Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Εσύ τι θα κάνεις αυτήν την εβδομάδα;

Εμείς πάντως βγάλαμε πρόγραμμα, με 10+2 εκδηλώσεις για την εβδομάδα αυτή!

Δημοσιεύτηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 2016

Νέα εβδομάδα ξεκινά, εξ ου και το Check In έψαξε και βρήκε όλα όσα θα μας βοηθήσουν να ξεφύγουμε, να περάσουμε όμορφα και να σπάσουμε τη ρουτίνα της καθημερινότητας!

Ιδού λοιπόν οι παραστάσεις, συναυλίες, εκθέσεις, πάρτι και λοιπές εκδηλώσεις που θα μας φτιάξουν τη διάθεση!

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Νατάσσα Μποφίλου
Ύστερα από τις sold out παραστάσεις του χειμώνα που συζητήθηκαν όσο λίγες, η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος παρουσιάζουν την ξεχωριστή ΒΑΒΕΛ στην Κύπρο. Σήμερα Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου εμφανίζονται στο Μεσαιωνικό Κάστρο Πάφου. Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00 (ώρα έναρξης: 21:00). Γενική είσοδος €25. Μέρος των εσόδων θα δοθούν στον Σύνδεσμο για άτομα με αυτισμό. Πληροφορίες: 96900933.

 

Άννα Βίσση
Η Άννα Βίσση, επιστρέφει στην Κύπρο για να χαρίσει στους συμπατριώτες της, δυο μοναδικές συναυλίες. Η δυναμική ερμηνεύτρια ανεβαίνει ξανά στη σκηνή του θεάτρου της Σχολής Τυφλών στη Λευκωσία και στο Κηποθέατρο Λεμεσού, για να παρουσιάσει highlights από τη δισκογραφία της όπως επίσης τραγούδια από τον τελευταίο της δίσκο «Συνέντευξη». Εκτός απ' την μπάντα της, η Άννα Βίσση θα έχει μαζί της και τους Gadjo Dilo που ήδη αγαπήθηκαν στην Κύπρο και την Ελλάδα. Το συγκρότημα των έξι ταλαντούχων μουσικών παντρεύει την gypsy jazz με τους ήχους του παλιού ελληνικού τραγουδιού. Τα έσοδα από τις συναυλίες, για άλλη μια φορά, θα δοθούν για την ενίσχυση του Ιδρύματος Σοφία Για Τα Παιδιά και τα προγράμματα σίτισης στα δημοτικά σχολεία της Κύπρου που επαναρχίζουν τον Σεπτέμβριο.
Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου - Αμφιθέατρο Σχολής Τυφλών, Λευκωσία.
Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου - Δημοτικό Κηποθέατρο Λεμεσού. Εισιτήρια διατίθενται online στο www.tickethour.com.cy, 77777040.

 

Η ιστορία του τανγκό
Μια μουσική διαδραστική παράσταση που φιλοδοξεί να παρουσιάσει το tango, ένα καλλιτεχνικό είδος απαράμιλλο σε ομορφιά, μέσα από μια ιστορική αναδρομή των κομματιών των, Piazzolla, Mendizabal, Villoldo, Donato, Plaza, Gardel, και Ziegler. Παραγωγή Ensemble Casual. Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κύπρια 2016.
Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, Πλατεία Φανερωμένης, 20.30. Πληρ. 70002212.
Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου, Χώρος στάθμευσης Μουσαλλά, Πάφος. Είσοδος ελεύθερη.

 

Χρήστος Πήττας - Επιστροφή
Αν και γνωστός κυρίως από το έργο του στον χώρο της σύγχρονης κλασικής και θεατρικής μουσικής, ο μουσικοσυνθέτης Χρήστος Πήττας, ο οποίος ζει και εργάζεται στο Λονδίνο, στις αρχές της σταδιοδρομίας του πέρασε - όπως αρκετοί από τους συνθέτες της γενιάς του - και από τον χώρο του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού, παρουσιάζοντας τότε τραγούδια του σε ποίηση Νίκου Καββαδία, Παύλου Μάτεση, Κώστα Βάρναλη και άλλων, με ερμηνευτές όπως ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, η Μαρία Φαραντούρη, ο Γιώργος Ζωγράφος, η Πόπη Αστεριάδη, η Σοφία Μουτσίου, κ.ά. Επιστρέφοντας σήμερα στο έντεχνο ελληνικό τραγούδι, ο Χρήστος Πήττας παρουσιάζει μια επιλογή από παλαιότερες και καινούργιες συνθέσεις - τραγούδια του που περιλαμβάνει τον κύκλο «Μαραμπού - Πούσι - Τραβέρσο» σε ποίηση Νίκου Καββαδία, αντιπροσωπευτικά τραγούδια από τη συνεργασία του με το Θ.Ε.ΠΑ.Κ. για την παράσταση του «Ερωτόκριτου», τη νέα μουσικό-ποιητική σύνθεση «Φεγγάρι-μνήμη στο Παλέρμο» σε ποίηση Μιχάλη Πιερή και μελοποιημένη ποίηση του Γιώργου Κοροπούλη. Τα τραγούδια ερμηνεύουν ο Βασίλης Γισδάκης και η Αμαλία Τάτση με τη σύμπραξη τετραμελούς μουσικού συνόλου. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αξιοθέας.
Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου, Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Κύπρου, Αρχοντικό Οδού Αξιοθέας, παλιά Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 22894531.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.

