Guide , Ξενοδοχεία να μείνεις

Πήγαμε στο ανακαινισμένο Casale Panayiotis

Και σου δίνουμε6+1 λόγους για να επισκεφθείς φέτος το υπέροχο αγροτουριστικό στον Καλοπαναγιώτη

Δημοσιεύτηκε στις 12 Αυγούστου 2016

Το έχεις ακούσει σίγουρα. Ίσως να το έχεις επισκεφτεί κιόλας και να έχεις τις καλύτερες εντυπώσεις. Ίσως και να προγραμματίζεις mini διακοπές εκεί. Ίσως να βρίσκεται στο πρόγραμμά σου, στη want to do λίστα σου.

Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές είχα βάλει στο πρόγραμμα μία επίσκεψη στο Casale Panayiotis και αρκετές φορές το έψαξα για να περνούσα εκεί μερικές μέρες είτε με παρέα, με την οικογένεια, είτε απλά με το έτερον ήμισυ. Γιατί η αλήθεια είναι ότι προσφέρεται για ό,τι διακοπές επιλέξεις να κάνεις. Και να που τελικά η επιθυμία μου έγινε πραγματικότητα με μία πρόσκληση για ένα δημοσιογραφικό 24ώρο στον "επίγειο παράδεισο" σε ένα από τα πιο γραφικά και καταπράσινα χωριά της Κύπρου, στον Καλοπαναγιώτη. Απόγευμα Παρασκευής λοιπόν, αμέσως μετά το γραφείο το GPS του αυτοκινήτου έδειχνε την κατεύθυνση του Τροόδους.

Το Casale Panayiotis, που το όνομά του το πήρε από τη λέξη σπίτι στα ιταλικά και από το όνομα του ιδιόκτητη βρίσκεται ακριβώς απέναντί από μία από τις πιο γνωστές εκκλησίες του νησιού μας από την Μονή του Αγίου Ιωάννη του Λαμπαδιστή. Αμέσως με την άφιξή σου αντιλαμβάνεσαι ότι εδώ θα έχεις όλες τις ανέσεις για να περάσεις όμορφες εναλλακτικές διακοπές.

 

 

Η καινοτομία αυτού του ξενοδοχειακού συγκροτήματος είναι ότι οι ξενώνες του βρίσκονται σε όλη την έκταση του χωριού αφού πρόκειται για αναπαλαιωμένα σπίτια κατοίκων. Ωστόσο όλα είναι πολύ κοντά στα εστιατόρια του Casale Panayiotis αλλά και στο Κέντρο Ευεξίας Myrianthousa Spa, η νέα «άφιξη» του ξενοδοχείου για το οποίο μπορούν να υπερηφανεύονται. Οι παραδοσιακοί ξενώνες του Casale Panayiotis περιλαμβάνουν δωμάτια τύπου στούντιο, ενός υπνοδωματίου, δύο υπνοδωματίων αλλά και μεζονέτες. Κάθε δωμάτιο είναι διακοσμημένο διαφορετικά διατηρώντας τα κυπριακά παραδοσιακά στοιχεία των σπιτιών ενώ είναι πλήρως εξοπλισμένα με θέρμανση, κλιματισμό, τηλεόραση, DVD-CD Player, mini bar ενώ σε μερικά δωμάτια υπάρχει υδρομασάζ και τζάκι.

 

 

Η υποδοχή φιλική με σπιτικές λεμονάδες για καλωσόρισμα. Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε αμέσως για βραδινό στο Βυζαντινό με εδέσματα από την κυπριακή κουζίνα και κρασί ντόπιο να δημιουργούν μία όμορφη βραδιά σε συνδυασμό με το σκηνικό και τον αέρα του βουνού. Η επόμενη μέρα μας επιφύλασσε από το πρωί πολλές εκπλήξεις και ένα πρόγραμμα που δύσκολα μπορείς να ξεχάσεις. Η αρχή έγινε με το πρωινό στην καφετέρια ενώ στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε μέσω του επιβλητικού γυάλινου ασανσέρ σε μία από τις κορυφές του βουνού και στο νέο συγκρότημα δωματίων με τζάκι και σαλόνι Loutraki. Το εστιατόριο του με τη μοντέρνα διακόσμηση με την παραδοσιακή πάντα ματιά να κερδίζει τις εντυπώσεις με την international κουζίνα του.

