Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

14 απόμερα χωριά με απάχικες-γραφικές ταβερνούλες στην Κύπρο

Μαγαζιά καλής κυπριακής κουζίνας σε περιμένουν σε άγνωστα μέρη της Κύπρου για να τα ανακαλύψεις

Δημοσιεύτηκε στις 15 Ιουλίου 2019

Με τις ανεβασμένες θερμοκρασίες του καλοκαιριού αναζητάμε τη δροσιά του βουνού και της εξοχής για αυτό βγαίνουμε εκτός πόλης και ανακαλύπτουμε απάχικα, όμορφα και γραφικά ταβερνάκια εκτός. 

Βάλε λοιπόν στόχο αυτό το καλοκαίρι να ανακαλύψεις ξανά την Κύπρο που δεν γνώρισες ποτέ. Εμείς εδώ στο Check In που γυρνάμε σε κάθε γωνιά του νησιού και ανακαλύπτουμε άγνωστες πτυχές του θέλουμε να τις μοιραστούμε μαζί σου.

Η Κύπρος διαθέτει πανέμορφα, απόλυτα γραφικά μέρη και χωριά που τείνουν να εγκαταλειφθούν με ελάχιστους έως καθόλου κατοίκους. Κάποια από αυτά τα σχεδόν εγκαταλειμμένα αλλά και μακρινά χωριά γίνονται γνωστά εξαιτίας ενός πολύ καλού χώρου εστίασης που διαθέτουν.

Αυτούς τους χώρους και αυτά τα χωριά σου προτείνουμε να επισκεφτείς φέτος. Ξεκίνα λοιπόν και πες μας τις εντυπώσεις και τις εμπειρίες σου.

 

Image result for Μαγεία Λαζανιάς

 

Μαγεία Λαζανιάς
Χωριό Λαζανιά, Λευκωσία

Το μικρό χωριουδάκι Λαζανιά βρίσκεται λίγο πιο κάτω από το μοναστήρι του Μαχαιρά στην επαρχία Λευκωσίας. Αυτό το χωριό όντως αποτελεί μια πανέμορφη πρόταση απόδρασης αλλά και καλής εστίασης. Ο λόγος; Η ταβέρνα 'Μαγεία Λαζανιά' που βρίσκεται στο κέντρο της κοινότητας, εκεί όπου παλιά στεγαζόταν το σχολείο. Σου φτιάχνει αυθεντικά κυπριακά εδέσματα που οι άνθρωποί του τα σερβίρουν με ένα ζεστό χαμόγελο. Μια οικογένεια κρύβεται πίσω από αυτό που είναι οι μάστορες του μαγαζιού. Η 'Μαγεία Λαζανιά' προσφέρει έναν πλουσιότατο και ατόφια κυπριακό μπουφέ με μόνο 17 ευρώ το άτομο. Εκείνο το μεσημέρι Κυριακής, τα δοκιμάσαμε όλα και ήταν… Όλα ένα κι ένα! Μεγάλη ζήτηση έχει το οφτόν κλέφτικο το 'Αρκατζίτικον' και τα πλουσιότατα σε υλικό μακαρόνια του φούρνου. Ξεχωρίσαμε τα νόστιμα κουπέπια του αλλά και το αρνίσιο συκωτάκι, όπως και την καλοψημένη σούβλα του και το ζουμερό πιλάφι πλιγούρι. Ακόμα και τα χόρτα με αβγά -σαν κρέπα εποχής- αλλά και η σούπα τραχανά ήταν από τα highlights του μπουφέ.
(96530129) Λαζανιά, επ. Λευκωσίας. Δ-Κ 12.00-23.00.

