Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Βόλτες στα πάρκα της Λευκωσίας

Όλα όσα μπορείς να κάνεις, να διασκεδάσεις,τι να πιεις, τι να γευτείς, πουνα φας και να περάσεις ευχάριστα τον χρόνο σουστα πάρκα της πρωτεύουσας

Δημοσιεύτηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2016

Πάρε τα δυο σου πόδια, το τετράποδό σου, τα παιδιά, τους φίλους και τους λοιπούς συγγενείς (προαιρετικά ΟΛΑ τα πιο πάνω) και βγες σεργιάνι στα μικρά και μεγάλα πάρκα της πόλης σου. Απόλαυσε ένα καφεδάκι ή ένα αναψυκτικό, αφήνοντας το μάτι σου να πλανηθεί από το πράσινο (και τους θαμώνες, γιατί όχι;). Διάβασε και καμιά σελίδα απ' το αγαπημένο σου βιβλιαράκι, παίξε και κανένα επιτραπέζιο, άκουσε μουσικούλα… Μην ξεχνάς: ο Σεπτέμβρης γίνεται Αύγουστος όταν ξέρεις πώς να του φερθείς!

 

 

ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΠΕΔΙΑΙΟΥ
Ι. ΚΑΦΕ ΣΤΡΑΤΑ

Στρατά-Στρατούλα και βουρ για καφεδάκι!
Ο πεζόδρομος και ο ποδηλατόδρομος του Πεδιαίου είναι το καμάρι της Λευκωσίας! Αρχίζοντας από την περιοχή της Ανθούπολης, διέρχεται κατά μήκος της Λακατάμιας, προσεγγίζει τον Στρόβολο, φτάνει μέχρι το γεφύρι νότια του Προεδρικού Μεγάρου, περνά μέσα από τον ευκαλυπτώνα και μέσα από την κοίτη του Πεδιαίου κοντά στον παραδοσιακό πυρήνα των Αγίων Ομολογητών. Στη συνέχεια, προχωρά κάτω από τη γέφυρα της Λεωφόρου Γρίβα Διγενή για να ενωθεί με το Πάρκο κοντά στο Γιώρκειο, ενώ, έπειτα, περνά κάτω από τη γέφυρα της οδού Χείλωνος για να καταλήξει στο χώρο του παλιού Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Μία ωραία στάση, αποτελεί η Υπαίθρια Καφετέρια 'Καφεστράτα' στη Λακατάμια. Όμορφο περιβάλλον με χαλαρή ατμόσφαιρα όπου θα απολαύσεις κρύα και ζεστά ροφήματα, ποτά, σνακ και γλυκά. Φτιάχνει καλό καφέ και για το καλοκαιράκι διαθέτει παγωμένη μπίρα ή ουζάκι με θέα το πράσινο. Δοκίμασε οπωσδήποτε την πορτοκαλόπιτά του που τη σερβίρει με παγωτό μαστίχα. Όλα αυτά παρέα με την πιο υπέροχη συντροφιά του κάθε ανθρώπου… τα τετράποδα!
(99618650) Γραμμικό Πάρκο Πεδιαίου, Ακαδημίας 40, Λακατάμια.

ΙΙ. ΘΟΙ ΛΑΚΑΤΑΜΙΑΣ
Λίγο παραδίπλα, σε περίπτωση αλύπητης πείνας, απόλαυσε ένα απ' τα πολλά που σου προσφέρει το ΘΟΙ ΛΑΚΑΤΑΜΙΑΣ. Άλλαξε σεφ, ωστόσο το πολύ καλής ποιότητας και μεγάλο μενού παραμένει το ίδιο. Από πολύ καλό σουβλάκι μέχρι πέστροφα και μπολονέζ. Εξάλλου, το καλοκαίρι είναι μια από τις καλύτερες αυλές της Λευκωσίας επί του Γραμμικού Πάρκου. Κι επειδή είμαστε 'Κυπραίοι', την Κυριακή απολαμβάνουμε σούβλα και το πολυαγαπημένο -σε όλους- οφτό κάθε Τρίτη και Πέμπτη.
(22325325) Ακαδημίας 20, Λακατάμια, επί του Γραμμικού Πάρκου.

