Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

Μεγάλο πάρτι για τα εγκαίνια του Παλιού Λιμανιού Λεμεσού

Με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, αποκορύφωμα του οποίου θα είναι συναυλία του τραγουδιστή Μιχάλη Χατζηγιάννη

Δημοσιεύτηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2016

Με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, αποκορύφωμα του οποίου θα είναι συναυλία του τραγουδιστή Μιχάλη Χατζηγιάννη, περιλαμβάνουν τα εγκαίνια του παλιού λιμανιού της Λεμεσού, που θα τελέσει το Σάββατο, 8 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σε διάσκεψη Τύπου, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Λιμένων Κύπρου, Λευτέρης Χατζηζαχαρίας, αναφέρθηκε στην ιστορία του παλιού λιμανιού της Λεμεσού, το οποίο σήμερα, μετά από τη συμπλήρωση των εργασιών ανάπλασης, κόστους 17 εκατομμυρίων ευρώ, "προσδίδει ένα νέο κοσμοπολίτικο πρόσωπο στην πόλη".

Ο κ.Χατζηζαχαρίας υπενθύμισε ότι οι εργασίες του μεγαλεπήβολου έργου άρχισαν το 2010 και ολοκληρώθηκαν το 2014 και περιλάμβαναν ανέγερση 20 κτιρίων και κατασκευή πεζογέφυρας, διαμόρφωση εξωτερικών χώρων με πλατείες και σιντριβάνια, δενδροφυτεύσεις, πεζόδρομους, ποδηλατοδρόμους και χώρους στάθμευσης, καθώς και διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του ψαρολίμανου και της πρόσβασης του κοινού στην αποβάθρα και στο έργο γενικότερα.

Τελετή και καλλιτεχνικό πρόγραμμα
Η τελετή εγκαινίων του παλιού λιμανιού θα αρχίσει από τις 17:30 με τους ζωγράφους της ομάδας "Τέχνη Δίχως Σύνορα" και με καλλιτεχνικό πρόγραμμα από την ομάδα κρουστών Batukinio, την ομάδα κανταδόρων Λεμεσού, τη Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού και διάφορους καλλιτέχνες του δρόμου.

Θα ακολουθήσει, στις 18:30, περιήγηση του Προέδρου της Δημοκρατίας στο χώρο του λιμανιού, ενώ μετά το επίσημο τελετουργικό και τα εγκαίνια, θα παρουσιαστεί καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τον Πολιτιστικό Χορευτικό Όμιλο "Διόνυσο", το συγκρότημα "Αντάμα" και την παιδική χορωδία της Διάστασης.

Αποκορύφωμα θα αποτελέσει η συναυλία του γνωστού Κύπριου τραγουδιστή Μιχάλη Χατζηγιάννη.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close