 

 

Το Παλιό Σινεμά
Χωριό Καλοπαναγιώτης, Λευκωσία

Σε ένα από τα πιο όμορφα χωριουδάκια της Κύπρου, τον Καλοπαναγιώτη, ετοιμάσου να ανακαλύψεις ένα εστιατόριο που θα σου προσφέρει τα πιο γευστικά πιάτα! Από κρύα πιάτα, μέχρι μαγειρευτά και είδη σχάρας… που είναι όλα ένα κι ένα! Δοκίμασε τα μακαρόνια του φούρνου, τα οποία φτιάχνει με μεγάλη μαστοριά η Άντζη, η ψυχή του μαγαζιού, καθώς επίσης και το μαριναρισμένο κοτόπουλο στη σχάρα!
(99191026) Μάρκου Δράκου 40, Καλοπαναγιώτης. Ανοικτό μόνο σαββατοκύριακα.

Image result for ταβέρνα παγκράτιος Λευκωσία

 

Ταβέρνα Παγκράτιος
Χωριό Μηλιού, Πάφος

Ακόμα να πας μέχρι τη Μηλιού; Και μη με ρωτήσεις προς τα πού πέφτει. Πρόκειται για ένα πολύ όμορφο χωριό της επαρχίας Πάφου, που βρίσκεται 26 χλμ. βόρεια της Πάφου και μόνο 10 χλμ. πριν από την Πόλη Χρυσοχούς. Στην πλατεία του χωριού θα βρεις την ταβέρνα Παγκράτιος, όπου θα φας και θα ευχαριστηθείς παραδοσιακές γεύσεις του τόπου μας, νόστιμο και πλούσιο μεζέ. Όλα φτιαγμένα με ντόπια και πρώτης ποιότητας υλικά.
(70003757) πλατεία χωριού Μηλιού, επ. Πάφου. Τρ -Σ 12.00-22.00 & Κ 12.00-16.00.

Ταβέρνα Ερωτόκριτος
Χωριό Κρήτου Τέρρα, Πάφος

Η Κρήτου Τέρρα είναι ένα χωριό της επαρχίας Πάφου, χτισμένο σε υψόμετρο 570 μέτρων. Στα ανατολικά του γειτνιάζει με τα χωριά Πάνω και Κάτω Ακουρδάλια, στα νότια με τα χωριά Κάθηκα, Αρόδες και Δρούσια, ενώ στα βόρεια με τα χωριά Τέρρα, Χόλη και Σκούλι. Από την πόλη της Πάφου απέχει περίπου είκοσι εννέα χιλιόμετρα. Το τελευταίο διάστημα εκεί άνοιξε ένα ιδιαίτερο μαγαζί ο Ερωτόκριτος και σερβίρει νοστιμιές. Το μαγαζί διαθέτει πανέμορφη θέα και σου φτιάχνει είδη σχάρας, ζουμερό σουβλάκι, φρέσκιες τηγανητές πατάτες και άλλες γεύσεις από την κυπριακή γαστρονομία.
(99650114) στην πλατεία του χωριού Κρήτου Τέρρα. Δ-Σ 11.00-23.00.

 

Image result for ταβέρνα συμπόσιο time out

 

Ταβέρνα Συμπόσιο
Χωριό Πελέντρι, Λεμεσός

Μια εκδρομή στο Πελέντρι, το χωριό που βρίσκεται στα ανατολικά της κοιλάδας Καρβουνά-Σαϊττά, απέχοντας μόλις 40 χλμ. από την πόλη της Λεμεσού, είναι ό,τι πρέπει αυτόν τον καιρό! Το χωριό πέρα από την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του, διαθέτει και μια ταβέρνα άκρως παραδοσιακή. Το «Συμπόσιο» θα σου θυμίσει το σπίτι της γιαγιάς σου και θα σε φιλέψει αρχικά με χωριάτικο κρασί, πριν σου αραδιάσει στο τραπέζι κάθε λογής κυπριακό πιάτο, με χόρτα και φρούτα από το περιβόλι των ιδιοκτητών, ψωμί ζυμωμένο σε παραδοσιακό φούρνο και κοτόπουλα δικής τους εκτροφής! Και ναι, διαθέτει και τζάκι!
(99404348) Προδρόμου 61, Πελέντρι. Τετ-Κ 12.00-23.00.