 

 

ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ (ΠΑΡΚΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ)
Οι άνθρωποι είναι της Ακαδημίας! Καθηγητές!
Απόλαυσε την ηρεμία και τη γαλήνη που προσφέρει η φύση σ' ένα καταπράσινο τοπίο στην καρδιά της Λευκωσίας. Αυτό το πάρκο είναι κατάλληλο για περπάτημα, ποδηλασία, καλαθόσφαιρα και άλλες δραστηριότητες. Διαθέτει επίσης τεράστιο παιδότοπο για παιδιά κάθε ηλικίας και πλαισιώνεται από άνετους χώρους πάρκινγκ και κατάλληλη πρόσβαση για αυτοκίνητα, κυρίως από τη Λεωφόρο Λάρνακος.
Άφησε πίσω τις σκοτούρες και τα προβλήματα, απολαμβάνοντας τα ποτά (η 'πράσινη' λεμονάδα είναι το απόλυτο refresher!) και τα λαχταριστά σνακ (δοκίμασε την τυρόπιτα με τα χίλια!) που προσφέρει το καφενείο 'Το Κουκουνάρι' από πολύ πρωί μέχρι και αργά το βράδυ. Διασκέδασε παίζοντας τα αγαπημένα σου επιτραπέζια παιχνίδια και αν είσαι σίγουρος για τον εαυτό σου, λάβε μέρος και στις πιο απαιτητικές ταβλομαχίες της ζωής σου, παρέα με τους εξίσου απαιτητικούς παππούδες-θαμώνες. Στο χώρο του καφενείου υπάρχει διαμορφωμένος χώρος με παιχνίδια για μικρά παιδιά, ηλικίας 1 μέχρι 5 χρονών.
(22305854, 99334349/Facebook.com/to.koukounari) Δ-Κ 08.00-12.30, 16.00-22.00.

 

Image result for παρκο Ακροπολης

 

ΠΑΡΚΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ
Γιατί και η Λευκωσία θέλει την Ακρόπολή της

Είναι ίσως το ιδανικό αστικό πάρκο της πρωτεύουσας, με μεγάλη έκταση γρασιδιού για κύλισμα α λα 'μικρό σπίτι στο λιβάδι'. Ο τέλειος χώρος για να περπατήσεις, να κάνεις τη βόλτα σου, να περάσεις όμορφα με τα παιδιά και τα κατοικίδιά σου. Με μεγάλο παιδότοπο επενδυμένο με πλαστικό για να αποφεύγονται τα ατυχήματα από τους μικρούς μας φίλους με υπερβάλλοντα ζήλο και free-access γήπεδο μπάσκετ για όλους (κι ας μην είμαστε κάγκουρες), η Ακρόπολη δωρίζει απλόχερα ώρες χαλάρωσης, διασκέδασης και ηρεμίας σε κάθε Λευκωσιάτη και μη, που ξέρει να κάνει shift από τις σκοτούρες. Στο πάρκο λειτουργεί καφετερία, που προσφέρει ό,τι ζητά η καρδούλα σου, από φραπέ και freddo espresso, μέχρι μπριζόλες και club sandwich! Άντε, τι να ευχηθούμε; Καλό κύλισμα!
(22318876/ Facebook.com/7cavescafe) Δ-Κ 09.00-22.00.

 


ΠΑΡΚΟ ΑΘΑΛΑΣΣΑΣ
Καν' το όπως η κυπριακή TV!

