Eating News , Εστιατόρια

Το Κολοκάσι Σωτήρας ταξιδεύει σε έκθεση στην Ολλανδία

Οι Ολλανδοί θα γνωρίσουν το πιστοποιημένο πλέον κυπριακό προϊόν

Δημοσιεύτηκε στις 23 Νοεμβρίου 2016

Στο Πανεπιστήμιο Ξενοδοχειακών σπουδών της Χάγης (Hotel School the Hague), στην καρδιά της Ολλανδίας ταξιδεύει τον ερχόμενο Ιανουάριο το Kολοκάσι Σωτήρας. Διοργανωτής είναι ο Δήμος Σωτήρας και η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Πρεσβείας στην Ολλανδία και του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού.  Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Innovative Hospitality Education και του Executive Chef των Sunrise Hotels Αντώνη Αττούνη, ο οποίος δημιουργεί συνεχώς νέες συνταγές με βάση το Κολοκάσι Σωτήρας την οποία υλοποιεί ο Δήμος Σωτήρας.

 

See original image

 

Όπως είναι γνωστό τα Προϊόντα Κολοκάσι Σωτήρας και Kολοκάσι-πούλλες Σωτήρας έχουν πιστοποιηθεί ως προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) από την Ευρωπαϊκή Ένωση και στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Σωτήρας διοργάνωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο τη 2η Βραδιά Γευσιγνωσίας Κολοκασιού Σωτήρας. Επίσης, το Κολοκάσι Σωτήρας έχει βραβευθεί ως Καλύτερο Γεωργικό Προϊόν το 2015 από τα Βραβεία Ποιότητας «Γαστρονόμος».

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Σωτήρας, κ. Γεώργιος Τάκκας ανέφερε ότι η Πιστοποίηση του Κολοκασιού ήταν μόνο το αρχικό βήμα προς την κατεύθυνση της προβολής και προώθησης του τοπικού προϊόντος της Σωτήρας στο εξωτερικό. Πλέον, ανέφερε, ο Δήμος Σωτήρας σε συνεργασία με την ομάδα των παραγωγών, σχεδιάζει τα επόμενα βήματα για δυναμική προώθηση του Κολοκασιού σε άλλες χώρες, οι οποίες, όπως ανέφερε, δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον να εντάξουν το Κολοκάσι Σωτήρας στις γαστρονομικές επιλογές των εστιατορίων τους. Ήδη, σημείωσε, σημαντικό ενδιαφέρον υπάρχει από γνωστά και διακεκριμένα εστιατόρια στην Ελλάδα, τα οποία έχουν ήδη εντάξει το προϊόν στα εδεσματολόγιά τους, ενώ παράλληλα μελετάται και η συμμετοχή σε τουριστική έκθεση της Ελλάδας τον ερχόμενο χειμώνα.

Στις 13 Ιανουαρίου, εκλεκτοί καλεσμένοι, καθηγητές, φοιτητές και όσοι άλλοι θα παρευρεθούν στο Κυπριακό δείπνο που θα διοργανωθεί στο Πανεπιστήμιο θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν εναλλακτικές συνταγές, μερικές από τις οποίες παρουσιάστηκαν κατά τις δύο Βραδιές Γευσιγνωσίας Κολοκασιού τις οποίες διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ο Δήμος Σωτήρας.

Το δείπνο θα αποτελείται από γκουρμέ και εναλλακτικές συνταγές με την υπογραφή του πολυβραβευμένου σεφ Αντώνη Αττούνη. Παράλληλα φοιτητές του Πανεπιστημίου θα μυηθούν στην Κυπριακή κουζίνα σε μία ειδική παρουσίαση που θα γίνει την προηγούμενη μέρα.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close