25 September-27 November 2016
Θέατρο , Νέες Παραστάσεις

"Δον Κιχώτης" από το θέατρο Σκάλα

Η Παιδική Σκηνή του Σκάλα παρουσιάζει το δημοφιλές έργο του Μιχαήλ Θερβάντες

Δημοσιεύτηκε στις 01 Σεπτεμβρίου 2016

Το Θέατρο «ΣΚΑΛΑ» εγκαινιάζει τη νέα θεατρική περίοδο ανοίγοντας την Αυλαία της Παιδικής του Σκηνής, για τους μικρούς του φίλους με την επίσημη πρεμιέρα του πιο πολυδιαβασμένου μυθιστορήματος όλων των εποχών, του αριστουργήματος του Μιγκέλ ντε Θερβάντες «ΔΟΝ ΚΙΧώΤΗΣ» σε διασκευή για παιδιά του Δημήτρη Αδάμη που θα δοθεί την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016 - ώρα 10.30 π.μ. στο Θέατρο «ΣΚΑΛΑ».

Ένα καινούργιο θεατρικό έργο, γεμάτο από τους ήρωες του υπέροχου αυτού κειμένου της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Η ιστορία
Για τη μεγάλη ανάγκη του ανθρώπου να ταξιδέψει και να γνωρίσει… Να μάθει τον κόσμο… Να αντιμετωπίσει Ανεμόμυλους. Να βρει την αλήθεια του, την αλήθεια του καθενός.

Η ιστορία μας εκτυλίσσεται στην Ισπανία. Ένας ευγενής που ζει εκεί με την ανιψιά του, και τους λίγους αλλά καλούς του υπηρέτες διαβάζει πολλά βιβλία αλλά ένα από αυτά του κάνει ιδιαίτερη εντύπωση. Είναι το βιβλίο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες ο «Δον Κιχώτης». Αμέσως ,χωρίς δεύτερη σκέψη, πείθει τον εαυτό του ότι ο Δον Κιχώτης, είναι αυτός ο ίδιος και ότι ο συγγραφέας ουσιαστικά περιγράφει τις περιπέτειες και τα ταξίδια του. Αυτό τον οδηγεί να αναζητήσει τα ίχνη του ήρωά του στο δικό του πια ταξίδι που έχει άπειρες ομοιότητες με το ταξίδι του Δον Κιχώτη.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να «συναντήσουν» τις ιδέες στις οποίες βασίζεται το πασίγνωστο αυτό έργο μέσα από μια σύγχρονη ματιά.

Η αιώνια μάχη του Καλού με το Κακό, το όνειρο και η επιθυμία για ένα κόσμο καλύτερο, ένα κόσμο ιδανικό, η αγάπη προς τον συνάνθρωπο μας, η αλληλεγγύη, η φιλία, η γνώση και αυτογνωσία και πολλά άλλα μηνύματα και ιδέες αναδύονται μέσα από τις περιπέτειες του Δον Κιχώτη.
Παράλληλα τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν, μέσα από την υψηλή αισθητική και την ποιότητα που διακρίνει τις παραστάσεις μας, στοιχεία του Ισπανικού Πολιτισμού μιας και το έργο μας διαδραματίζεται στην Ισπανία.

Η εξαιρετική μουσική, πηγάζει όλη από την μεγάλη γκάμα των Ισπανών συνθετών αλλά και άλλων που επηρεάστηκαν από την μεγάλη παράδοση της Ιβηρικής Χερσονήσου .Τα τραγούδια βασίζονται σε παραδοσιακά και λαϊκά τραγούδια από το φλαμένκο μέχρι τον Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, ειδικά διασκευασμένα για τα παιδιά.

Μια φαντασμαγορική παράσταση με πλούσια χρώματα και εικόνες, ένα υπέροχο σκηνικό και καταπληκτικά κοστούμια, άφθονα ηχητικά και φωτιστικά εφφέ, μουσική και τραγούδια, χορό, κούκλες, ευφυέστατους διαλόγους, ρυθμό και ζωντάνια. Μια πανδαισία χρωμάτων και συνδυασμό με το εκπαιδευτικό περιεχόμενο του έργου.

10.30 Τακτικές παραστάσεις: Κάθε Κυριακή Γενική είσοδος: € 7.00 Καθημερινά θα δίνονται οργανωμένες παραστάσεις για τα σχολεία Πληροφορίες/Κρατήσεις: 24652800/1 και 99490102

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close