3-17 October 2015
Top Stories , Arts & Culture

9 καλλιτέχνες εξερευνούν το χαρτί σε μία έκθεση

Παρουσιάζεται η διεθνής ομαδική έκθεση, Paper trails, paper tales

Δημοσιεύτηκε στις 02 Οκτωβρίου 2015

9 Κύπριοι και διεθνείς καλλιτέχνες που χρησιμοποιούν το χαρτί σαν ένα από τα βασικά υλικά της δουλειάς τους συνευρίσκονται για την έκθεση Paper trails, paper tales. Η έκθεση διοργανώνεται από την Μελίτα Κούτα (Κύπρος) και Chiaki
Kamikawa (Ιαπωνία) οι οποίες ζουν και εργάζονται στην Κύπρο και θα συμμετέχουν στην έκθεση.

Δημιουργώντας μία ομάδα από καλλιτέχνες που εργάζονται στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό η έκθεση επιχειρεί να ερευνήσει το ρόλο του χαρτιού στη σύγχρονη εικαστική δημιουργία σε ευρύτερη κλίμακα.

Η έκθεση περιλαμβάνει σχέδια, τρισδιάστατα κολάζ, εγκατάσταση, κινούμενα σχέδια και γλυπτά που εξερευνούν τα χαρακτηριστικά του χαρτιού σαν υλικό, σαν αρχείο και σαν αφηγητή. Οι καλλιτέχνες χρησιμοποιούν απλά υλικά μαζί με το χαρτί όπως μολύβι, μελάνι ή απλά δίπλωση, κόψιμο και κόλληση του χαρτιού. Η απλότητα αυτή δίνει έμφαση στην εκλεπτυσμένη φύση του χαρτιού, την λεπτότητα, διαφάνεια, ευαισθησία, μαλακότητα και ευκαμψία.



Το χαρτί είναι ένα ταπεινό και βασικό υλικό. Εδώ και 2000 χρόνια έχει χρησιμοποιηθεί για να εκφράσει και να καταγράψει τις σκέψεις και ιδέες μας μέσω της γραφής και του σχεδίου. Σήμερα, μετά από τόσα χρόνια, το χαρτί εξακολουθεί να ελκύει την προσοχή των καλλιτεχνών και να προκαλεί το δημιουργικό τους ένστικτο.



Η χρήση του χαρτιού στην τέχνη συνδέεται περισσότερο με το σχέδιο και τη ζωγραφική και γενικά θεωρείται ως υλικό δύο διαστάσεων. Αντί αυτής της κοινής αντίληψης, η συγκεκριμένη έκθεση δίνει μια διαφορετική όψη στο υλικό,  εστιάζοντας στις διαφορετικές χρήσεις και περίπλοκες αφηγήσεις τόσο στα έργα των δύο διαστάσεων όσο και στα τρισδιάστατα.


 

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Μελίτα Κούτα CY, Chiaki Kamikawa JP, Christa Donner US, Ντέλης Παπαδόπουλος CY, Χάρης Καυκαρίδης CY, Karin van Dam NL, Ειρήνη Καραγιαννοπούλου GR, Μαρίνα Γεραλή CY και Κάλλυ Σώζου CY.

Ώρα εγκαινίων: 20.00. Για περισσότερες πληροφορίες, Chiaki Kamikawa / Τηλ: 99311225 / Email: chiaki_kamikawa@hotmail.com & Μελίτα Κούτα / Tηλ: 99430378 / Email: melitacouta@hotmail.com.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close