24 June 2016
Μουσική , Συναυλίες & Events

Μουσικό ταξίδι "Από την Κερύνεια ως τα Διόδια"

Ένα οδοιπορικό με τραγούδια και ποιήματα του Πόλυ Κυριάκου

Δημοσιεύτηκε στις 15 Ιουνίου 2016

8 φωνές. 6 ερμηνεύτριες και 2 ερμηνευτές δίνουν το παρών τους στις 24 Ιουνίου στο Σκαλί Αγλατζιάς στη Λευκωσία για να ερμηνεύσουν αγαπημένα τραγούδια σε στίχους του Κύπριου δημιουργού της Αμερικής Πόλυ Κυριάκου σε μια πρώτη παρουσίαση της δουλειάς του στην Κύπρο: Ο Παντελής Θαλασσινός, η Φωτεινή Βελεσιώτου, η Ευρυδίκη, η Αρετή Κετιμέ, η Ελεάννα Ζεγκίνογλου, η Ευτυχία Μητρίτσα, η Άννα Χρυσάνθου και ο Μάρκος Γιώργατσος. Επίσης, Κύπριοι ηθοποιοί θα απαγγείλουν ποιήματα του.

Ο Πόλυς Κυριάκου είναι ένας Kύπριος στιχουργός - ποιητής της διασποράς ο οποίος τα τελευταία 34 χρόνια ζει στη Νέα Υόρκη. Στο βιογραφικό του καταγράφεται μια έντονη πολιτιστική δραστηριότητα στον χώρο της ομογένειας της μεγαλούπολης, αρχίζοντας απο την εθελοντική ενεργό του παρουσία στα δρώμενα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής, της Επιτροπής "Justice for Cyprus Committee", των κοινωφελών ραδιοφώνων Cosmos FM και Aktina FM όπως και με τη δημιουργία του μη κερδοσκοπικού οργανισμού "Ορφέας, Ίδρυμα για την Ελληνική Μουσική και Τέχνη", ένας οργανισμός στόχος του οποίου είναι η διάδοση της ποιοτικής ελληνικής μουσικής στην Αμερική.

Ο Πόλυς Κυριάκου έχει μια έντονη παρουσία στην ελληνική δισκογραφία με την ιδιότητα του στιχουργού. Στίχους του μελοποίησαν σημαντικοί Έλληνες συνθέτες, όπως ο Γιάννης Μαρκόπουλος, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Γιώργος Ανδρέου, ο Γιώργος Καζαντζής, ο Σταύρος Σιόλας, η Σοφία Νάτσιου κ.α.

Τραγούδια του έχουν ερμηνεύσει οι Γιώργος Νταλάρας, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Παντελής Θαλασσινός, Φωτεινή Βελεσιώτου, Γιάννης Κότσιρας, Χρήστος Θηβαίος, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μελίνα Κανά, Αρετή Κετιμέ, Γιώτα Νέγκα, Λιζέτα Καλημέρη, Σταύρος Σιόλας κ.α.

Ο Πόλυς Κυριάκου βρέθηκε στη Νέα Υόρκη το 1982 για μεταπτυχιακά στο Communication Design στο Pratt Institute. Προηγήθηκαν σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στην Αθήνα. Μέχρι σήμερα, πέραν των 90 τραγουδιών του έχουν δισκογραφηθεί και ακουστεί στην Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό.

Πρόκειται για την πρώτη του προσωπική εκδήλωση στην ιδιαίτερή του πατρίδα μετά απο 34 χρόνια απουσίας.

Πόλυς Κυριάκου

Βιογραφικό
Ο Πόλυς Κυριάκου γεννήθηκε στη Λευκωσία, με καταγωγή το χωριό Λαζανιά. Υπηρέτησε στη φιλαρμονική της Τεχνικής Σχολής Λευκωσίας και στη Φιλαρμονική της Εθνικής Φρουράς.
Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Στη συνέχεια ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη για να σπουδάσει Communications Design (Masters Degree). Εξέδωσε ποιητικές συλλογές και δημοσίευσε ποιήματά του σε ελληνικά και κυπριακά λογοτεχνικά περιοδικά. Η πρώτη του ποιητική συλλογή "Σχήματα" έλαβε το πρώτο βραβείο για νέο λογοτέχνη του υπουργείου Παιδείας της Κύπρου.

Επι σειρά ετών διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής στην καθημερινή ελληνοαμερικάνικη εφημερίδα «Πρωινή» της Νέας Υόρκης. Απο το 1983 υπήρξε μέλος στην Κυπριακή Ομοσπονδία Αμερικής, στην επιτροπή «Justice for Cyprus". Απο το 2004 μέχρι το 2015 προσέφερε τις εθελοντικές του υπηρεσίες στο μη κερδοσκοπικό ραδιοφωνικό σταθμό Cosmos FM ως μουσικός παραγωγός (Εκπομπή «Ένας κόσμος Ελληνικό τραγούδι») αλλά και ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Προς όφελος του πιο πάνω οργανισμού οργάνωσε πολλές συναυλίες για την οικονομική ενίσχυση του σταθμού. Απο το 2015 μέχρι σήμερα προσφέρει τις εθελοντικές του υπηρεσίες στο μη κερδοσκοπικό ραδιοφωνικό σταθμό Aktina FM (Εκπομπή «Ο γύρος του κόσμου σε πέντε λεπτά» όπου γράφει και διαβάζει κείμενα που αφορούν την Ελλάδα, την Κύπρο και τη διασπορά γενικότερα).

Τα τελευταία 5 χρόνια ο Πόλυς Κυριάκου έχει δημιουργήσει τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό "Ορφέας, Ίδρυμα για την Ελληνική Μουσική και Τέχνη". Μέσα απο αυτόν τον φορέα οργάνωσε πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Αμερική, με ποιοτική ελληνική μουσική και θέατρο με συμμετοχή απο την Ελλάδα και την Κύπρο. Στόχος του οργανισμού είναι η προβολή του πολιτισμού της Ελλάδας και της Κύπρου στην Αμερική.

Ώρα έναρξης: 20.30 Εισιτήρια: www.tickethour.comc.y

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close