 

Ο Αγησίλαγος
Η καινούργια διασκεδαστική παιδική παράσταση με κούκλες και ζωντανή μουσική του Δημήτρη Μπασλάμ, για τις περιπέτειες και τα αναπάντεχα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο διάσημος σεφ Αγησίλαγος με τις μαγουλάδες, τη διατροφή του και όχι μόνο… Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κύπρια 2016.
Δευτέρα 12 & Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου, Τεχνοχώρος ΕΘΑΛ, Λεμεσός, 18.30.

 

Φεστιβάλ Κουμανταρίας
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κουμανταρίας που διοργανώνεται στα 14 κουμανταροχώρια της Λεμεσού από τις 9-16 Σεπτεμβρίου, σήμερα Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου από τις 09.00-13.00 μας κερνούν Κουμανταρία στο Κάστρο Κολοσσιού στη Λεμεσό!
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.

 

ΤΡΙΤΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Η Ακρόαση - NT Live
Η βραβευμένη παράσταση με τρία βραβεία Tony και δύο Olivier που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Γουεστ Εντ και προβλήθηκε με μεγάλη επιτυχία από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας, με την πολυβραβευμένη ερμηνεία της Helen Mirren στο ρόλο της Βασίλισσας Ελισάβετ Β΄. Το έργο γράφτηκε από το σεναριογράφο Peter Morgan (The Queen) και σκηνοθετήθηκε από τον βραβευμένο με Όσκαρ και με δύο βραβεία Tony σκηνοθέτη Stephen Daldry (Billy Eliot, The Hours).
Μέσα σε 60 χρόνια, η βασίλισσα Ελισάβετ Β' έχει συναντηθεί ξεχωριστά με τον καθένα από τους Πρωθυπουργούς της χώρας σε εβδομαδιαία ιδιωτική συνάντηση. Η συνάντηση αυτή είναι γνωστή ως The Audience. Κάνεις δεν γνωρίζει τι συζητούν, ούτε καν οι σύζυγοί τους.
Από τις συναντήσεις της με τον πολεμιστή Winston Churchill, τη Σιδηρά Κυρία Margaret Thatcher, τον Tony Blair, έως και τις σημερινές συναντήσεις, η Βασίλισσα συμβουλεύει τους πρωθυπουργούς για εφ΄ όλης της ύλης θεμάτων. Μέσα από αυτές τις ιδιωτικές συναντήσεις, γινόμαστε μάρτυρες στις εκφάνσεις της γυναίκας πίσω από το στέμμα και στα συμβάντα εκείνα που διαμόρφωσαν μια μονάρχη.
Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός & Θέατρο ΘΟΚ, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 77777745.

 

Short Matters 2016
Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου και το Ίδρυμα ARTos, σε συνεργασία με το Τμήμα Καλών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου και με τη στήριξη του Ινστιτούτου Γκαίτε, προσκαλούν, για δέκατη συνεχή χρονιά, τους λάτρεις των ταινιών μικρού μήκους στο Φεστιβάλ Βραβευμένων Ευρωπαϊκών Ταινιών Μικρού Μήκους Short Matters! Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στο Ίδρυμα ARTos στη Λευκωσία στις 13, 14 και 15 Σεπτεμβρίου και στις 6 & 7 Οκτωβρίου, στο ΤΕΠΑΚ στη Λεμεσό.
Ώρα έναρξης: 21.00. Πληρ. 22445455.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Ζήτω το κυπριακό τραγούδι
Η Βασιλική Χατζηαδάμου τραγουδά και παρουσιάζει. Ο Μιχάλης Χατζημιχαήλ τραγουδά και σχολιάζει με τα δίστιχα και καλωσορίζουν: Τον Μιχάλη Βιολάρη, τον ερμηνευτή δεκάδων αγαπημένων επιτυχιών που τραγουδιούνται στον απανταχού ανά τον κόσμο Ελληνισμό. Την Κωνσταντίνα, την δημοφιλή συμπατριώτισσα μας με την σπουδαία καριέρα στην ελληνική μουσική σκηνή. Τον Κώστα Χατζηχριστοδούλου, που η βελούδινη φωνή του τον καθιέρωσε σαν τον μόνιμο συνεργάτη ερμηνευτή του Μάριου Τόκα. Μαζί τους μια 7μελής ομάδα από πρωτοκλασάτους μουσικούς υπό τη διεύθυνση του ενορχηστρωτή Άδμητου Πιτσιλλίδη. Συμμετέχουν επίσης: Η χορωδία και το χορευτικό συγκρότημα του πολιτιστικού ομίλου «Αργοναύτες» Ερήμης. Το χορευτικό συγκρότημα «Παναγιώτη Τουμάζου» Επισκοπής. Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, Λεμεσός, 20.30. Εισιτήρια προς €15 (προπωλούνται). Στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ «Διαδρομές Κουρίου».

