17 January 2016
Arts & Culture , Επόμενες Παραστάσεις

Πρεμιέρα για τον "Παπουτσωμένο γάτο" στο Σατιρικό

Ένα θεατρικό έργο για παιδιά της προσχολικής και σχολικής ηλικίας

Δημοσιεύτηκε στις 08 Ιανουαρίου 2016

Η Παιδική Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου θα παρουσιάσει τον “Παπουτσωμένο γάτο ή ένα Γατο-μιούζικαλ” του Σαρλ Περώ, που διασκεύασε και σκηνοθέτησε ο Μάριος Κακουλλής.

Ο γάτος ντύθηκε! Μπότες φόρεσε και καπέλο στο κεφάλι! Στάθηκε στα δυο του πόδια και ξεκίνησε για μια άκρως ανατρεπτική, μυστηριώδη, σαγηνευτική, παραπλανητική σούπερ περιπέτεια! Τι γίνεται όταν ένας γάτος που μιλά εισβάλει στον κόσμο των ανθρώπων;

Οι άθλοι και τα κατορθώματα του γνωστού σε όλους μας "Παπουτσωμένου γάτου" του Σαρλ Περω, γίνονται πραγματικότητα σε μια μαγική παράσταση με ήρωες πάνω από το ανθρώπινο μέτρο, όπου οι υπερφυσικές δυνάμεις βρίσκονται στην υπηρεσία των αδύναμων, των ευάλωτων και των τρυφερών.

Μια γοητευτική ιστορία που εξυμνεί την έννοια της πραγματικής φιλίας! Η αλήθεια και  το ψέμα, το Δίκαιο και το άδικο. η αιώνια πάλη του καλού και του κακού.

Η Παιδική Σκηνή του Σατιρικου Θεάτρου ξεδιπλώνει όλο τον πλούσιο τεχνικό εξοπλισμό της από σταγκόνια, καταπακτές, περιστροφική σκηνή και φωτισμούς για να μας μεταφέρει σε ένα παραμυθένιο κόσμο, όπου οι άνθρωποι πετούν, τα ζώα μιλούν και ένα τρελό παιχνίδι μεταμφιέσεων ξεκινά! Με ζωντανή ορχήστρα επί σκηνής, ο κόσμος του παραμυθιού συναντά τον κόσμο του musical παρασύροντας μικρούς και μεγάλους σε ένα γοητευτικό ταξίδι  στον κόσμο της φαντασίας.

Το έργο
Ένας μυλωνάς είχε τρεις γιους, τον μύλο του, το σπίτι και έναν γάτο. Όταν πέθανε ο μυλωνάς οι τρεις γιοι χώρισαν την περιουσία. Ο μεγαλύτερος γιος πήρε τον μύλο, ο δεύτερος το σπίτι και ο τρίτος, ο πιο μικρός αλλά και ο πιο έξυπνος για τον οποίο  δεν είχε μείνει τίποτε άλλο, πήρε τον γάτο, ο οποίος... μιλά!

Ο πιο γοητευτικός γάτος όλων των παραμυθιών βοηθά το φτωχό αφεντικό του μέσα από πολλές περιπέτειες να γίνει ένας μεγάλος Άρχοντας. Μέσα από μουσική, παιχνίδια, χορό και την συμμετοχή των παιδιών ο σκανταλιάρης γάτος γίνεται αχτύπητο δίδυμο με το αφεντικό του και αναστατώνουν ένα ολόκληρο βασίλειο. Είναι το πιο διασκεδαστικό θεατρικό δίδυμο, που κυνηγά λαγούς και περδίκια και τα χαρίζουν στον βασιλιά, που του αρέσει το κυνήγι και το καλό φαγητό και καταφέρνουν να γίνουν φίλοι.

Ο γάτος εξασφαλίζει στο νέο του αφεντικό, αφού εξολόθρευσε τον Κακό Μάγο, μεγάλη ιδιοκτησία σε γη και τον πλούσιο πύργο του Μάγου. Έτσι με τη νέα του εμφάνιση και τον ψεύτικο τίτλο που του έδωσε ο γάτος – Πρίγκιπας Καραμπάς – γνωρίζει την όμορφη πριγκίπισσα και στο τέλος την παίρνει  για σύζυγο του.

Συντελεστές
Σκηνοθεσια- διασκευή: Μάριος Κακουλλής
Στίχοι: Σταύρος Σταύρου
Σκηνογραφία : Χάρης Καυκαρίδης
Μουσική: Στέλιος Γερασίμου
Video art / animation: Γιώργος Αλεξάνδρου
Μάσκες: Ανδριανή Ρουσογένους
Μακιγιαζ: Λίτσα Ιωαννίδου
Φωτισμοί: Βικέντιος Χριστιανίδης
Βοηθός ενδυματολόγος: Άντρια Ευαγόρου
Παίζουν: Άντονυ Παπαμιχαήλ, Ειρήνη Ανδρονίκου, Γιάννης Μίνως, Νάτια Μουάφη, Αντώνης Κλεάνθους, Ανδρέας Δανιήλ και οι μουσικοί: Στέλιος Γεαρασίμου – πιάνο, Γιάννης Μίνως – σαξόφωνο, Μάρκος Ιωάννου – ντραμς

Τακτικές παραστάσεις κάθε Κυριακή πρωί στις 10.30. Οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία θα δίνονται καθημερινά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή τα πρωινά.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close