Guide , Ξενοδοχεία να μείνεις

Ο χειμώνας θέλει εκδρομή στο βουνό

8 εντυπωσιακά καταλύματασου προσφέρουν ζεστή φιλοξενία

Δημοσιεύτηκε στις 05 Δεκεμβρίου 2018

Ξύλο, παραδοσιακή πέτρα του τόπου μας, φωτιά στο τζάκι, ζεστή ατμόσφαιρα και ένα ειδυλλιακό σκηνικό μόλις δημιουργήθηκε!

Οι πρώτες κρύες μέρες έκαναν επιτέλους την εμφάνισή τους και στην Κύπρο δίνοντάς σου την καλύτερη αφορμή για μια εκδρομή με διαμονή στο βουνό.

Αν αγαπάς το βουνό τότε σίγουρα έχεις επισκεφτεί πολλά όμορφα αγροτουριστικά καταλύματα, ξενώνες και ξενοδοχεία στην ορεινή Κύπρο. Σίγουρα όμως δεν τα έχεις επισκεφθεί όλα και κυρίως κάποια από αυτά που σου προτείνουμε, αφού αποτελούν νέες αφίξεις!

Παρακάτω θα βρεις τη λίστα με μερικά από τα ωραιότερα στην Κύπρο σε πολύ δημοφιλείς προορισμούς. Το μόνο που μένει να κάνεις εσύ, είναι να βρεις την κατάλληλη παρέα… και έφυγες!

 

Αριστοτέλειο Boutique Hotel
Το ξενοδοχείο αυτό μετρά μόλις 2 χρόνια λειτουργίας ή επαναλειτουργίας θα λέγαμε καλύτερα, αφού για πρώτη φορά άνοιξε τις πόρτες του το 1917, με 16 μόνο δωμάτια, για να τερματίσει άδοξα τη λειτουργία του λίγο καιρό αργότερα. Μετά από 60 χρόνια περίπου, λοιπόν, άνοιξε ξανά ανανεωμένο και μας περιμένει.
Θα το βρεις στον στον Πεδουλά, έναν από τους ομορφότερους χειμερινούς προορισμούς που σίγουρα αξίζει να επισκεφτείς, και πίστεψέ με θα σε μαγέψει. Πολυτέλεια που εντυπωσιάζει. Συνδυάζει την παραδοσιακή κυπριακή αρχιτεκτονική και τη γαλλική ρομαντική φινέτσα. Διαθέτει οκτώ μόνο πολύ άνετα δωμάτια υψηλής αισθητικής τα οποία χωρίζονται στα μικρά, τα μεγάλα και τα luxury. Τα luxury διαθέτουν Jacuzzi, όλα τζάκι ενώ παράλληλα η διεύθυνση του ξενοδοχείου θα κλείσει συνεργασία με το σπα του Casale Panayiotis στον Καλοπαναγιώτη.

Μάθε περισσότερα εδώ

Casale Panayiotis
Η διαμονή στο υπέροχο νεοανακαινισμένο αγροτουριστικό Casale Panayiotis αποτελεί μία πολύ καλή επιλογή για διαμονή στο βουνό. Τα δωμάτια του προσφέρονται για διακοπές με την παρέα σου η την οικογένειά σου με πολλές οργανωμένες δραστηριότητες για όλες τις ώρες. Στο αγρόκτημα του ξενοδοχειακού συγκροτήματος μπορεί ο επισκέπτης να περπατήσει κατά μήκος των μονοπατιών έξω στη φύση για να ανακαλύψει τις διαδρομές του κρασιού των αμπελώνων που υπάρχουν εκεί, να κάνει εξορμήσεις με το ποδήλατο ή με τετράτροχες μηχανές στους δασικούς δρόμους και να επιδοθεί στο ψάρεμα της πέστροφας. Τα εστιατόρια του Casale Panayiotis θα ικανοποιήσουν γευστικά τον κάθε επισκέπτη. Προσφέρουν ποικιλία και θα σε κάνουν να ξεχάσεις που έχεις παρκάρει αφού δεν χρειάζεται να πάρεις το αυτοκίνητό σου για να αναζητήσεις φαγητό και ποτό. Ο χώρος της βιβλιοθήκης θα σε χαλαρώσει με ένα βιβλίο και ένα καφέ ή ένα κρασί ενώ ο χώρος της κάβας το χειμώνα θα σε εντυπωσιάσει και το καλοκαίρι θα σε διασκεδάσει καθώς λειτουργεί ως bar με mainstream ελληνική μουσική.