Καστανιά
Χωριό Σαράντι, Λευκωσία

Το χωριό Σαράντι, ίσως, να μην το άκουσες ποτέ ξανά και όμως υπάρχει και είναι πανέμορφο! Βρίσκεται στην επαρχία Λευκωσίας, κοντά στα Λαγουδερά και είναι από τα πιο ψηλά χωριά της Κύπρου, αφού είναι κτισμένο σε υψόμετρο 1060 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας. Βρίσκεται κυριολεκτικά χωμένο μέσα στα πεύκα του δάσους Αδελφοί ενώ ανάμεσα στα δέντρα συναντούμε πολλές φουντουκιές. Εδώ, στο Σαράντι θα βρεις μία ακόμα γραφική ταβερνούλα την Καστανιά. Κάθε Σαββατοκύριακο φτιάχνει νόστιμα μαγειρευτά όπως μακαρόνια του φούρνου και κουπέπια, σερβίρει ολοκληρωμένο μεζέ και αυτή την εβδομάδα θα γιορτάζει λόγω του πανηγυριού της Παναγίας του Άρακα. Για το τέλος θα γευτείς νόστιμη πορτοκαλόπιτα και νόστιμα γλυκά του κουταλιού.
(22652933) στο κέντρο του χωριού Σαράντι. Για τις καθημερινές κάντε κράτηση. Σ-Κ 09.00-23.00.

 

Image result for λετυμπου ταβερνα time out

 

Ταβέρνα Λετύμπου
Χωριό Λετύμπου Πάφος

Ακόμα ένα ταβερνάκι με καθαρά κυπριακές, αυθεντικές μεζεδοκαταστάσεις βρίσκεται σε ένα μικρό χωριουδάκι τη Λετύμπου. Η βραβευμένη με Check In Eating Award ταβέρνα ξεφεύγει από τα αυστηρά παραδοσιακά πιάτα και σερβίρει νοστιμιές με διεθνές twist και πρωτότυπους συνδυασμούς υλικών. Πριν πάρεις το δρόμο της επιστροφής, δοκίμασε απαραίτητα τα γλυκά του κουταλιού, μα σίγουρα τον τραγανό τους μπακλαβά, που θα πάθεις με αυτόν εξάρτηση.
(26642614) Ελλάδος 40, Λετύμπου, επ. Πάφου. Δ-Κ 12-22.00.

 

Ταβέρνα Μαραμένος
Καλό Χωριό Λεμεσού

Χωμένο μέσα στον εκδρομικό χώρο του δάσους της Λεμεσού κοντά στο Καλό Χωριό Λεμεσού θα βρεις ένα ωραιότατο μαγαζάκι την ταβέρνα Μαραμένος. Το καλοκαίρι θα απολαύσεις τη δροσιά του εξωτερικού χώρου κάτω από τα πεύκα και το χειμώνα θα ζεσταθείς στο εσωτερικό με το τζάκι. Το ταβερνάκι σου σερβίρει είδη σχάρα, ελληνική και μεσογειακή κουζίνα. Μία καλή αφορμή για απόδραση στη φύση και καλό φαγητό.
(96435146, 25542424, 99319932) Τρ-Σ 18.00-02.00, Κ 12.00-01.00.

