Τα καλύτερα της Κύπρου , Bars & Clubs

Τα 3 talk of the town bars του μήνα

Ποτά, κοκτέιλ και τσιμπήματα σε τρία αγαπημένα μαγαζιά που όλοι συζητάνε

Δημοσιεύτηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2016

Τρία μπαρ, το καθένα με το δικό του χαρακτήρα που συζητιούνται αυτό το διάστημα.

 


Rum Tree
Aν θες να εξερευνήσεις τον εξωτικό κόσμο του ρουμιού, τσέκαρε αυτό το καινούργιο μπαράκι. Όπως υποδηλώνει το όνομά του, είναι αφιερωμένο στο ρούμι και σκοπός του είναι να καλλιεργήσει την κουλτούρα του και ταυτόχρονα να εκπαιδεύσει τους θαμώνες. Στα ράφια του Rum Tree, υπάρχει μια συλλογή από 60 διαφορετικές ετικέτες. Το μενού, αποτελείται από 20 cocktail, τα 15 με βάση το ρούμι, 3 με gin, 1 με βότκα και 1 με βάση το ουίσκι. Από τα signature, δοκίμασε το Auto Pilot, σερβιρισμένο σε ποτήρι Tiki και φτιαγμένο με 3 διαφορετικά ρούμια, κανέλα, γαρίφαλο, σπιτικά σιρόπια passion fruit και grilled ανανά, σπιτικό χυμό από ρόδι και lime. Κλασική αξία είναι το Hemingway Daiquiri, έτσι όπως το απολάμβανε ο διάσημος συγγραφέας στο El Floridita στην Αβάνα, ενώ επιβάλλεται να δοκιμάσεις τα κλασικά rum-based cocktails όπως Cuba Libre, Mai Tai, Piña Colada και Daiquiri, σερβιρισμένα με ένα twist. Από την άλλη, μπορείς να πειραματιστείς δοκιμάζοντας ρούμι από Βερμούδες, Trinidad & Tobacco, Βενεζουέλα, Κούβα και Μεξικό. 
Λεωφ. Αθηνών, Πλατεία Ευρώπη, Λάρνακα. Δ-Πεμ 19.00-01.00 & Παρ- Σ 19.00-01.30.

 


The Market Company @ Πρωταράς
Το λευκωσιάτικο The Market Company, φέτος φόρεσε τα καλοκαιρινά του και λειτουργεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και στον Πρωταρά, εντός του Eden Square. Στον κομψό χώρο, στα δύο μπαρ σερβίρονται κοκτέιλ από μια περιεκτική λίστα με 3 κατηγορίες. Τα After Beach όπως το Hugo, το Negroni Sbagliato και το American Dream, είναι ιδανικά για το απόγευμα. Στα Classics, περιλαμβάνονται το Paloma, το Pondicherry Mule, με gin αντί βότκα, και το Pisco Sour. Τα signature είναι εμπνευσμένα από την πολυτάραχη ζωή του δημοσιογράφου Hunter S Thompson (τα βιβλία του ‘Fear and Loathing in Las Vegas’ και ‘The Rum Diary’ έγιναν φιλμ). Θα δοκιμάσεις το Naked & Alone on the Celebrity Circuit με βάση bourbon και ρούμι, το The Secret Passion of Joan Baez με βάση τεκίλα reposado και mezcal και το Nightmare in Jersey Shore με βάση ρούμι. Τα ποτά συμπληρώνονται με κρασιά από Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία και Αργεντινή. Τέλος, η φιλοσοφία του φαγητού βασίζεται στο sharing και τα μικρά πιατάκια, ενώ αξίζει να τσεκάρεις το Catch (ψάρι) και το Cut (κρέας) της ημέρας.
(22270504, 99619895) Eden Square, Λεωφ. Ξενοδοχείων, Πρωταράς. Δ-Κ 17.00-02.00.

 

 

Winerys at Limoncello
Το γνωστό wine bar, απέκτησε καινούργια στέγη και τώρα θα το βρεις στη Δημοτική Αγορά του Αγίου Αντωνίου, ως μέρος του Limoncello, σε έναν όμορφο, αυτόνομο χώρο στο πλάι. Η λίστα των κρασιών έχει εμπλουτιστεί, δίνοντας έμφαση στις ελληνικές ετικέτες. Όσον αφορά στα spirit, τη λίστα των cocktail, έχει επιμεληθεί ο bartender Βαγγέλης Σπετζούρας. Ο κεντρικός άξονας του μενού είναι η εποχικότητα, αφού έχει δοθεί έμφαση στα cocktail φτιαγμένα με εποχιακά φρούτα. Έτσι, κατά τη διάρκεια του Σεπτέμβρη, θα απολαύσεις ποτά τα οποία θα περιέχουν καρπούζι, σταφύλια και παπουτσόσυκα, είτε σε χυμό, σπιτικό λικέρ κ.λπ. Ενδιαφέρον είναι και το section με τα οργανικά cocktail, τα οποία είναι φτιαγμένα με πιστοποιημένα οργανικά αλκοολούχα ποτά και βιολογικά φρούτα και λαχανικά. Η λίστα συμπληρώνεται με 4 κλασικά cocktail, 2 signature gin ‘n’ tonic, 2 sparkling και σπιτική sangria. Και αν πεινάσεις, δοκίμασε τα bar snack από την κουζίνα του Limoncello, όπως για παράδειγμα, τα slider με βοδινό Black Angus, κροκέτες με jamón ibérico, διάφορες pizzetta κ.λπ.
(99407100) Ευγενίας & Αντωνίου Θεοδότου 1, εντός της Αγοράς Αγίου Αντωνίου, Λευκωσία. Τρ.-Σ. 18.30-01.00.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close