Εκδρομές να πας , Guide

Weekend εξορμήσεις σε 6 πανέμορφα χωριά της Kύπρου

Πούθα πας, τι θα φας και πού θα μείνεις σε ένα ξέγνοιαστο σαββατοκύριακο στην ορεινή Κύπρο

Δημοσιεύτηκε στις 19 Οκτωβρίου 2017

Ωραία τα σαββατοκύριακα στην πόλη, πιο ωραίο όμως είναι να τα εκμεταλλεύεσαι για να ανακαλύπτεις τον τόπο σου! Εμείς προτείνουμε μια ξεχωριστή διαδρομή σε όλη την Κύπρο, κυρίως στα βουνά, και προτάσεις για φαγητό και διαμονή. Εσύ, απλά βάλε το αυτοκίνητο!

Φεύγοντας από την πόλη, κατευθυνόμαστε προς την περιοχή Πιτσιλιάς και κάνουμε στάση στα χωριά Παλαιχώρι, Ασκάς, Αγρός, Γούρρι, Καμπί και Φαρμακάς.


Τι να δεις
- Την πανέμορφη εκκλησία Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Παλαιχώρι (φώτο), που από το 2000 περιλαμβάνεται στις δέκα εκκλησίες της Κύπρου που έχουν ενταχθεί στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
- Το όμορφο τοπίο που θα αντικρίσεις ακολουθώντας το μονοπάτι της φύσης του ΚΟΤ που περνά από το χωριό Καμπί και φτάνει στα Λαγουδερά.
- Τον παλιό ελιόμυλο στον Ασκά, που βρίσκεται δίπλα στην όμορφη εκκλησία του Τιμίου Σταυρού, στο κάτω μέρος του χωριού. Εάν βρεθείς στο πάνω μέρος, από εκεί μπορείς να πάρεις ένα μονοπάτι της φύσης που θα σε πάρει στον ελιόμυλο αλλά και σε μια μικρή πλατειούλα του χωριού.


Πού να φας

Ιεράμπελος, Φαρμακάς
Το εστιατόριο του οινοποιείου Santa Irene, αξίζει μιας στάσης, για να δοκιμάσεις το κυριακάτικο πλούσιο μπουφέ του (oe17/άτομο), με ιδιαίτερα προσεγμένες γεύσεις τόσο της κυπριακής όσο και της ελληνικής αλλά και της διεθνούς κουζίνας, φτιαγμένες με φρέσκα υλικά, τα περισσότερα τοπικά. Στο τέλος άφησε χώρο για το φανταστικό γαλακτομπούρεκο, με ελλαδικό χαρακτήρα. Σημείωσε πως για κάθε 4 άτομα, προσφέρεται δωρεάν ένα μπουκάλι κρασί, φυσικά του Santa Irene (22515515).

Ποταμός, Καμπί
Πέρασε το Παλαιχώρι και στην ένδειξη Φαρμακάς κάνε αριστερά και πιο κάτω είναι το Καμπί και το εστιατόριο Ποταμός (22643315). Ένα εστιατόριο με τζάκι και τζαμαρίες, χτισμένο πάνω στον ποταμό! Οι μεζέδες του είναι νοστιμότατοι (€14/άτομο) και θα ενθουσιαστείς με τα ξιδάτα αβγά των ορτυκιών. Για επιδόρπιο ο Σωτήρης θα σου σερβίρει πισσίες με μέλι.

 

Πού να μείνεις

Escape Hotel, Παλαιχώρι
Μια καινούργια οικοδομή χτισμένη ακολουθώντας την κλίση του εδάφους και δίπλα στην όχθη του ποταμού Σερράχη, που από τις πρώτες βροχές θα κάνει το τοπίο ακόμα πιο ατμοσφαιρικό. Το κάθε δωμάτιο (oe65/βράδυ με πρόγευμα) έχει τη δική του ξεχωριστή διακόσμηση και θέα (22642300).

Σπίτι της Ευγενίας, Ασκάς
Ένα πετρόκτιστο σπίτι του 1666 μετατράπηκε σε πανέμορφα παραδοσιακά δωμάτια με πανοραμική θέα, που θα σε ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο. Θα παρκάρεις πάνω και θα κατηφορίσεις λίγα μέτρα πιο κάτω, στην καρδιά του πετρόκτιστου μέρους του χωριού. Η διανυκτέρευση είναι €55 με επιλογή για πρόγευμα με έξτρα χρέωση oe10. Η ιδιοκτήτρια, κ. Παναγιώτα έχει εργαστήρι με υφαντά και μπορείς να αγοράσεις τις δημιουργίες της (99642393).

 

Farmakas Living, Φαρμακάς
Τα 5 αγροτουριστικά καταλύματα βρίσκονται σκορπισμένα στο χωριό και συνδυάζουν επιτυχημένα την παράδοση με την πολυτέλεια. Είναι ιδανικά για να φιλοξενήσουν οικογένειες, ζευγάρια και μόνους αναζητητές της αγροτουριστικής περιπέτειας. Οι τιμές αρχίζουν από €50 το βράδυ. Σημείωσε πως σερβίρεται πρόγευμα, το οποίο μπορείς να το ετοιμάσεις στις πλήρως εξοπλισμένες κουζίνες, μαζεύοντας φρέσκα προϊόντα του Φαρμακά (22498150).

Λύχνος, Ασκάς
Στα 200 χρόνια ύπαρξής του το κτίριο αυτό ήταν πάντοτε ένα αρχοντικό και για τις οικογένειες που το κατοικούσαν παλιά αλλά και για τους σύγχρονους επισκέπτες του ξενοδοχείου Λύχνος, το οποίο ανακαινίστηκε από μέλη της οικογένειας με αγάπη και περηφάνια διατηρώντας την αίγλη και τη γοητεία του παρελθόντος. Έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές από επισκέπτες της Κύπρου και του εξωτερικού για τη φιλοξενία, την άνεση και τη γεύση από παράδοση που εκπέμπει, σε συνδυασμό με τη διάχυτη ηρεμία και την ακατέργαστη ομορφιά του Ασκά. Τα ατμοσφαιρικά δωμάτια είναι διακοσμημένα σε γήινες αποχρώσεις με τις τιμές να κυμαίνονται στα €80-€125 το βράδυ, συμπεριλαμβανομένου του προγεύματος στην ταβέρνα τους (22642641).

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close