Eating News , Εστιατόρια

Φάγαμε στο νέο οινοποιείο-εστιατόριο του Φαρμακά

Επισκεφθήκαμε τους χώρους του Santa Irene και γευτήκαμε τα πιάτα του Ιεράμπελος

Δημοσιεύτηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 2016

Στις 9 Σεπτεμβρίου επισκεφθήκαμε τις εγκαταστάσεις του Οινοποιείου Santa Irene και το εστιατόριο Ιεράμπελος στην κοινότητα του Φαρμακά. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης μας ξεναγήκαμε στους χώρους και τις εγκαταστάσεις του οινοποιείου από τον υπεύθυνο των αμπελώνων του οινοποιείου .

 

 

Βαγγέλη Μπακαλέξη, ο οποίος μας παρουσίασε αναλυτικά τη διαδικασία παραγωγής και διανομής των προϊόντων της επιχείρησης καθώς και τη στρατηγική που πρόκειται η μονάδα να ακολουθήσει κατά την εσοδεία του 2016.
Εκεί γευτήκαμε τις υπέροχες γαστριμαργικές δημιουργίες από το buffet menu του εστιατορίου και δοκιμάσαμε τις τρεις υφιστάμενες ετικέτες του οινοποιείου.

 

 

 

Το οινοποιείο
Το οινοποιείο Santa Irene ιδρύθηκε στο Φαρμακά το 2015 από τον κ.Δανιήλ Αναστάση. Στόχος του εξ'αρχής αποτελεί η ανάδειξη της αμπελουργικής αλλά και οινικής παράδοσης της περιοχής του Φαρμακά ειδικότερα αλλά και γενικότερα της ορεινής Πιτσιλιάς αλλά και της Κύπρου.
Καθώς η παραγωγή του οινοποιείου προσανατολίζεται αυστηρά στην παραγωγή ποιοτικών, αυθεντικών και ιδιοσυγκρισιακών οίνων με σαφή τον Κυπριακό χαρακτήρα, ήδη από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του διαθέτει 100 δεκάρια αμπελώνων. Στο σύνολό τους αφορούν σε παραδοσιακούς αιωνόβιους αμπελώνες, στους οποίους το Ντόπιο Μαύρο κυριαρχεί ενώ το Ξυνιστέρι εντοπίζεται σε μικρότερα κομμάτια γης. Όπως διαφαίνεται, η αποστολή του οινοποιείου δεν περιορίζεται μόνο στην από μόνη της σημαντικότατη διερεύνηση της δυναμικής μίας παραμελημένης αλλά και υποτιμημένης παραδοσιακής Κυπριακής ποικιλίας όπως είναι το Ντόπιο Μαύρο αλλά και στην αναγέννηση και διατήρηση των παραδοσιακών αμπελώνων της περιοχής του Φαρμακά που μετράνε αιώνες ζωής και που αποτελούν κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου.


Στο οινοποιείο Santa Irene λαμβάνει χώρα ζύμωση της σύγχρονής επιστημονικής γνώσης τόσο σε αμπελουργικό όσο και σε οινοποιητικό επίπεδο μαζί με την εμπειρία που μας μεταδίδουν οι αμπελουργοί, οι οινοποιοί αλλά και οι αποσταγματοποιοί της περιοχής. Ο συνεχής πειραματισμός στο αμπέλι αλλά και στο οινοποιείο μαζί με τη μοναδικότητα των αμπελώνων του Φαρμακά που συνίσταται στην ηλικία τους, στο μεγάλο υψόμετρο, στην κλίση αλλά και στη σύσταση των εδάφών, προσφέρουν τα εχέγγυα για την παραγωγή αξιόλογων Κυπριακών οίνων.



 

Το μενού του μπουφέ του εστιατορίου είναι πλούσιο με ποικιλία καλομαγειρεμένων πιάτων και γλυκών από την κυπριακή και ευρύτερη διεθνή κουζίνα. Ιδιαίτερα νόστιμοι ήταν οι κυπριακοί κεφτέδες, τα γεμιστά, τα μανιτάρια με γέμιση μπεσαμέλ, πλούσιες σαλάτες, πολύ καλή σούβλα σωστά ψημένη και νόστιμη αλλά και το γαλακτομπούρεκο στο τέλος του γεύματος.

 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close