Πληροφορίες: 22952444.

 

Hani Chrysomilou

Tο Hani Chrysomilou επέστρεψε για να προσφέρει την πιο ζεστή φιλοξενία με παράδοση ενός αιώνα. Το ιστορικό κατάλυμα που στα 90s ως «Χάνι του Χρυσόμηλου» πρόσφερε φιλοξενία και ξεκούραση σε περαστικούς, επαναλειτούργησε φέτος συνεχίζοντας την παράδοση!
Ο χώρος του διαμορφώθηκε και ανακαινίστηκε πλήρως με τη δημιουργία δύο μεγάλων υπνοδωματίων, μίας κοινόχρηστης κουζίνας και ενός μεγάλου ζεστού σαλονιού που μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι έξι άτομα. Ο υπέροχος κήπος και η μεγάλη βεράντα είναι οι τέλειοι χώροι για χαλάρωση με θέα την Κοιλάδα της Μαραθάσας και τις βουνοπλαγιές του Τροόδους.
Μάθε περισσότερα εδώ

 

Troodos hotel
Μια διαφορετική εμπειρία διαμονής θα σου προσφέρει και το Troodos hotel, που θα το βρεις στο κέντρο της πλατείας Τροόδους και μόλις 5χλμ από την κορυφή του Ολύμπου… εκεί όπου δηλαδή συναντιέται η πολυτέλεια με τη φυσική ομορφιά. Μείνε σ' ένα από τα υπέροχα διακοσμημένα δωμάτια του ξενοδοχείου, το καθένα εξοπλισμένο για κάθε γούστο και με υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, και νιώσε απόλυτα ικανοποιημένος. Το ξύλινο στοιχείο σε συνδυασμό με τη φλόγα του τζακιού θα σου προσφέρει τη ζεστασιά και τη χαλαρωτική ατμόσφαιρα που ζητάς ενώ ταυτόχρονα η εξαιρετική θέα θα προξενεί το θαυμασμό σου και η τοποθεσία την περιπέτεια που αναζητάς.

Πληρ. www.troodoshotel.com

 

Enipnion Apartments
Η όμορφη Κακοπετριά είναι δημοφιλής προορισμός κάθε εποχή του χρόνου. Θα σου πρότεινα ωστόσο να την επισκεφτείς το χειμώνα και να επιλέξεις για τη διαμονή σου ένα από τα διαμερίσματα του Enipnion Apartments. Αυτός ο συνδυασμός θα δώσει στην εκδρομή σου μια διαφορετική νότα. Το ξύλινο στοιχείο σε συνδυασμό με τη φλόγα του τζακιού θα σου προσφέρει τη ζεστασιά και τη χαλαρωτική ατμόσφαιρά που ζητάς ενώ ταυτόχρονα η εξαιρετική θέα από το μπαλκόνι προξενεί το θαυμασμό σου. Εξάλλου το Enipnion βρίσκεται ανάμεσα στις όχθες των ποταμών Καρκώτης και Γαρίλλης.
Όλα τα παραδοσιακά διακοσμημένα διαμερίσματα περιλαμβάνουν σαλόνι και υπνοδωμάτιο, ενώ είναι εξοπλισμένα με δωρεάν Wi-Fi και τηλεόραση LCD με καλωδιακά κανάλια. Παρέχουν όλα κουζίνα με ψυγείο και στα περισσότερα υπάρχουν τζάκι και μπάνιο με μπανιέρα-υδρομασάζ.
Παλαιάς Κακοπετρίας 66, 2800 Κακοπετριά. Πληρ. 96 899699 και στο http://www.enipnion.com.cy/

