Εστιατόρια

Παλιές κυπριακές συνταγές αναβιώνουν σε μια μοντέρνα ταβέρνα

Πήγαμε, φάγαμε και σου μεταφέρουμε εικόνες και εντυπώσεις από ΤοΚυπριακόν

Δημοσιεύτηκε στις 09 Σεπτεμβρίου 2016

Νέα άφιξη στο Παλιό Λιμάνι Λεμεσού, 'Το Κυπριακόν', ένα project διαφορετικό από ό,τι άλλο έχουμε δει σε επίπεδο κυπριακής ταβέρνας-εστιατορίου στην Κύπρο.

Πολύ ψαγμένο σε υλικά και συνταγές, με το σεφ Κυριάκο Κυριάκου να ηγείται της ομάδας ερευνητών εμπειρογνωμόνων στην κυπριακή κουζίνα, αποτελούμενη από τους Μαριλένα Ιωαννίδου, Νίκο Αντήλιο και σεφ Πέτρο Σπανό.

Ζεστό μαγαζί με κυρίαρχο στοιχείο το ξύλο και με τη μουσική να σε ταξιδεύει χρόνια πίσω, με παραδοσιακά και έντεχνα τραγούδια μόνο από Κύπριους δημιουργούς και τραγουδοποιούς.

Από ένα τέτοιο μαγαζί δεν θα μπορούσε φυσικά να απουσιάζει η σχάρα, η οποία μάλιστα βρίσκεται σε περίοπτο σημείο, στο κέντρο του μαγαζιού, ορατή από τους περαστικούς, για να τους κεντρίσει το ενδιαφέρον με τις σούβλες και όλα τα καλούδια που ψήνει σε μυρωδάτο ξυλοκάρβουνο. Το μενού αρκετά βατό και εκτεταμένο. Δοκιμάσαμε το "Άλειμμα Λουβί" (€3.80) -το αγαπητό μεσημεριανό γεύμα σε μια κουταλιά! Και για κυρίως το Κοκοράκι (€14.50), το οποίο, τόσο σε ψήσιμο όσο και σε γεύση, κέρδισε τις εντυπώσεις, ειδικά το κριθαράκι με το οποίο σερβιρίστηκε σαν βάση.

Περάσαμε καλά, με το γραφικό λιμάνι ακριβώς απέναντί μας -σαν καρτ ποστάλ κανονική- να στήνει άκρως χαλαρωτικό σκηνικό ιδιαίτερα το βράδυ. Απόλαυσα τις τελευταίες μου στιγμές εκεί με τα γλυκά του κουταλιού κερασμένα.

Η κάβα του αποτελείται από κυπριακές ετικέτες και ντόπιες ποικιλίες.

Στη θέση σου θα το έβαζα στην agenda μου για την επόμενη έξοδο.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close