Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

10ο Ευρομεσογειακό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

Μία συνάντηση συγκροτημάτων από διάφορες χώρες της Ευρώπης και της Μεσογείου

Δημοσιεύτηκε στις 29 Ιουλίου 2016

Το "Ευρωμεσογειακό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών" έχει καταστεί θεσμός και αποτελεί μία από τις σημαντικές εκδηλώσεις που γίνονται στη Λεμεσό με θέμα τους παραδοσιακούς χορούς, τη γνωριμία με διαφορετικούς λαούς και άλλες κουλτούρες μέσω των παραδοσιακών χορών.

Είναι μία συνάντηση συγκροτημάτων από διάφορες χώρες της Ευρώπης και της Μεσογείου που οργανώνεται με ιδιαίτερη λαμπρότητα και πρωτοτυπία με στόχο, μεταξύ άλλων, τη σύσφιξη των σχέσεων του λαού μας με όλους τους προσκεκλημένους καλλιτέχνες, αλλά και την προσφορά ενός ξεχωριστού θεάματος στους ξένους και ντόπιους θεατές.

Στα χρόνια που πέρασαν η επιτυχία των εκδηλώσεων του Ευρωμεσογειακού Φεστιβάλ ήταν πολύ μεγάλη. Οι πλατείες της Λεμεσού, γέμισαν από κόσμο που χάρηκε τους χορούς και τα τραγούδια της παράδοσης των λαών. Οι εκδηλώσεις αυτές γίνονται σε δρόμους και γειτονιές της πόλης χωρίς εισιτήριο ώστε να μπορεί ο κάθε ένας να παρακολουθεί αυτό το πολιτιστικό γεγονός.

Ο Δήμος Λεμεσού με υπερηφάνεια παρουσιάζει το 10ο στη σειρά Ευρωμεσογειακό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών το οποίο φέτος πραγματοποιείται με την συνεργασία της Τράπεζας Κύπρου που έχει δείξει έμπρακτα τις ευαισθησίες της για τα πολιτιστικά δρώμενα που προάγουν και την πνευματική ανάπτυξη του κοινού.

Η περίοδος που θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ έχει καθοριστεί από τη 1η μέχρι τις 5 Αυγούστου 2016. Ο Δήμος Λεμεσού συνεχίζει την προσπάθεια του ώστε να επαναφέρει το Ευρωμεσογειακό Φεστιβάλ στη μορφή όπως ξεκίνησε πριν 10 χρόνια με τη συμμετοχή πολλών συγκροτημάτων από το εξωτερικό. Το κοινό δείχνει κάθε χρόνο και εντονότερα την ευχαρίστηση του με την αυξανόμενη παρουσία του κοινού σε όλες τις εκδηλώσεις οι οποίες γίνονται χωρίς εισιτήριο.

Oι εκδηλώσεις θα γίνουν ως ακολούθως:

Δευτερά 1/8, 20.30

Έναρξη
Ημικυκλική αποβάθρα έναντι του Yellow cafe στο Μόλο

Τρίτη 2/8, 20.30
Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με το συνοικιακό συμβούλιο Aποστόλου Ανδρέα περίβολος εκκλησίας Aποστόλου Ανδρέα

Πέμπτη 4/8, 20:30
Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με το συνοικιακό Συμβούλιο Ζακακίου
Περίβολος εκκλησίας Αγίας Βαρβάρας

Παρασκευή 5/8, 20.30
Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με την Αρχή Λιμένων Κύπρου
Λήξη φεστιβάλ
Πλατεία παλιού λιμανιού Λεμεσού

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close