Eating News , Εστιατόρια

Ο Δήμος Σωτήρας γιόρτασε την κατοχύρωση του κολοκασιού

Μία βραδιά γευσιγνωσίας αφιερωμένη στο δημοφιλές τοπικό προϊόν

Δημοσιεύτηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 2016

Την κατοχύρωση των τοπικών του προϊόντων, “Κολοκάσι Σωτήρας” και “Κολοκάσι-Πούλες Σωτήρας” ως Πιστοποιημένα Προϊόντα με Ονομασία Προέλευσης γιόρτασε το Σάββατο βράδυ στην παραλία Αγίας Θέκλας ο Δήμος Σωτήρας με τη 2η Βραδιά Γευσιγνωσίας Κολοκασιού.

 

 

Διακεκριμένοι σεφ έφτιαξαν περισσότερες από 10 καινούριες αλλά και παραδοσιακές συνταγές με βάση το κολοκάσι, τις οποίες οι 3 χιλιάδες επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν εντελώς δωρεάν σε μία από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις γαστρονομικού ενδιαφέροντος που πραγματοποιούνται στη χώρα μας.

 

 

Σε χαιρετισμό του ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Νίκος Κουγιάλης συνεχάρη τον Δήμο Σωτήρας για την σπουδαία επιτυχία κατοχύρωσης του φακέλου του κολοκασιού Σωτήρας, ενώ παράλληλα δεν παρέλειψε να εκφράσει και την ικανοποίησή του που Πιστοποίηση του Κολοκασιού Σωτήρας οδήγησε στην αύξηση της ζήτησης και της παραγωγής του προϊόντος, τονώνοντας παράλληλα την γεωργική οικονομία της Σωτήρας αλλά και της επαρχίας Αμμοχώστου γενικότερα.

 

 

Ο Δήμαρχος Σωτήρας σε χαιρετισμό του τόνισε πως η Σωτήρα έχει συνδέσει το όνομά της με το τοπικό της προϊόν και ανέφερε χαρακτηριστικά πως η Σωτήρα έχει να αποκομίσει πολλά οφέλη από την διεθνή αναγνώριση του κολοκασιού, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην γενικότερη ανάπτυξη που έχει συντελεστεί στον Δήμο Σωτήρας τα τελευταία χρόνια.

 

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν οι σεφ οι οποίοι συμμετείχνα στη βραδιά αλλά και οι συντελεστές της κατοχύρωσης του Κολοκασιού Σωτήρας.

 

Παρουσιαστές της βραδιάς ήταν οι δημοφιλείς τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί παρουσιαστές, Ρούλα Γεωργιάδου και Ανδρέας Δημητρόπουλος.

 

 

Χορηγός επικοινωνίας ήταν το περιοδικό TIME OUT.

Δες περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close