Ταβέρνα Μακρής
Μονιάτης, Λεμεσός

Η παραδοσιακή ταβέρνα Μακρής, που μετράει πολλές δεκαετίες στην περιοχή, από βολικός σταθμός για φαγητό εξελίχθηκε σε κυρίως προορισμό, καθώς πολλοί αγάπησαν το μενού της και πρόσφατα ανακαινίστηκε. Για την ταβέρνα Μακρής, μεγάλο πλεονέκτημα θεωρείται και η τοποθεσία της. Περιτριγυρισμένη από το πλούσιο πράσινο του Μονιάτη, τα αρώματα του δάσους και την ηρεμία που προσφέρει το τοπίο, ξέρει ότι μπορεί να προσφέρει μια ιδανική διέξοδο ξεκούρασης στους επισκέπτες της. Παραδοσιακά πιάτα, όπως κλέφτικο, σούβλα, γεμιστοί ανθοί, σεφταλιές, κολοκυθάκια με αυγά και πολλά άλλα, είναι γευστικοί λόγοι για να επισκεφθεί κανείς την ταβέρνα Μακρής. 
(25421275, Facebook: Andreas Makris Restaurant) Μονιάτης, επ. Λεμεσού. Τρ-Σ 11.00-16.00 & 18.30-22.00 & Κ 11.00-15.00.

Café Aman
Χωριό Αναφωτία, Λάρνακα

Ένα μικρό χωριουδάκι της επαρχίας Λάρνακας κτισμένο κοντά στη Μονή Σταυροβουνιού κρύβει ένα μικρό γευστικό θησαυρό. Το Café Aman είναι ένα μικρό παραδοσιακό ταβερνάκι με νόστιμη κυπριακή κουζίνα που διαθέτει μία όμορφη αυλή. Μαγειρευτά, μεζές, είδη φούρνου και σχάρας θα περάσουν από το τραπέζι σου σε ένα φιλικό και φιλόξενο περιβάλλον.
(99412650/99079349) Αγίας Φωτεινής, Αναφωτία. Δ-Κ 11.00-21.00.

Ταβέρνα Βικλάρι
Δήμος Πέγειας, Πάφος

Κάπου στην Πέγεια λίγο πριν από τον Ακάμα και πάνω από τη Λάρα θα βρεις ένα απάχικο ταβερνάκι που θα αγαπήσεις, το Βικλάρι. Εδώ θα δεις, ίσως, την πιο όμορφη θέα που διαθέτει χώρος εστίασης στην Κύπρο. Η ταβέρνα θα σε φιλοξενήσει κάτω από την κληματαριά που σκεπάζει την αυλή της. Σερβίρει αποκλειστικά νόστιμη, καλοψημένη σούβλα, φρέσκια σαλάτα και τηγανητές πατάτες.
(99489000) Λάρα, Πέγεια. Δ-Κ 11.00-17.00.

Ταβέρνα Ελιά
Χωριό Πολέμι, Πάφος

Να σου θυμίσω πως το χωριό Πολέμι της επαρχίας Πάφου διοργάνωσε φέτος ένα διαφορετικό για τα δεδομένα της Κύπρου φεστιβάλ, το Φεστιβάλ Τουλίπας. Σε αυτό το μικρό χωριό θα βρεις μία ξεχωριστή ταβερνούλα την Ελιά με καλό φαγητό. Η ταβέρνα βρίσκεται στην άκρη του χωριού και συγκεκριμένα στο δρόμο προς Παναγιά. Εκεί θα βρεις διάφορα φαγητά που φτιάχνονται στα κάρβουνα, καθώς και τους παραδοσιακούς μεζέδες της ταβέρνας, στην τιμή των 17 ευρώ ανά άτομο. Χαλούμι, λούντζα, λουκάνικο, σουβλάκι χοιρινό και κοτόπουλο, σιεφταλιές και παϊδάκια είναι μόνο μερικά από τα φαγητά του μεζέ.
(99469378) Τρ-Σ 10.00-00.00, Κ 11.00-17.00.

Ταβέρνα Μανωλάς
Χωριό Κελλάκι, Λεμεσός

Στο Κελλάκι θα πας για πολλούς λόγους, ένας από τους οποίους είναι και η ταβέρνα Μανωλάς. Εδώ θα φας εκλεκτούς μεζέδες, φτιαγμένους με τον πιο παραδοσιακό τρόπο και με τα πιο αγνά και φρέσκα υλικά!
(25622107) Κελλάκι, επ. Λεμεσού. Τετ-Κ 12.00-18.00 & 19.00-23.00 (κουζίνα).

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close