 

Ambelikos Traditional Agrohotel
Αν επιλέξεις να επισκεφτείς το μικρό χωριό Ποταμίτισσα της Πιτσιλιάς, το Ambelikos Traditional Agrohotel είναι σίγουρα ο ιδανικότερο μέρος για τη διαμονή σου.
Τα δωμάτια του ξενοδοχείου, είναι διακοσμημένα παραδοσιακά, προσφέροντας ζεστή φιλοξενία, ενώ η τηλεόραση, το δωρεάν Wi-Fi, το τζάκι, το ντους ή η μπανιέρα-υδρομασάζ και το μπαλκόνι με θέα στο βουνό θα σου δώσουν αρκετούς λόγους για να μη θέλεις να βγεις καθόλου από το ξενοδοχείο. Αν όμως αποφασίσεις να αποδράσεις, το χωριό προσφέρεται για δραστηριότητες, όπως η ποδηλασία και η πεζοπορία.
Το Ambelikos Traditional Agrohotel διαθέτει επίσης, εστιατόριο, κοινόχρηστο lounge και χώρο αποθήκευσης αποσκευών.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις τηλεφώνησε στα 25522211, 99877589.

Λύχνος
Θα το βρεις μόλις μπεις στον Ασκά, μεταξύ της πλατείας και του παραδοσιακού πέτρινου οικισμού. Αναβλύζει την ηρεμία ενός ξεχασμένου κόσμου, ενώ το κατάλυμα βρίσκεται δίπλα στη γνωστή ταβέρνα 'Λύχνος'. O Λύχνος φέρει όλα τα χαρακτηριστικά της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής της περιοχής, με ξύλο και αυθεντική πέτρα, αλλά και με πινελιές από πιο σύγχρονες τάσεις. Διαθέτει 4 χώρους διαμονής, εκ των οποίων ο ένας στέγαζε παλαιότερα το μπακάλικο, ο άλλος το ξυλουργείο, ο τρίτος το δίχωρο μέρος του σπιτιού, ενώ υπάρχει και ένα άλλο δωμάτιο ονόματι 'Σανιδωτό'.

Η ταβέρνα 'Λύχνος' σερβίρει καθημερινά πρόγευμα και τα σαββατοκύριακα μεσημεριανό, ενώ τα δωμάτια έχουν, εκτός από τις διάφορες πολυτέλειες, επίσης μπανιέρα με υδρομασάζ και τα περισσότερα τζάκι. (22642641). Σ & Κ 12.00-15.00 (η ταβέρνα).

Απόκρυφο
Θα το βρεις διασχίζοντας τη Λόφου, θα αρχίσεις να ανηφορίζεις, και εκεί, θα το βρεις κτισμένα αμφιθεατρικά με θέα όλο το υπέροχο, πέτρινο χωριό. Τα κομψά καταλύματα είναι φτιαγμένα από πέτρα της περιοχής. Τα 9 δωμάτια, σουίτες και τα διαμερίσματά του είναι παραδοσιακά διακοσμημένα, ανάλογα με τα χρώματα που φέρει το όνομα του κάθε δωματίου. Για παράδειγμα το δωμάτιο 'ελιά' είναι διακοσμημένο με λαδί χρώμα και το 'λεβάντα' με μοβ. Το εστιατόριο του, το Αγρινό σερβίρει καλοφτιαγμένη κυπριακή κουζίνα από ντόπια υλικά. Διαθέτει επίσης ιδιόκτητη υπόγεια κάβα όπου μπορείς να κάνεις και wine tasting.

Στο θέρετρο υπάρχει επίσης πισίνα, γυμναστήριο, spa με σάουνα, steam bath, και ειδικό δωμάτιο για μασάζ.
(25813777, 96475530/ www.apokryfo.com) Λόφου, επ. Λεμεσού.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close