 

Τρείς Αδερφές
Το κορυφαίο έργο του μεγάλου Ρώσου δραματουργού σε ένα φρέσκο θεατρικό ανέβασμα από τη θεατρική ομάδα PERSONA, με μια πλειάδα εκλεκτών ηθοποιών και συντελεστών. Η νοσταλγία του παρελθόντος, η ανάγκη για ζωή, έρωτα κι ευτυχία έρχονται αντιμέτωπα με το θλιβερό παρόν, ματαιώνοντας τις ελπίδες για ένα φωτεινό μέλλον. Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κύπρια 2016.
Τετάρτη 14-Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, Νέο Κτήριο Θεάτρου ΘΟΚ, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. www.soldoutticketbox.com & 70002212.

 

Αιγαία - Έκθεση Ζωγραφικών & Χαρακτικών Έργων
Η Σχολή καλών & εφαρμοσμένων τεχνών Αιγαία σας προσκαλεί σε έκθεση με ζωγραφικά & χαρακτικά έργα, αποτελέσματα από τακτικά μαθήματα εικαστικών τεχνών για ενήλικες και από σύντομες σειρές εξειδικευμένων μαθημάτων. Στην έκθεση συμμετέχουν οι: Ανδρούλα Φουσκωτού | Γεωργία Χρυσάνθου | Ειρήνη Κάρη | Ελένη Σταυρινίδου | Ελένη Στυλιανού Ζησιμίδη | Ερατώ Ερωτοκρίτου | Ηλιάνα Θεοδώρου | Κάτια Σαββίδου | Κόνη Τραπεζάρη | Λήδα Αγιομαμίτη | Μαρία Αγαθοκλέους | Μαρία Γεωργιάδου | Μαρία Κουκουλή | Μαριάννα Τσαγγάρου | Μόνικα Δημητριάδη | Νάντια Θεοδώρου | Ναυσικά Ιωάννου | Νίκη Παρπέρη | Ολυμπία Νικολάου | Σαλώμη Νικολάου | Χαρά Περικλέους | Χριστιάνα Θεοφάνους.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν, την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016 στις 7:30μ.μ. στο κτίριο της Σχολής, στη Λεωφόρο Αγίων Ομολογητών 81. Η έκθεση θα είναι ανοικτή Δευτέρα - Παρασκευή 10:00π.μ. - 1:00μ.μ. & 3:00 - 7:00μ.μ. και Σάββατο 3:00μ.μ - 7:00μ.μ.

 

 

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Χρονικό της Κύπρου του Λεόντιου Μαχαιρά
Η πρώτη και μέχρι στιγμής μοναδική δραματοποίηση του σημαντικότερου αφηγηματικού (και δυνάμει δραματικού) κειμένου της μεσαιωνικής και νεότερης κυπριακής γραμματείας «Εξήγησις της γλυκείας χώρας Κύπρου, η οποία λέγεται Κρόνικα, τουτέστιν χρονικόν», που προέκυψε ως αποτέλεσμα μακροχρόνιας φιλολογικής μελέτης του έργου του Μαχαιρά.
Βραβευμένη στο Φεστιβάλ Ιθάκης το 1998, η ιστορική αυτή παραγωγή του Θ.Ε.ΠΑ.Κ. έχει κάνει περισσότερες από 50 παραστάσεις στην Κύπρο, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (στο Μόναχο, στο Παρίσι, στο Λονδίνο, στη Βαρκελώνη). Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις στο Αρχαίο Ωδείο της Πάφου (11 Ιουλίου) και στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου (19 Ιουλίου), το έργο παρουσιάζεται και στην Αξιοθέα με την επιχορήγηση της εταιρείας Medochemie στο πλαίσιο των εορτασμών για τα σαραντάχρονά της. Ο κύκλος παραστάσεων ολοκληρώνεται στις 16 Σεπτεμβρίου, στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Λάρνακας.
Διασκευή-σκηνοθεσία: Μιχάλης Πιερής. Μουσική: Αντώνης Ξυλούρης-Ψαραντώνης. Στίχοι τραγουδιών: Μιχάλης Πιερής. Σύνθεση τραγουδιών: Ευαγόρας Kαραγιώργη.
Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου, Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Κύπρου, Αρχοντικό Οδού Αξιοθέας, παλιά Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 22894531 - 22894532.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close