σημείωσε πως το Νοέμβριο θα μπορείς να περιηγηθείς στη Λόφου με άλογα. Η διαμονή ανά βράδυ κυμαίνεται στα €80-130. (99373371).

Image result for Αγροβίνο, Λόφου

Αγροβίνο, Λόφου
Όλα τα στούντιο είναι επιπλωμένα σε παραδοσιακό στυλ, κάποια με τζάκια, ιδιωτικές αυλές και μπαλκόνια. Κάθε στούντιο διαθέτει όλες τις σύγχρονες ιδιωτικές ανέσεις, κλιματισμό και παροχές για self-catering. Ένα πλούσιο και ποικίλο πρωινό με μαρμελάδες και χυμούς από ρόδι που φτιάχνουν οι ίδιοι συμπεριλαμβάνεται με επιπλέον χρέωση (oe10). Το Standard δωμάτιο είναι €75 ανά βράδυ. (25470202).

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close