Κινηματογράφος , Cinema: Τα Καλύτερα

Έρχεται το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού

Για 11η συνεχή χρονιά!

Δημοσιεύτηκε στις 30 Ιουνίου 2016

Για ενδέκατη συνεχή χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού, στρέφει το βλέμμα σε μια αθέατη πλευρά της πραγματικότητας μέσα από κορυφαίες ταινίες ντοκιμαντέρ από ολόκληρο τον κόσμο.

 

Παραδοσιακά πια, η 1η Αυγούστου έχει καθιερωθεί ως η πρώτη φεστιβαλική νύχτα της πολυαναμενόμενης κινηματογραφικής διοργάνωσης του κυπριακού καλοκαιριού. Το Διεθνές Φεστιβάλ Nτοκιμαντέρ Λεμεσού θα πραγματοποιηθεί, όπως και πέρυσι, στο Κέντρο Ευαγόρα Λανίτη, στην καρδιά της παλιάς πόλης της Λεμεσού, δίπλα στο Μεσαιωνικό Κάστρο, και θα διαρκέσει μέχρι και τις 8 Αυγούστου 2016.

 

Το Διεθνές Φεστιβάλ Nτοκιμαντέρ Λεμεσού ξεχωρίζει για την τάση του να προβάλλει την πραγματικότητα ενός άγνωστου, συχνά αθέατου κόσμου. Εισάγοντας νέες οπτικές σε καυτά θέματα της σύγχρονης κοινωνίας, προβάλλει κοινωνικά, περιβαλλοντικά, πολιτικά, και πολιτισμικά ζητήματα σχολιάζοντας τις δυσχερείς κοινωνικοπολιτικές συνθήκες που μας περιβάλλουν σε παγκόσμιο επίπεδο. Και όλα αυτά μέσα από μια πολυσυλλεκτική επιλογή με 21 από τα καλύτερα ντοκιμαντέρ της φεστιβαλικής χρονιάς.

 

Η αθέατη πλευρά της προσφυγικής κρίσης
Ειδικά φέτος, και εξαιτίας της έξαρσης της προσφυγικής κρίσης, και κατ'επέκτασην της παραγωγής ταινιών γύρω από αυτή, το Φεστιβάλ εστιάζει στο θέμα των προσφυγικών μετακινήσεων μέσα από τρεις πολύ σημαντικές ταινίες, που η καθεμία από αυτές προσεγγίζει το θέμα με διαφορετικό τρόπο. Η προσφυγική κρίση, στις διαφορετικές προεκτάσεις της, αντανακλάται μέσα από την ευαίσθητη ματιά του δημιουργού με τρόπο ιδιαίτερο και διεισδυτικό, που δεν απαντάται στα ευρεία μέσα ενημέρωσης.

 

Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ πάει ... Πανεπιστήμιο!
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού επιλέχθηκε φέτος ως η φιλοξενούσα αρχή για το The Masterschool του ξακουστού European Documentary Campus, ένα ευρωπαϊκό θεσμό υπεύθυνο για την εκπαίδευση και κατάρτιση των παραγωγών και σκηνοθετών ντοκιμαντέρ στην Ευρώπη μέσα από ειδικά σχεδιασμένα τεχνικά και συμβουλευτικά προγράμματα. Οι συμμετέχοντες, που θα καταφθάσουν στην Κύπρο από ολόκληρη την Ευρώπη, θα συμμετέχουν σε προγράμματα ανάπτυξης παραγωγής, τρόπους χρηματοδότησης, pitching sessions, και κατάρτιση για τη διανομή και προώθηση των ταινιών τους στο κινηματογραφικό δίκτυο. Πρόκειται για έναν από τους πιο αναγνωρισμένους οργανισμούς κατάρτισης και εκπαίδευσης στην Ευρώπη, μέσα από τον οποίο πολλές ταινίες βρήκαν τον δρόμο προς την (συμ) παραγωγή, τη χρηματοδότηση και τη διανομή. Μερικές από τις δράσεις του Documentary Campus, το οποίο θα πραγματοποιείται παράλληλα με το Φεστιβάλ, θα είναι ανοιχτές για το κοινό, και θα αποτελέσουν μια θαυμάσια ευκαιρία για τους ενδιαφερόμενους να πάρουν μια γεύση από τις δράσεις του εν λόγω διεθνούς οργανισμού.

 

Moving Docs: Κοινοπραξία για από κοινού πανευρωπαϊκή διανομή
Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Moving Docs, μέλος του οποίου είναι και το Διεθνές Φεστιβάλ Nτοκιμαντέρ Λεμεσού για δεύτερη συνεχή χρονιά, θα προβληθεί αριθμός ταινιών που εντάσσονται στο εν λόγω πρόγραμμα που αποτελεί μια πρωτοβουλία του European Documentary Network (EDN) και στηρίζεται από το Creative Europe της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόκειται για μια κοινοπραξία που δημιουργήθηκε για την από κοινού πανευρωπαϊκή διανομή ταινιών ντοκιμαντέρ. Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία καινοτόμων στρατηγικών προώθησης σε ακρoατήρια σε αστικά κέντρα και αγροτικές περιοχές της Ευρώπης, έτσι ώστε το κοινό να έχει την ευκαιρία να απολαμβάνει συχνές προβολές ταινιών ντοκιμαντέρ μέσα από μια μεγάλη ποικιλία μέσων.

 

O Aύγουστος μάς καλεί!
Το υψηλό επίπεδο του προγράμματος, με μερικές από τις πιο πολυσυζητημένες διεθνείς παραγωγές ντοκιμαντέρ, τα εργαστήρια Docs Talk, το Documentary Campus, οι φιλοξενούμενοι δημιουργοί, live μουσικές εμφανίσεις, και φυσικά το μπαρ του Φεστιβάλ με τα δροσερά mojito, και την αστείρευτη καλοκαιρινή διάθεση μας καλούν! 1 - 8 Αυγούστου 2016, στο Κέντρο Ευαγόρα Λανίτη. Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού διοργανώνεται από την Brave New Culture και στηρίζεται και χρηματοδοτείται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση μπορείτε να αποτείνεστε στο τηλέφωνο 77 77 25 52, στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@filmfestival.com.cy και στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ www.filmfestival.com.cy καθώς και στη σελίδα του φεστιβάλ στο facebook: "Lemesos International Documentary Festival".

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close