 

 

Η συνέχεια της μέρας περιελάβανε θύμησες από τα παλιά με ένα λεωφορείο από το παρελθόν να είναι το μεταφορικό μας μέσο για το αγρόκτημα του ξενοδοχειακού συγκροτήματος. Ο οδηγός ένας από τους πιο έξω καρδιά ανθρώπους που θα συναντήσεις και με μουσική υπόκρουση παλιά τραγούδια που άφησαν εποχή η διαδρομή μέσα από το βουνό ήταν πέρα για πέρα απολαυστική. Με την άφιξή μας στο αγρόκτημα δοκιμάσαμε την τύχη μας στο ψάρεμα πέστροφας ενώ η φρέσκια λεμονάδα και τα φρούτα ήταν μια υπέροχη πινελιά στη μέρα.

 

 

Μετά το μεσημεριανό στη φύση η μέρα δεν θα μπορούσε να μην ολοκληρωθεί με θεραπείες σε ένα από τους πιο «ζεστούς» χώρους Spa που θα επισκεφθείς ποτέ με την καταπράσινη θέα του βουνού να σου δίνει όλη τη θετική ενέργεια που χρειάζεσαι. Η ευεξία και η χαλάρωση που αισθάνεσαι μετά από τις θεραπείες σου δίνουν όλα τα εφόδια και τη δύναμη για να επιστρέψεις στην καθημερινότητα σου σαφώς ανανεωμένος και ξεκούραστος.

 

Γιατί να επισκεφθείς το Casale Panayiotis

  • Βρίσκεται σε ένα από πιο όμορφα και γραφικά χωριά του νησιού όπου μπορείς να απολαύσεις το περίπατο σου μέσα από το καταπράσινο τοπίο.
  • Τα δωμάτια του προσφέρονται για διακοπές με την παρέα σου η την οικογένειά σου με πολλές οργανωμένες δραστηριότητες για όλες τις ώρες. Στο αγρόκτημα του ξενοδοχειακού συγκροτήματος μπορεί ο επισκέπτης να περπατήσει κατά μήκος των μονοπατιών έξω στη φύση για να ανακαλύψει τις διαδρομές του κρασιού των αμπελώνων που υπάρχουν εκεί, να κάνει εξορμήσεις με το ποδήλατο ή με τετράτροχες μηχανές στους δασικούς δρόμους και να επιδοθεί στο ψάρεμα της πέστροφας.
  • Τα εστιατόρια του Casale Panayiotis θα ικανοποιήσουν γευστικά τον κάθε επισκέπτη. Προσφέρουν ποικιλία και θα σε κάνουν να ξεχάσεις που έχεις παρκάρει αφού δεν χρειάζεται να πάρεις το αυτοκίνητό σου για να αναζητήσεις φαγητό και ποτό.
  • Ο χώρος της βιβλιοθήκης θα σε χαλαρώσει με ένα βιβλίο και ένα καφέ ή ένα κρασί ενώ ο χώρος της κάβας το χειμώνα θα σε εντυπωσιάσει και το καλοκαίρι θα σε διασκεδάσει καθώς λειτουργεί ως bar με mainstream ελληνική μουσική.
  • Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται η Ιερά Μονή του Κύκκου ενώ ακριβώς απέναντι από το ξενοδοχείο η Μονή του Αγίου Ιωάννη του Λαμπαδιστή για όσους θέλουν να συνδυάσουν τη διαμονή με προσκύνημα σε δύο από τις πιο γνωστές μονές της Κύπρου.
  • Στα δρομάκια του ξενοδοχειακού Συγκροτήματος ανακαλύψαμε τα πιο υπέροχα "Πραματούθκια". Προϊόντα όλων των παραγωγών της περιοχής στις πιο τέλειες συσκευασίες που είδαμε.
  • Το Κέντρο Ευεξίας Myrianthousa Spa είναι ίσως από τα ωραιότερα που θα επισκεφθείς. Χτισμένο στις όχθες του Σέτραχου ποταμού το Κέντρο, καλύπτει ένα χώρο 1000 τ.μ. και αποτελείται από χώρους υδροθεραπείας και λουτροθεραπείας, χώρους θεραπείας με λάσπη, ειδικά διαμορφωμένους χώρους για σάουνα και ατμοθεραπεία, δωμάτιο με φυσικό χιόνι καθώς επίσης και χώρους ξεκούρασης και χαλάρωσης. Φυσικά προϊόντα όπως μέλι, σταφύλι, ευκάλυπτος, λάδι της ελιάς και του αμυγδάλου καθώς επίσης και αιθέρια έλαια από τα εσπεριδοειδή και τα βότανα της περιοχής του Τροόδους με την υπογραφή APIVITA, είναι αυτά που χρησιμοποιούνται στις παρεχόμενων θεραπειών του Κέντρου Myrianthousa Spa.

 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close