Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

Η Αγία Νάπα θα γεμίσει ιππότες και πριγκίπισσες

Ο Οκτώβριος θέλει μια παραμυθένια Αγία Νάπα, θέλει Μεσαιωνικό Φεστιβάλ

Δημοσιεύτηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2016

Από 8 μέχρι 15 Οκτωβρίου ο Δήμος Αγίας Νάπας φορεί και πάλι τα γιορτινά του και διοργανώνει το περίφημο, με διεθνές πλέον εκτόπισμα, 11ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ.

Με καλλιτέχνες από χώρες όπως η Γερμανία, η Ολλανδία, η Ουκρανία, η Ιταλία, η Ρωσία, η Λευκορωσία, η Ισπανία, η Ελλάδα και η Κύπρος δημιουργείται ένα φαντασμαγορικό 8ήμερο που εντυπωσιάζει τις χιλιάδες των επισκεπτών του.

Ιδιαίτερα σημαντική για το φετινό 11ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ η συνεργασία του Φεστιβάλ με το Μεσαιωνικό Ρόδου με το project «Το Παραμύθι της ΡοδοΔαφνούσας» το οποίο είναι ουσιαστικά μία θεματική έκθεση φωτογραφίας, εμπνευσμένη από ιστορίες του Μεσαίωνα. Πρόκειται για ένα παραμύθι για τον έρωτα στα χρόνια του θανατικού (1498μΧ - πανδημία Πανώλης), που στηρίζεται σε ιστορικά γεγονότα της Ρόδου και αποτυπώνεται από το σύγχρονο φακό. Αν και μοιάζει στο μοτίβο με την Αροδαφνούσα της Κύπρου, όπως άλλωστε και με τα Βυζαντινά Ιπποτικά Μυθιστορήματα, πρόκειται για μία νέα δημιουργία που πατάει στο κλασικό μεσαιωνικό μοτίβο του ανεκπλήρωτου έρωτα.

Το ονειρεμένο «παραμύθι» αρχίζει το Σάββατο 8 Οκτωβρίου με τη μεγάλη παρέλαση, που χρόνο με τον χρόνο γίνεται όλο και πιο εντυπωσιακή. Στις 7:00 το βράδυ, οι εκατοντάδες συμμετέχοντες: χορευτικές ομάδες, ακροβάτες με τις φωτιές, θέατρα δρόμου, ξυλοπόδαροι με φαντασμαγορικές στολές, μπάντες κρουστών, πνευστών και μεσαιωνικών οργάνων, ιππότες και πριγκίπισσες, θα παρελάσουν με αφετηρία τον κυκλοφοριακό κόμβο στο λιμανάκι, θα διασχίσουν την κεντρική λεωφόρο της Αγίας Νάπας και θα εισέλθουν πανηγυρικά στον περίβολο του Μεσαιωνικού Μοναστηριού για την τελετή έναρξης του Φεστιβάλ.

Ο περίβολος του Mεσαιωνικού Mοναστηριού με την ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα, θα φιλοξενήσει κατά τη διάρκεια του 8ημερου τα καλλιτεχνικά δρώμενα που αρχίζουν καθημερινά στις 20:00 με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Συναυλίες, θεατρικά και χορευτικά δρώμενα, εκθέσεις φωτογραφιών και μεσαιωνικών στολών, όπλων, οικοσκευών.

Θα προσφέρεται δωρεάν κρασί.

Και συναυλίες με Μπάση και Πυροβολάκη
Το πρόγραμμα της έναρξης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μεγάλη συναυλία του Ελλαδίτη τραγουδιστή Δημήτρη Μπάση με τίτλο «Από το Βυζάντιο στο σήμερα». Στην τελετή λήξης 15/10 θα πραγματοποιηθεί συναυλία με την Γεωργία Νταγάκη ενώ θα προηγηθεί την Πέμπτη 13/10 συναυλία με τον Μάνο Πυροβολάκη και επίσης η παράσταση "Αιώνων Σύνθεσης" του Πολιτιστικού Συλλόγου "Ρωμηοσύνη" την Κυριακή 9 Οκτωβρίου.

Το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Αγίας Νάπας είναι το μεγαλύτερο σε διάρκεια στην Ευρώπη, είναι το μοναδικό στο είδος του Φεστιβάλ στη Μέση Ανατολή, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η διοργάνωση του κατά τον μήνα Οκτώβριο έχει κατά γενική ομολογία συμβάλει στην επέκταση της τουριστικής περιόδου με την προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού εκτός και εντός Κύπρου.

Ο Οκτώβριος είναι ιδιαίτερος μήνας για την Αγία Νάπα. Η πόλη αλλάζει το κοστούμι της και είναι έτοιμη να φιλοξενήσει διαφορετικών απαιτήσεων επισκέπτες που μπορούν να απολαύσουν τα δεκάδες πλέον εστιατόρια / καφετέριες ψηλών προδιαγραφών, τις φροντισμένες παραλίες και την καταγάλανη θάλασσα, να περπατήσουν στο πάρκο γλυπτικής, να επισκεφτούν το μουσείο της θάλασσας και φυσικά …να ζήσουν την μοναδική παραμυθένια εμπειρία του 11ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ.

Ταξιδεύοντας πίσω στο χρόνο τον Οκτώβριο μήνα, θα περιπλανηθούμε στο Μεσαίωνα… Συμπαραστάτες… ιππότες, τυμπανιστές… ακροβάτες, ξιφομάχοι, δράκοι και μάγισσες… πριγκίπισσες και ήρωες... που με ένα μαγικό ραβδί θα ξετυλίξουν την… κόκκινη δεμένη κλωστή και το παραμύθι θ' αρχινήσει… το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στο Μεσαιωνικό Μοναστήρι Αγίας Νάπας.

Πληρ. 23 816 307.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close