Ανάμεσα σε Αγλαντζιά, Στρόβολο και Λατσιά, θα βρεις το πολυπαιγμένο πάρκο της Αθαλάσσας, με τους πλούσιους εκδρομικούς του χώρους, τους μακριούς ποδηλατοδρόμους και πεζοδρόμους, το μονοπάτι για σκύλους, τα γήπεδα, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και το παρατηρητήριο πουλιών στο Φράγμα Αθαλάσσας κ.ά. Περπάτησε γύρω από τη λίμνη, ακροάσου τα πουλάκια, τάισε τις πάπιες και πιες και κανένα χυμό από το αναψυκτήριο παρέα με το 'άτομο'! Ιδανικό για χαλάρωση και περπάτημα, landmark της Αγλαντζιάς και σύντομα δικό σου. Λάβε υπόψη ότι το πάρκο της Αθαλάσσας δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό που θα βρεις δίπλα στο νεόκτιστο εκκλησάκι της Αγ. Βαρβάρας, αφού η δασική του έκταση απλώνεται απ' άκρη εις άκρη της ευρύτερης περιοχής της Αγλαντζιάς.
(22805533, 22403704)

 


ΠΑΡΚΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Πράσινο και Στρόβολος πάνε αγκαζέ

Θα το βρεις ανάμεσα στο Μακάρειο Νοσοκομείο και την Αγγλική Σχολή. Έξυπνα σχεδιασμένο, δίνει την εντύπωση ότι είναι πολύ μεγαλύτερο από ό,τι στην πραγματικότητα. Περπάτησε κατά μήκος των σιντριβανιών και των μικρών λιμνούλων. Ο παιχνιδότοπος, με όλες τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές για ασφαλές και ξέγνοιαστο παιχνίδι, είναι εκεί, δίπλα στην καφετέρια, επιτρέποντάς σου να ρίχνεις κανένα βλέφαρο στα παιδιά, καθώς καταβροχθίζεις τα εξαιρετικά σνακ ή τον καφέ σου. Το αμφιθέατρο θεωρείται μέρος του πάρκου, με τον κλειστό χώρο για σκύλους να αποτελεί την τέλεια ευκαιρία για να αφήσεις τον Rex, τον Freddy και ολόκληρη τη σκυλοπαρέα να βγει παγανιά. Σημειωτέον! Ο κύριος Αντρέας διατηρεί στο χώρο την απόλυτα χαλαρή καφετέριά του! Οι αναπαυτικές του καρέκλες και τα ολοκαίνουργιά του τραπεζάκια είναι ό,τι πρέπει για χαρτάκι. Αν πέσεις δε, σε βραδιά Disco ή με ρεμπέτικα, θα μερακλώσεις -καρατσεκαρισμένο. Γι' αυτό μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι τη σελίδα του καφέ στο facebook. Τι καλύτερο, λοιπόν, σε αυτή την busy περιοχή από το να απολαμβάνεις την μπίρα σου, το φραπέ σου, το παγωτάκι σου και την πεντανόστιμη 'σπιθκιάσιμη' πίτσα του;
(99686120/ facebook.com/AgiosDemetriosPark) Δ-Παρ 15.00-22.00, Σ-Κ 09.00-22.00.

 

 

ΠΑΡΚΟ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ
Γιατί η κρίση θέλει καλοπέραση!

Ξεκίνησε μέσα στην κρίση αλλά τα κατάφερε! Αυτός έφερε, πρώτος, τους Λευκωσιάτες πίσω στα πάρκα. Ο κ. Γιώργος έφερε κάτι από τα πάρκα της Αθήνας, στη Λευκωσία και δεν το μετάνιωσε, αφού σήμερα το Πάρκο της Αγλαντζιάς σφύζει από ζωή. Έλα όπως είσαι! Κάθισε στις αναπαυτικές πολυθρόνες και τους καναπέδες, άκουσε chill out μουσικούλα και δροσίσου με ένα milkshake ή μια μπίρα. Θα το βρεις δίπλα στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξένια. Με μεγάλο παιχνιδότοπο, άριστη εξυπηρέτηση, τα πάντα όσον αφορά στους καφέδες, καθαρές τουαλέτες, δωρεάν Wi-Fi και πολλά-πολλά ανατρεπτικά events καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ο κ. Γιώργος φαίνεται, τελικά, να μετουσιώνει τη φιλοσοφία του σε πράξη: Το πάρκο είναι για όλους!
(99940822/ facebook.com/parko.aglagas) Αγλαντζιάς 73, Λευκωσία. Δ-Κ 16.00-23.00.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close